Μουντιάλ 2010

…και γύρισε κι ο Ρόμπεν!

Με οιωνούς ότι σε αυτό το Μουντιάλ είναι… η σειρά της συνεχίζει να «βομβαρδίζει» η Ολλανδία. Οι «οράνιε» επικράτησαν και του Καμερούν με 2-1, έγιναν η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης -μαζί με την Αργεντινή- που πέτυχε το απόλυτο και ταυτόχρονα είδαν τον Ρόμπεν να… «ζεσταίνεται» ενόψει των «16»! «Σαμουράι» οι Ιάπωνες, «καθάρισαν» με τους Δανούς και βρέθηκαν πανηγυρικά κι εκείνοι στην επόμενη φάση.

Με οιωνούς ότι σε αυτό το Μουντιάλ είναι… η σειρά της συνεχίζει να «βομβαρδίζει» η Ολλανδία!

Οι «οράνιε» επικράτησαν και του Καμερούν με 2-1, έγιναν η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης -μαζί με την Αργεντινή- που πέτυχε το απόλυτο και ταυτόχρονα είδαν τον Ρόμπεν να… «ζεσταίνεται» ενόψει των «16»!

Ο σταρ της Μπάγερν απλά συμμετείχε σε γκολ (αυτά τα πέτυχαν οι Φαν Πέρσι και Χούντελααρ), ωστόσο τα πρώτα του 20 λεπτά στη διοργάνωση ήταν αρκετά για να… διευρύνουν την ανησυχία των -προσεχών αντιπάλων- Σλοβάκων.

Τιμητική αποχώρηση από το Μουντιάλ για τα «λιοντάρια», που δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να καταφέρουν κάτι παραπάνω από την… πρόσκαιρη ισοφάριση με το πέναλτι του Ετό.


«1-2»… εκλάμψεις μόνο!

Το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ που δεν θα ήταν «δηλητηριασμένο» από τη σκοπιμότητα και οι -αναμφισβήτητα ποιοτικοί- επιθετικοί των δύο ομάδων, προετοίμαζαν για ματσάρα στο «Green Point». Μπα… Η απουσία άγχους από τις δύο πλευρές (οι Ολλανδοί έπρεπε να γίνουν… θαύματα για να χάσουν την πρωτιά και οι Καμερουνέζοι είχαν ήδη αποκλειστεί) και η -πάντα παρούσα- διάθεση των Ολλανδών να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο προσέφεραν απλά γρήγορο ρυθμό στο ματς.

Με τον Σουλεϊμάνου, λοιπόν, να σταματάει τις -όχι ιδιαίτερα φορτικές- προσπάθειες των Ολλανδών να τον απειλήσουν και τον… μοναχικό Ετό να μοιάζει τσακωμένος με τη μεσαία γραμμή των Αφρικανών, μόνο μια «έκρηξη»… ολλανδικού στιλ θα μπορούσε να γλιτώσει το παιχνίδι από τα «κουλούρια»: Οι Φαν Πέρσι και Φαν Ντερ Φάαρτ δίδαξαν πως παίζεται το «1-2», ο πρώτος βρήκε το κενό… ανάμεσα στα πόδια του Σουλεϊμάνου και από δύσκολη γωνία… άναβε κάπως το παιχνίδι.


Cameroon 0-1 Holland (Group E)

Goalsarena | MySpace Video


Αυτός… έλειπε!

Παρόλα αυτά, οι Καμερουνέζοι έδειξαν φρεσκαρισμένοι μετά την ανάπαυλα και αποφασισμένοι να αποχαιρετήσουν… με το κούτελο ψηλά τη διοργάνωση. Επειδή, ωστόσο, εξακολουθούσαν να δείχνουν ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν μόνοι τους, ο Φαν Ντερ Φάαρτ σκέφτηκε να… τους δώσει ένα χεράκι. Απλώνοντάς το, λοιπόν, στο φάουλ του Γκέρεμι, ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ «κέρασε» την ισοφάριση -από τη βούλα- στον Ετό.


Cameroon 1-1 Holland (Group E)

Goalsarena | MySpace Video


Η «σβηστή» ισοπαλία, δε, πιθανότατα θα «σφράγιζε» και το τέλος του αγώνα, αν δεν… έμπαινε στη μέση ο Ρόμπεν. Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν μπήκε στο γήπεδο στο 73’ με διάθεση να κάνει… όσα δεν πρόλαβε μέχρι σήμερα και -αν είχε ένα ημίχρονο ακόμα- ίσως τα κατάφερνε! Ακόμα και το εικοσάλεπτο, ωστόσο, αποδείχθηκε αρκετό για να ανεβάσει ταχύτητα, να σουτάρει υπέροχα στο δοκάρι του Σουλεϊμάνου και να δώσει το δικαίωμα στον Χούνταλααρ, στην κενή εστία, να κάνει το «3x3» για τους Ολλανδούς.


Cameroon 1-2 Holland (Group E)

Goalsarena | MySpace Video


Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκουέν): Σουλεϊμάνου, Άσου-Εκότο, Ενκούλου (73' Σονγκ), Σεντιού, Ενγκουέμο, Γκέρεμι, Ετό, Μακούν, Μπονγκ (56' Αμπουμπακάρ), Τσούπο-Μότινγκ (72' Ιντρίσου), Εμπιά

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρονκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (59' Χούντελααρ), Σνάιντερ, Μπουλαρούζ, Φαν Ντερ Φάαρτ (73' Ρόμπεν)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάμπλο Πότζο (Χιλή)
ΣΤΑΔΙΟ: «Green Point», Κέιπ Τάουν

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x