Μουντιάλ 2010

Η.Π.Α. και Μέσι…τα κέρδη των οφθαλμών

Αργεντινή και Αγγλία είναι δυο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όμως καμία από τις δυο δεν έπεισε τους ποδοσφαιρόφιλους μετά τα χθεσινά παιχνίδια αφού τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αργεντινή και Αγγλία είναι δυο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όμως καμία από τις δυο δεν έπεισε τους ποδοσφαιρόφιλους μετά τα χθεσινά παιχνίδια αφού τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης

Δυο νικητές, δυο χαμένοι και δυο με ανάμεικτα συναισθήματα. Αυτός είναι ο απολογισμός της χθεσινής, δεύτερης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ν.Κορέα εκμεταλλεύτηκε τα στοιχεία του παιχνιδιού της και την ανύπαρκτη τακτική της ελληνικής ομάδας, κατορθώνοντας να νικήσει για πρώτη φορά ευρωπαϊκή ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο (εκτός του 2002). Παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο, στοιχεία τα οποία γνωρίζαμε. Αδιάκοπο τρέξιμο, απλό ποδόσφαιρο και καλό πρέσινγκ. Στοιχεία που ίσως αρκούν για να της δώσουν την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα από την πλευρά της, πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της. Για να καταφέρει να διεκδικήσει νίκη απέναντι στη Νιγηρία θέλει μια στροφή 180 μοιρών. Από τις αλλαγές προσώπων που θα κάνει ο Γερμανός στην 11αδα, θα καταλάβουμε και πόσο μετάνιωσε για το πρώτο παιχνίδι.

Η Αργεντινή έδειξε και από το πρώτο παιχνίδι ότι θα κινηθεί από τα κέφια του Λιονέλ Μέσι. Πραγματοποίησε ένα διαστημικό ξεκίνημα με απίστευτη πίεση όμως μετά το γκολ έριξε ρυθμούς και τελικά λίγο έλειψε να το πληρώσει από τους Νιγηριανούς, οι οποίοι διαθέτουν έμπειρους ποδοσφαιριστές όμως έδειξαν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Όταν ο Μέσι κουράστηκε, η Αργεντινή έγινε στατική και σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να δουλέψει πολύ ο Μαραντόνα.

Αγγλία και Η.Π.Α. πρόσφεραν ίσως το καλύτερο παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Το υψόμετρο δεν βοήθησε πολύ αφού οι δυο ομάδες κουράστηκαν στα μισά του δευτέρου μέρους όμως χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Το πρόβλημα του Φάμπιο Καπέλο δεν ήταν τόσο αυτό το γκολκίπερ όσο αυτό του Γκάρεθ Μπάρι. Ένα λάθος του τερματοφύλακα είναι μέσα στο παιχνίδι. Όμως Λάμπαρντ και Τζέραρντ έπαιξαν στην ίδια θέση και ο Ρούνεϊ ήταν αποκομμένος. Η επιστροφή του Μπάρι θα ελευθερώσει έναν από τους δυο και το σύστημα θα γεμίσει περισσότερο μεσοεπιθετικά τα λιοντάρια. Όσο για τους Αμερικανούς, θα είναι κρίμα αν δεν προκριθούν στην επόμενη φάση. Πρόκειται μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία έχει καλά τρεξίματα και τα συνδυάζει με όμορφο ποδόσφαιρο. Η παρέα του Ντόνοβαν στο σύνολο και ο Μέσι σε ατομικό επίπεδο, ήταν τα κέρδη μας από τη χθεσινή ημέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x