Μουντιάλ 2010

Ισπανική επιστροφή με υπογραφή Βίγια!

Στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ ξαναμπήκε η Ισπανία, που νίκησε εύκολα 2-0 την Ονδούρα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του όγδοου ομίλου. "Καταιγιστικοί", κατά διαστήματα, οι «φούριας ρόχας» θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (17’, 51’), είχε δοκάρι, ενώ έχασε και πέναλτι στο 62’.

Στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ ξαναμπήκε η Ισπανία, που νίκησε εύκολα 2-0 την Ονδούρα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του όγδοου ομίλου. "Καταιγιστικοί", κατά διαστήματα, οι «φούριας ρόχας» θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (17’, 51’), είχε δοκάρι, ενώ έχασε και πέναλτι στο 62’. Με τη νίκη της αυτή, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έφτασε την Ελβετία στους τρεις βαθμούς, με τη Χιλή να βρίσκεται στην κορυφή με έξι, ενώ η Ονδούρα έμεινε τελευταία χωρίς πόντο. Η πρόκριση θα κριθεί στις 25/06 στις αναμετρήσεις Χιλή-Ισπανία και Ελβετία-Ονδούρα. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ανακηρύχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Το ματς

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά από τους αντιπάλους τους στο γήπεδο και «έκλεισαν» στα καρέ τους παίκτες της Ονδούρας, που φάνηκε να αιφνιδιάστηκαν από την απόδοση των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι Μπούσκετς και Χέσους Νάβας από τα δεξιά και ο Βίγια από τα αριστερά δημιουργούσαν «ρωγμές» στην αμυντική διάταξη των παικτών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την κεντρική Αμερική και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Βιγιαδάρες, με πιο χαρακτηριστική φάση στο πρώτο δεκάλεπτο το δυνατό βολέ του Βίγια στο οριζόντιο δοκάρι στο 7’. Οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δίκαια διαμαρτύρονται για δυο φάσεις πέναλτι σε εκείνο το διάστημα σε χέρι, μετά από προσπάθεια του Τόρες και σπρώξιμο πάνω στον Σέρχιο Ράμος. Η επιλογή του Βίγια στα αριστερά, ώστε να βοηθάει τον Καπντεβίλα, φάνηκε σωστή επιλογή, αφού, χάρη στις εμπνεύσεις του, οι «φούριας ρόχας» δημιουργούσαν και έχαναν πολλές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ μέχρι το 25’. Έτσι, στο 17΄, ο Βίγια δέχτηκε τη μακρινή μπαλιά, «άδειασε» δυο αντιπάλους του και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Βαγιαδάρες, κάνοντας το 1-0. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες του Ρεϊνάλντο Ρουέντα δεν έβρισκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κασίγιας, έχοντας ως μοναδική απειλή τον Μαρτίνεζ και χάνοντας μια ευκαιρία με τον Σουάζο στο 16’.


Spain - Honduras (Group H)

Goalsarena | MySpace Video


Μετά το πρώτο μισάωρο, οι παίκτες της Ονδούρας «έκλεισαν» κάπως τους διαδρόμους προς την εστία τους και οι κάθετες μπαλιές των Ισπανών δεν έβρισκαν σωστά τους συμπαίκτες τους. Ο Σέρχιος Ράμος και ο Τσάβι ανέβηκαν περισσότερο, όμως ο Τόρες, επηρεασμένος από την αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους, έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες στο 33’ και στο 34’. Πάντως, στάθηκαν τυχεροί οι Ισπανοί, αφού δεν αποβλήθηκε στο 42’ ο Βίγια για χτύπημα εκτός φάσης.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας κάποιους ανοιχτούς χώρους, παίζοντας πιο πολύ με αντεπιθέσεις και, έτσι, κατάφεραν να σημειώσουν στο 51’ το 2-0, όταν ο Νάβας γύρισε την μπάλα έξω από την περιοχή στον Βίγια, που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να κοντράρει πρώτα στον Τούρσιος και, στη συνέχεια, να καταλήξει στα δίχτυα και να χάνει και δυο σημαντικές ευκαιρίες να σημειώσει και τρίτο τέρμα.


Spain 2-0 Honduras (Group H)

Goalsarena | MySpace Video


Όσο οι παίκτες της Ονδούρας έβγαιναν μαζικά στην επίθεση, οι Ισπανοί έκαναν «πάρτι» μπροστά και, έτσι, κέρδισαν το πέναλτι, όταν ο Τούρσιος ανέτρεψε τον Νάβας μέσα στην περιοχή, όμως ο Βίγια έχασε την ευκαιρία να σημειώσει χατ τρικ, αστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 62'. Ο Ντελ Μπόσκε «φρέσκαρε» την επίθεση, βάζοντας Φάμπρεγας και Μάτα, με τον μέσο της Αρσεναλ να χάνει τη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 65’.

Σιγά σιγά, οι πρωταθλητές Ευρώπης «κατέβασαν ταχύτητα», με τον Πουγιόλ να «καθαρίζει» τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις πήγαν να δημιουργηθούν στην εστία του Κασίγιας. Οι παίκτες της Ονδούρας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην ισπανική εστία, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν ευκαιρίες, την ώρα που οι Ίβηρες είχαν χαλαρώσει. Πάντως, έβγαιναν στις αντεπιθέσεις και συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες, με μοιραίο τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Τελικά, οι τελευταίες προσπάθειες δεν άλλαξαν το σκορ και οι πρωταθλητές Ευρώπης σημείωσαν την πρώτη τους επιτυχία στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Το φιλμ του αγώνα

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (65' Φάμπρεγας), Τόρες (70' Μάτα), Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος (76' Αρμπελόα), Μπούσκετς, Νάβας

ΟΝΔΟΥΡΑ (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβεζ, Φιγκερόα, Παλάσιος, Σουάζο (83' Τζ. Παλάσιος), Εσπινόζα (46' Γουέλκομ), Μαρτίνεζ, Τούρσιος (63' Νούνιεζ), Γκεβάρα, Ιζαγκίρε, Μεντόζα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Ellis Park», Γιοχάνεσμπουργκ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x