Μουντιάλ 2010

Όχι κι εσείς…

Στη μετριότητα της πλειοψηφίας των αγώνων του Μουντιάλ κινήθηκαν Πορτογαλία και Βραζιλία και φέρνοντας ένα «άγευστο» 0-0, πέρασαν «πακέτο» στους «16» της διοργάνωσης.

Στη μετριότητα της πλειοψηφίας των αγώνων του Μουντιάλ κινήθηκαν Πορτογαλία και Βραζιλία και φέρνοντας ένα «άγευστο» 0-0, πέρασαν «πακέτο» στους «16» της διοργάνωσης.

Οι δύο από τις ποιοτικότερες επιθέσεις του τουρνουά διέψευσαν πανηγυρικά τις προσδοκίες που είχαν… εναποτεθεί πάνω τους για ωραίο θέαμα και διατηρώντας τη… σειρά κατάταξης (πρώτη η «σελεσάο, δεύτεροι οι Ίβηρες) απλά έκαναν «ζέσταμα» ενόψει της επόμενης φάσης.

Από νύστα… λύσσα!

Το πιο «διπρόσωπο» ημίχρονο -αν όχι της χρονιάς- τουλάχιστον της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο Ντέρμπαν. Μετά από 25 λεπτά όπου οι δύο ομάδες σε έκαναν να απορείς προς τι η τόση φασαρία γύρω από τις επιθετικές τους ικανότητες και σε έκαναν να φλερτάρεις με το τηλεκοντρόλ, ξαφνικά το παιχνίδι… έκανε «μπαμ»!

Αφού, λοιπόν, στο ημίωρο ο Εντουάρντο «συνωμότησε» με το δοκάρι του για να μην αφήσει τον Νιλμάρ να κάνει… σεφτέ στο Μουντιάλ, στη συνέχεια ξεκίνησε… ο πόλεμος. Η ενέργεια του Ζουάν να σταματήσει με το χέρι μια πορτογαλική αντεπίθεση έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν οι… εχθροπραξίες μεταξύ των 22 παικτών, που είχαν ως αποτέλεσμα 6 (!) κίτρινες κάρτες στο εικοσάλεπτο μέχρι την ανάπαυλα!

Επιστροφή στη… σιέστα!

Η αφύπνιση του Ρονάλντο από το λήθαργο του πρώτου ημιχρόνου εμφάνισε μια Πορτογαλία μεταμορφωμένη στο β’ μέρος. Οι Ίβηρες εκμεταλλεύτηκαν την καθίζηση των Βραζιλιάνων και πήραν το «κουμάντο» του ματς -χωρίς, ωστόσο, να διαθέτουν τρόπο που να μην περιέχει… Κριστιάνο για να το εκμεταλλευτούν.

Όλα αυτά -σε συνδυασμό με τον συμβιβασμό της «σελεσάο» όσο περνούσε η ώρα, με την ισοπαλία (που θα την κρατούσε στην πρώτη θέση) μοιραία αποτέλεσαν την «ταφόπλακα» του ματς. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Κριστιάνο και μια «καραμπόλα» από την οποία… δεν μάσησε ο Εντουάρντο στις καθυστερήσεις έγιναν οι καλύτερες στιγμές ενός –τελευταίου- ημιώρου που ήδη έχουν ξεχάσει όσοι το παρακολούθησαν.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Μπρούνο Άλβες, Ντούντα (54' Σιμάο), Καρβάλιο, Ρονάλντο, Ντάνι, Πέπε (64' Μέντες), Μεϊρέλες (84' Βελόσο), Τιάγκο, Κόστα, Κοεντράο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Φελίπε Μέλο (44' Ζοσουέ), Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουΐς Φαμπιάνο (85' Γκραφίτε), Ντάνι Άλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα (82' Ραμίρεζ), Νιλμάρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
ΣΤΑΔΙΟ: «Moses Babhida

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x