Μουντιάλ 2010

Μην ενοχλείτε…

Μια ακόμα λύση στην καταπολέμηση της… αϋπνίας προσέφεραν Ακτή Ελεφαντοστού και Πορτογαλία. Παίρνοντας μέρος στη «διαμάχη» που έχει ανοίξει το Μουντιάλ με τα… γκολ, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση. Εξαρτημένοι από τον Ρονάλντο οι Ίβηρες, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν το υποδειγματικό σχέδιο άμυνας του Έρικσον. Νωρίτερα, οι Νεοζηλανδοί των Σλοβάκων!

Μια ακόμα λύση στην καταπολέμηση της… αϋπνίας προσέφεραν Ακτή Ελεφαντοστού και Πορτογαλία.

Παίρνοντας μέρος στη «διαμάχη» που έχει ανοίξει το Μουντιάλ με τα… γκολ, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 στην πρεμιέρα τους στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Εξαρτημένοι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι Ίβηρες, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν το υποδειγματικό σχέδιο άμυνας του Έρικσον.


…και στη μέση ο Κριστιάνο!

Οποιαδήποτε αναφορά γινόταν στο παιχνίδι πριν το Μουντιάλ, δύσκολα ΔΕΝ θα το χαρακτήριζε «μονομαχία» Ντρογκμπά-Ρονάλντο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το «μπαταρισμένο» χέρι του πρώτου τον κράτησε στον πάγκο, το ματς -πιθανότατα… προς τέρψιν του- περιστράφηκε γύρω από τον έτερο σταρ.

Αφού επιχείρησε, λοιπόν -με ένα «τούβλο» από τα 25 μέτρα- να «χτίσει» μόνος το προβάδισμα για τους Πορτογάλους (το δοκάρι δεν το επέτρεψε), ο Ρονάλντο αποτέλεσε στη συνέχεια το «κλειδί», με το οποίο οι… Αφρικανοί θα «μαντάλωναν» την άμυνά τους!

Συνειδητοποιώντας την απαραίτητη… συμμετοχή που έπρεπε να έχει ο σταρ της Ρεάλ σε κάθε επιθετική ενέργεια των Πορτογάλων, οι παίκτες του Έρικσον τον έκλεισαν αποτελεσματικά και «βραχυκύκλωσαν» τους Ίβηρες. Αν μάλιστα, έδειχναν στις αντεπιθέσεις την ίδια αποτελεσματικότητα με αυτή της εξουδετέρωσης του Κριστιάνο, ίσως το πρώτο μέρος να μην τελείωνε χωρίς σκορ.

Μια… σάμπα θα μας σώσει!

Η διάρκεια της ανάπαυλας δεν φάνηκε αρκετή για τον Κεϊρόζ, ώστε να ανακαλύψει έναν τρόπο επίθεσης που να μην περιέχει τον Ρονάλντο και μοιραία το σκηνικό του παιχνιδιού (που ταίριαζε «γάντι» στα σχέδια των Αφρικανών) παρέμενε απελπιστικά ίδιο.

Την ίδια ώρα, η είσοδος του -ανέτοιμου- Ντρογκμπά δεν δικαιολογούσε τη φασαρία που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες (για το αν θα προλάβει το παιχνίδι) και αυτόματα αφαιρούσε και τις… τελευταίες πιθανότητες θεατών και τηλεθεατών να δουν ένα γκολ. Αυτό δεν πλησίασε καν στο να επιτευχθεί μέχρι τη λήξη και το τελευταίο σφύριγμα έστρεψε οριστικά στη… Βραζιλία, τις ελπίδες να ξεκολλήσει τον όμιλο από την αγκαλιά του Μορφέα.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Καλού (66' Ντρογκμπά), Τιοτέ, Ζερβίνιο (82' Κεϊτά), Ντιντάν, Τιένε, Γιάγια Τουρέ, Ντεμέλ, Έμπουε (88' Ρομαρίκ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Άλβες, Φερέιρα, Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Λίεντσον, Ντάνι (55' Σιμάο), Μεϊρέλες (85' Αμορίμ), Ντέκο (62' Τιάγκο), Κοεντράο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
ΣΤΑΔΙΟ: «Nelson Mandela Bay»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x