Μουντιάλ 2010

«Δεν θα είναι αδιάφορη»

«Εκτιμώ ότι δεν θα είναι αδιάφορη. Το αντίθετο», τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης πριν την σημερινή προπόνηση της Εθνικής ποδοσφαίρου για την Αργεντινή και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Τρίτης. Ο έτερος σκόρερ του τέρματος της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης στάθηκε στους λόγους που έδωσαν την νίκη στο παιχνίδι με την Νιγηρία. «Πιστεύαμε στις δυνάμεις μας, είχαμε μπει καλά και ανασυγκροτηθήκαμε γρήγορα», πρόσθεσε.

«Εκτιμώ ότι δεν θα είναι αδιάφορη. Το αντίθετο», τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης πριν την σημερινή προπόνηση της Εθνικής ποδοσφαίρου για την Αργεντινή και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Τρίτης. Ο έτερος σκόρερ του τέρματος της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης στάθηκε στους λόγους που έδωσαν την νίκη στο παιχνίδι με την Νιγηρία. «Πιστεύαμε στις δυνάμεις μας, είχαμε μπει καλά και ανασυγκροτηθήκαμε γρήγορα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο διεθνών παικτών…

Βασίλης Τοροσίδης: «Δεν θα είναι αδιάφορη η Αργεντινή»

Πριν το ματς είπες ότι πρέπει να βγάλουμε πάθος και εγωισμό. Βγήκαν;

«Ασφαλώς. Και στον πρώτο αγώνα προσπαθήσαμε αλλά δεν είχαμε την ανάλογη τύχη. Αλλά στο δεύτερο ματς είχαμε λίγη τύχη, υπήρχε το πάθος και ο εγωισμός και αυτά μετατράπηκαν στο καλό ποδόσφαιρο που είδατε. Δεχτήκαμε το γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ισοφαρίσαμε και μετά ανατρέψαμε πλήρως το σκηνικό και φτάσαμε στη νίκη».

Θεωρείς ότι το ποδόσφαιρο είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας;

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Αν είχαμε χάσει από τη Νιγηρία θα κάναμε πρόωρες διακοπές ήδη. Δεν μας πήρε από κάτω η ήττα, η ψυχολογία μας έμεινε σε άριστα επίπεδα και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».

Και τώρα με την Αργεντινή τι πρέπει να περιμένουμε;

«Η Αργεντινή είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά έχουμε ελπίδες κι εμείς, τις οποίες θα τις διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα ίδια στοιχεία και να φτάσουμε στην ίδια απόδοση, όπως με τη Νιγηρία. Οι δυνατότητες της ομάδας μας είναι μεγάλες».

Πιστεύεις ότι η Αργεντινή που έχει ήδη προκριθεί θα εμφανιστεί αδιάφορη εναντίον μας;

«Καμία ομάδα δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει. Το ίδιο ισχύει και για την Αργεντινή, η οποία εκτιμώ ότι δεν θα είναι αδιάφορη. Το αντίθετο».

Πιστεύεις ότι η τακτική που έπαιξε η ομάδα εναντίον της Νιγηρίας ήταν καλύτερη απ΄ ό,τι στην πρεμιέρα με τη Νότια Κορέα;

«Η καλύτερη τακτική είναι αυτή που κερδίζει».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας! »

Ποια είναι επόμενη ημέρα στην Εθνική μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας;

«Αισθανόμαστε πάρα πολύ όμορφα όλοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι μετά τη νίκη μας. Ενας επιπλέον λόγος είναι και γιατί σήμερα είδαμε τα οικεία μας πρόσωπα, που ήρθαν από το Γιοχάνεσμπουργκ να μας επισκεφθούν».

Μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας σας έχει φύγει το άγχος του πρώτου γκολ και της πρώτης νίκης. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξετε πιο απελευθερωμένα εναντίον της Αργεντινής;

«Δεν νομίζω ότι είχαμε άγχος στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και θετικά και αρνητικά. Αλλωστε στο γήπεδο μπαίνουν και παίζουν δύο ομάδες. Άλλες φορές σου βγαίνει το παιχνίδι, άλλες όχι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νότιος Κορέα είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει συνεχείς συμμετοχές σε Μουντιάλ».

Συζητήσατε καθόλου για το τι έγινε στο ματς με τη Νότια Κορέα, αλλά και τη Νιγηρία;

«Πάντα συζητάμε για τους αγώνες. Τόσο μεταξύ μας, όσο και με το τεχνικό επιτελείο. Λέμε τι έγινε στο ματς, βλέπουμε τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε, τι πήγε καλά. Για τη Νιγηρία δεν έχουμε μιλήσει και πολύ, αλλά ακόμη είναι νωρίς και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Επιτέλους έσπασε η γκίνια με τις ήττες και με το να μην βάζει γκολ η ομάδα. Πως βίωσες εσύ τη νίκη και το γεγονός ότι σκόραρες το πρώτο γκολ;

«Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά στην αρχή του αγώνα με τη Νιγηρία και δεχθήκαμε νωρίς γκολ, πιστεύαμε στις δυνάμεις, είχαμε μπει καλά και ανασυγκροτηθήκαμε γρήγορα. Επαιξαν καθοριστικό ρόλο, τόσο η αποβολή, όσο η ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Πήγαμε στα αποδυτήρια ήρεμοι, συζητήσαμε πως θα χειριστούμε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας βγήκε στο γήπεδο. Ετσι φτάσαμε στη νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών».

Βλέποντας ξανά το παιχνίδι χθες το βράδυ, όλοι διαπίστωσαν ότι η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή του αγώνα δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη εικόνα του πως παίζεις. Καταλαβαίνεις μεν ότι παίζεις καλά, όταν γίνεται αυτό ή το αντίστροφο, όμως οι άλλοι που είναι απ΄ έξω έχουν καλύτερη άποψη. Αυτό μας το είπαν όλοι. Και χθες και σήμερα. Ότι παίξαμε πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Οταν τελειώσεις την καριέρα σου θα θυμάσαι ως κορυφαία τη στιγμή του γκολ που πέτυχες;

«Τόσο αυτό το γκολ, όσο και αυτό εναντίον της Ουκρανίας ήταν τα σημαντικότερα στην καριέρα μου. Μέχρι τα επόμενα. Δεν έχω πετύχει πολλά γκολ με την Εθνική, αλλά αυτά ασφαλώς και είναι τα σημαντικότερα».

Θα ξεχώριζες κάποιο ως κορυφαίο;

«Όχι. Κάθε ένα έχει τη δική του σημασία και αξία. Το γκολ με την Ουκρανία μας έδωσε την ευκαιρία να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Το γκολ με τη Νιγηρία να σπάσουμε την παράδοση, να ισοφαρίσουμε και να ανοίξει ο δρόμος προς τη νίκη».

Θα χαρακτήριζες τη νίκη αυτή απάντηση στους επικριτές σας;

«Δεν έχουμε να δώσουμε απάντηση σε κανέναν. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Άλλες φορές νικάς, άλλες χάνεις. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν. Σε τέτοιο επίπεδα καμία ομάδα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο ότι θα τη νικήσεις. Δείτε τη έγινε με τη Γερμανία και τη Σερβία. Το Μεξικό και τη Γαλλία. Όλα είναι ανοικτά. Πάντα μπορεί μια θεωρητικά μικρότερη ομάδα να νικήσει μια μεγαλύτερη σε Μουντιάλ. Καμία δεν έφτασε εδώ τυχαία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δίνουμε χαρά στους Ελληνες. Μας ενδιαφέρουν αυτοί που μας στηρίζουν και όχι οι επικριτές μας. Και αυτό το λέω για όσους δεν μας αγαπούν. Η κριτική όταν δεν παίζουμε καλά είναι αποδεκτή και απόλυτα λογική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x