Μουντιάλ 2010

«Σάμπα»… προσεχώς!

Χωρίς να εντυπωσιάσει και φτάνοντας να περιμένει με άγχος το τελικό σφύριγμα, η Βραζιλία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ. Η «σελεσάο» επικράτησε 2-1 της Β. Κορέας στο Γιοχάνεσμπουργκ και παρόλο που δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για θέαμα, έγινε από την αρχή «αφεντικό» στον 7ο όμιλο. Ο Μαικόν με φοβερό γκολ έβαλε μπροστά τους Βραζιλιανούς και ο Ελάνο «κλείδωσε» τη νίκη τους. Μείωσε στο 89’ για τους φιλότιμους Ασιάτες ο Γιουν-Ναμ.

Χωρίς να εντυπωσιάσει και φτάνοντας να περιμένει με άγχος το τελικό σφύριγμα, η Βραζιλία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ.

Η «σελεσάο» επικράτησε 2-1 της Β. Κορέας στο Γιοχάνεσμπουργκ και παρόλο που δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για θέαμα, έγινε από την αρχή «αφεντικό» στον 7ο όμιλο.

Ο Μαικόν με φοβερό γκολ έβαλε μπροστά τους Βραζιλιανούς και ο Ελάνο «κλείδωσε» τη νίκη τους. Μείωσε στο 89’ για τους φιλότιμους Ασιάτες ο Γιουν-Ναμ.

Το ματς:

Έκλεψε τις εντυπώσεις στο Α’ ημίχρονο η ομάδα της Βορείου Κορέας, η οποία χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, κράτησε μακριά από την εστία της τους επιθετικούς της Βραζιλίας. Η «σελεσάο» μπορεί να ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό να απείλησε με τον Κακά, μετά από σόλο του Ρομπίνιο, αλλά στη συνέχεια οι… διακόπτες έκλεισαν.

Οι παίκτες της Βορείου Κορέας έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και με καλή οργάνωση δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν. Η Βραζιλία είχε μια άκαρπη υπεροχή και προσπαθούσε κυρίως από τα άκρα με τον Μπάστος και τον Μαικόν να βρει το γκολ καθώς ο Κακά και ο Ελάνο ήταν πολύ καλά μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούσαν να περάσουν κάθετες πάσες στον απομονωμένο Λουίς Φαμπιάνο.

Η Βραζιλία προσπαθούσε να διασπάσει το αμυντικό τείχος των Βορειοκορεατών κυρίως με κάποιες ατομικές ενέργειες του Κακά και του Μπάστος, χωρίς αποτέλεσμα.

Όλα άλλαξαν στο Β’ ημίχρονο, καθώς οι μέσοι της Βραζιλίας βρήκαν περισσότερους χώρους και δημιούργησαν κινδύνους για την εστία του Γκουκ. Το σκορ άνοιξε στο 55ο λεπτό μετά από καταπληκτική ενέργεια ο Μαικόν, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ελάνο, κεραυνοβόλησε τον Γκούκ από πολύ δύσκολη γωνία. Το γκολ «έλυσε» τα πόδια των Βραζιλιάνων, που ανέβασαν ρυθμούς και απείλησαν την εστία της Β.Κορέας.

Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και προήλθε από άλλη μια εξαιρετική συνεργασία των Βραζιλιάνων, όταν μετά από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Ρομπίνιο στην πλάτη της άμυνας της ασιατικής ομάδας, ο Ελάνο δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Γκουκ και να κάνει το 2-0. Η Β.Κορέα, χωρίς να έχει πλέον κάτι να χάσει, βγήκε μπροστά και κατάφερε να μειώσει στο 89ο λεπτό με τον Γιουν-Ναμ.

Πλέον η Βραζιλία πήρε «κεφάλι» στον 7ο όμιλο (μετά την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ακτής Ελεφαντοστού) ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την Β. Κορέα, η οποία απέδειξε ότι θα είναι σκληρό καρύδι και για τις δύο άλλες ομάδες του ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ(Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαικόν, Λούτσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ελάνο (73' Ντάνι Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μέλο (84' Ραμίρεζ), Κακά (78' Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο

Β. ΚΟΡΕΑ(Γιονγκ-Χουν): Μιονγκ-Γκουκ, Γιονγκ-Χιόκ, Γιουν-Ιλ, Ναμ-Τσολ, Κουάνγκ-Τσον, Γιουν-Ναμ, Τάε-Σε, Γιόνγκ-Χο, Ιν-Γκουκ (Κουμ-Ιλ), Τσολ Γιν, Γιονγκ-Χακ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι
ΣΤΑΔΙΟ: «Ellis Park Stadium»

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x