Μουντιάλ 2010

Ισπανία-Ελβετία 0-1 (Τελικό)

Στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ρίχνεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, που αντιμετωπίζει την υπολογίσιμη Ελβετία του Ότμαρ Χίτσφελντ, στο Ντέρμπαν. Εκτός ενδεκάδας ο Φερνάντο Τόρες, μέσα ο Αντρές Ινιέστα για τους «φούριας ρόχας». Δεύτερο ημίχρονο στο ματς, 0-1 προηγείται η Ελβετία (50' Φερναντές)! Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ από το www.sport-fm.gr.

Στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ρίχνεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, που αντιμετωπίζει την υπολογίσιμη Ελβετία του Ότμαρ Χίτσφελντ, στο Ντέρμπαν. Εκτός ενδεκάδας ο Φερνάντο Τόρες, μέσα ο Αντρές Ινιέστα για τους «φούριας ρόχας». Δεύτερο ημίχρονο στο ματς, 0-1 προηγείται η Ελβετία (50' Φερναντές)! Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ από το www.sport-fm.gr.

90'+5' Λήξη του αγώνα.

90'+2' Κίτρινη κάρτα στον Γιακίν.

90'+1' Αλλαγή για την Ελβετία, ο Έγκιμαν αντί του Μπαρνέτα.

82' Καλό σουτ του Μπαρνέτα, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.

79' Αλλαγή για την Ελβετία, στη θέση του Ντερντιγιόκ ο Γιακίν.

77' Ο Πέδρο περνάει στο ματς στη θέση του Ινιέστα.

74' Δοκάρι και για την Ελβετία! Ο Ντερντιγιόκ... χορεύει την άμυνα των Ισπανών, αλλά το πλασέ που κάνει χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας.

70' Φοβερό σουτ του Αλόνσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!!!

68' Πλασέ του Τόρες, η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Μπενάλιο.

62' Ωραίο πλασέ του Ινιέστα, λίγο έξω από την περιοχή του Μπενάλιο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελβετού.

60' Διπλή αλλαγή για την Ισπανία, που πιέζει για την ισοφάριση. Στη θέση του Ράμος ο Τόρες και στη θέση του Σίλβα ο Νάβας.

52' ΓΚΟΛ για την Ελβετία! Αντεπίθεση για την Ελβετία, ο Ντερντιγιόκ ανατρέπεται από τον Κασίγιας, η φάση συνεχίζεται και ο επερχόμενος Φερναντές με πλασέ προ κενής εστίας κάνει το 0-1!!!

45' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

45'+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

36' Πλήγμα για την Ελβετία, ο Σεντέρος αποχωρεί από το γήπεδο με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του παίρνει ο Φον Μπέργκεν.

30' Κίτρινη κάρτα στον Γκρίχτινγκ.

26' Καλό φάουλ του Τσίγκλερ, ο Κασίγιας πέφτει στην αριστερή του γωνία και μαζεύει με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

24' Μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία! Πανέμορφη, κάθετη μπαλιά του Ινιέστα στον Πικέ, ο δεύτερος κάνει ωραία προσποίηση, ελευθερώνεται, αλλά το πλασέ που κάνει, εξουδετερώνει ο Μπενάλιο.

21' Μακρινό σουτ του Ινιέστα, δεν ανησυχεί τον Μπενάλιο.

18' Καλή στιγμή για την Ισπανία με τον Σέρχιο Ράμος, που έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ελβετίας, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και έφυγε άουτ.

17' Πρώτο σουτ στον αγώνα από τον Σίλβα, από αριστερά, κανένα πρόβλημα για τον Μπενάλιο να μαζέψει την μπάλα.

10' Περισσότερο ορεξάτη και με σαφή επιθετικό προσανατολισμό η Ισπανία, αμύνεται σωστά η Ελβετία.

9' Πρώτο κόρνερ στο ματς, για τους Ελβετούς.

1' Έναρξη του αγώνα.

16:59 Όλα έτοιμα για να αρχίσει ο αγώνας, στη σέντρα οι Ελβετοί.

16:56 Και τώρα, ο εθνικός ύμνος της Ελβετίας.

16:55 Πρώτος ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας.

16:53 Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

- Ντελ Μπόσκε και Οτμαρ Χίτσφελντ είναι οι δύο από τους πέντε, συνολικά, προπονητές, που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν δύο φορές το Champions League.

- Οι «φούριας ρόχας» έχουν μόλις μία ήττα στα 28 τελευταία τους παιχνίδια! Αυτή ήταν από τις ΗΠΑ (0-2) στο Confederations Cup του 2009.

- Τελευταία φορά που οι Ελβετοί κέρδισαν σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 1954, όταν επικράτησαν 2-1 της Ιταλίας.

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Ράμος (60' Τόρες), Αλόνσο, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σίλβα (60' Νάβας), Βίγια.

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Σεντέρος (36' Φον Μπέργκεν), Λιχτστάινερ, Τσίγκλερ, Γκρίχτινγκ, Χούγκελ, Ινλέρ, Φερναντές, Μπαρνέτα (90'+1' Έγκιμαν), Ενκούφο, Ντερντιγιόκ (79' Γιακίν).

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο: Durban Stadium (Ντέρμπαν)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x