Μουντιάλ 2010

Ένα και λίγο ήταν…

Με πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά με πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, η Χιλή επικράτησε 1-0 της αδύναμης Ονδούρας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όγδοο όμιλο. Επιθετικός μονόλογος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία με μπροστάρη τον Σάντσες και συμπαραστάτη τον Φερνάντες, πήρε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ μετά από 48 χρόνια! Για περίπου δέκα λεπτά αγωνίστηκε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας.

Με πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά με πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, η Χιλή επικράτησε 1-0 της αδύναμης Ονδούρας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όγδοο όμιλο. Επιθετικός μονόλογος καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία με μπροστάρη τον Σάντσες και συμπαραστάτη τον Φερνάντες, πήρε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ μετά από 48 χρόνια! Για περίπου δέκα λεπτά αγωνίστηκε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας.

Το ματς:

Η Χιλή, 48 χρόνια μετά τη νίκη της επί της Γιουκοσλαβίας με σκορ 1-0, η οποία της χάρισε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη χώρα της, μπήκε στο παιχνίδι με την Ονδούρα πολύ δυνατά. Με ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και πολλές κάθετες μπαλιές, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 34ο λεπτό ο Ίσλα από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μποσεζούρ έκανε την προβολή, ο αμυντικός της Ονδούρας Τσάβες βρήκε την μπάλα, εκείνη χτύπησε στο χέρι του Μποσεζούρ και κατέληξε στα δίχτυα του Βαγιαδάρες. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και δεν δημιουργήθηκε κάποια καλή φάση. Από την πλευρά της, η Ονδούρα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και προσπάθησε με κάποιες κόντρες να χτυπήσει την άμυνα της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα. Οι Χιλιανοί, με πολύ καλή κυκλοφορία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είχαν τον έλεγχο του αγώνα.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τη Χιλή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να συνεχίζει να παίζει επιθετικά. Στο 64’ έγινε η καλύτερη απόκρουση μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον Βαγιαδάρες. Ο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Βιντάλ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Πόνσε μέσα στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα προς το τέρμα, όμως ο τερματοφύλακας της Ονδούρας πραγματοποίησε μια τρομερή επέμβαση και απέτρεψε το 2-0.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Χιλή συνέχιζε στο ίδιο ρυθμό, χωρίς όμως να καταφέρνει να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 81ο λεπτό ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ πήρε τη θέση του Βιντάλ. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Χιλή πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Ονδούρα (Ρεϊνάλδο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβεζ, Φιγκερόα, Νούνιεζ(78' Μαρτίνεζ), Γ. Παλάσιος, Παβόν(60' Γουέλκαμ), Εσπινόζα, Αλβάρεζ, Γκεβάρα(65' Τόμας), Ισαγκίρε, Μεντόζα

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόντσε, Ίσλα, Καρμόνα, Σάντσεζ, Βιντάλ(81' Κοντρέρας), Βαλντίβια(87' Γκονζάλεζ), Φερνάντεζ, Μποσεζούρ, Μέντελ, Μιγιάρ(51' Χάρα)

Διαιτητής: Μέιλετ
Βοηθοί: Μενκουαντέ, Χασάνι

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x