Θανάσης Ράλλης

Μην προσπαθείς να το παίξεις ήρωας...

www.sport-fm.gr


Καλησπέρα ή καλημέρα και καλώς ήλθατε σε ένα ακόμα Μουντιάλ LIVΕ ζωντανά από την εξωτική Καλλιθέα. Αν είστε από αυτούς που νόμιζαν ότι η τηλεόραση τους υποστήριζε τα ψηφιακά κανάλια και τελικά μείνατε μόνο με ήχο ή μόνο με εικόνα ή τίποτα από τα δύο, βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Το ίδιο έπαθα κι εγώ. Πως αντέδρασα; Απλά το γύρισα ξανά στο αναλογικό σήμα. Νομίζω ότι τα τριάντα δευτερόλεπτα που σπατάλησα ήταν υπεραρκετά.

Ας έρθουμε τώρα στα σημαντικά. Στις προσδοκίες που δεν εκπληρώνονται για παράδειγμα. Να είσαι πολύ αισιόδοξος για κάτι και στο τέλος να τρως τα μούτρα σου τόσο εκκωφαντικά όσο ο ήχος μιας βουβουζέλας στο ύψος του ψηλότερου βουνού της Ελβετίας. Όποιο και αν είναι αυτό. Κάπως έτσι δεν την πάτησαν κάποιοι με την Πορτογαλία; Πολύ under στο Μουντιάλ, δύσκολα νίκησε η Βραζιλία την Β. Κορέα, ο Ρονάλντο έχει ξεχάσει τα αρώματα και έχει μείνει στο φρου-φρου, δεν ήθελε και πολύ για να πιστέψεις ότι η γκέλα είναι κοντά.

Και τότε… ΜΠΑΜ! Οι προσδοκίες σου τρακάρουν πάνω σε μία κολώνα με τόση δύναμη που αυτά που κάποτε θεωρούσες δόντια, τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κολιέ. Πάρε εφτά γκολάκια και καληνύχτα. Και πες μετά σε κάποιον ότι το έπαιξες under. Χαζούλη.

Ευτυχώς μετά το μεγάλο πατατράκ του 2006 (έτσι ονομάζω την απώλεια του καλοκαιρινού μου εισοδήματος στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς) δεν έχω ξανακουμπήσει το στοίχημα. Μ’ αρέσει όμως να βλέπω τους άλλους να το ζουν και να χτυπάνε τα κεφάλια τους πάνω στα ροδάκια της καρέκλας. Μην το γελάτε καθόλου έχει γίνει.

Και οι μέρες περνάνε και έφτασε η ώρα για το παιχνίδι της Ελλάδας και το μυαλό μου δεν μπορεί παρά να ταξιδέψει στον Αλέξη Παπαχρήστο, το αγαπημένο παιδί της παραγωγής του ΣΠΟΡ FM που ταξίδεψε μέχρι τη Ν. Αφρική για να δει το ματς με την Αργεντινή. Βέβαια οι πληροφορίες που στέλνει και κάνουν λόγο για ξενοδοχείο μέσα στο γκέτο, φωτιές στους δρόμους και ηλεκτροφόρα σύρματα, με κάνουν να ζηλεύω που δεν είμαι εκεί.

Είναι αλήθεια ότι θα ήθελα να δοκιμάσω το ζωώδες ένστικτο επιβίωσης μου, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην άντεχα και να σκοτωνόμουν στο πρώτο πεντάλεπτο που θα προσπαθούσα να το παίξω ήρωας.

Θα γινόμουν όμως καλή ταινία δεν συμφωνείτε; «Ο μαλάκας που προσπάθησε να το παίξει ήρωας» θα ήταν ο τίτλος και η επιτυχία της δεδομένη. Αρκετή για να φτιάξει το έδαφος για το νούμερο 2; Χμμμμ…..

«Ο μαλάκας που προσπάθησε να το παίξει ήρωας νούμερο 2». Καλό ακούγεται…

Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x