Μουντιάλ 2010

Με το δεξί η Σλοβενία

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Σλοβενία νίκησε 1-0 την Αλγερία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο. Το γκολ πέτυχε ο Κόρεν στο 79ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα των Αλγερινών να φέρει ευθύνη. Βασικός και για 60 λεπτά έπαιξε ο Ράφικ Τζεμπούρ. Στη θέση του πέρασε ο Γκεζάρ, ο οποίος αντίκρισε μέσα σε δέκα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με έναν παίκτη λιγότερο για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Σλοβενία νίκησε 1-0 την Αλγερία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο. Το γκολ πέτυχε ο Κόρεν στο 79ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα των Αλγερινών να φέρει ευθύνη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Σλοβενίας σε τέσσερα παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βασικός και για 60 λεπτά έπαιξε ο Ράφικ Τζεμπούρ. Στη θέση του πέρασε ο Γκεζάλ, ο οποίος αντίκρισε μέσα σε δέκα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με έναν παίκτη λιγότερο για περίπου 20 λεπτά.



Τα ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η υπεροχή της Αλγερίας στο πρώτο τριαντάλεπτο δεν καρποφόρησε. Από εκεί και πέρα, οι Σλοβένοι έδειξαν να αφυπνίζονται και δημιούργησαν τις δύο πρώτες αξιόλογες φάσεις της αναμέτρησης. Ο Μπίρσα με δύο σουτ στο 42’ και το 44’ δοκίμασε να σκοράρει, χωρίς να τα καταφέρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διάθεση από τις δύο ομάδες να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και να φτάσουν σε ένα τέρμα, που πιθανόν να τους έδινε και τη νίκη. Ο τεχνικός της Αλγερίας, Ραμπάχ Σαντάν, προς απογοήτευση των φιλάθλων της ΑΕΚ, απέσυρε τον Ράφικ Τζεμπούρ στο 60ο λεπτό, περνώντας στην αναμέτρηση τον Γκεζάλ, ο οποίος φρόντισε να τον…δικαιώσει με τον καλύτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Αλγερίας κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δέκα λεπτά και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Την υπεροχή της αυτή εκμεταλλεύτηκε η Σλοβενία στο 79ο λεπτό και άνοιξε το σκορ με τον Κόρεν. Ο Σλοβένος μέσος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Τσαουτσί έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό το τέρμα έμελλε να καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Αλγερία: Τσαουτσί, Μπούγκερα, Μπελχάντ, Γιαχία Χαλίσε, Λασέν, Τζεμπούρ(60' Γκεζάλ), Ματμούρ(81' Σαϊφι), Ζιανί, Γιεμπντά, Καντίρ(82' Γκουεντιούρα).

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Μπρέκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Μπίρσα(84΄ Πέτσνικ), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Ντέντιτς(53' Λιούμπιανιτς), Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς(87' Κόβατς).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χιλιανός Πάμπλο Πότσο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x