Μουντιάλ 2010

Χέρι- χέρι στους «16»

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα οι Ισπανοί νίκησαν 2-1 του Χιλιανούς για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου. Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Ελβετία- Ονδούρα: 0-0), οι δύο ομάδες πήραν το "εισιτήριο" για την φάση των «16».

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα οι Ισπανοί νίκησαν 2-1 του Χιλιανούς για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου. Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Ελβετία- Ονδούρα: 0-0), οι δύο ομάδες πήραν το "εισιτήριο" για την φάση των «16». (Man of the match αναδείχθηκε ο Αντρές Ινιέστα)

Βίγια (24’) και Ινιέστα (36’) οι σκόρερ για τους «φούριας ρόχας», ο Μιγιάρ μείωσε για την ομάδα Μαρσέλο Μπιέλσα. Διαμαρτύρονται οι Χιλιανοί για την… τουλάχιστον αυστηρή αποβολή του Εστάδα στο 37’. Εκπληκτικός ο ρυθμός του ματς στο πρώτο ημίχρονο. …Άλλαξαν κανάλι οι τηλεθεατές στο δεύτερο.



Σοβαροί οι Ισπανοί, «όλα στραβά» για τη Χιλή

Με ένταση και με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του «Loftus Versfeld Stadium». Οι Ισπανοί αξιοποίησαν τα «δώρα» των Χιλιανών αλλά και... του διαιτητή. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα «πλήρωσε» το τραγικό λάθος του τερματοφύλακά τους και διαμαρτύρεται για την αποβολή του Εστράδα.

Ο ρυθμός του ματς, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, ήταν εξαιρετικός. Στο 24’, ύστερα από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Χιλής, Μπράβο, ο Βίγια πλάσαρε από απόσταση περίπου 40 μ. σε κενή εστία και άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης.

Δώδεκα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ των Ισπανών. Ο Βίγια «έστρωσε» με μια παράλληλη μπαλιά στον Ινιέστα και αυτός από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε ιδανικά διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους «φούριας ρόχας».

Στην ίδια φάση, τα πόδια του Τόρες με αυτά του Εστράδα μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα ο επιθετικός της Λίβερπουλ να βρεθεί στο χορτάρι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Μεξικανός Ροντρίγκες θεώρησε ότι ο Τόρες ανατράπηκε ηθελημένα από τον Εστράδα, κι έτσι άφησε τη Χιλή με δέκα παίκτες.

Άλλαξαν κανάλι…

Στο πρώτο ημίχρονο, τα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων ευχαριστήθηκαν… μπάλα. Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το αποτέλεσμα από άποψη θεάματος τους δικαίωσε. Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Το ματς «έκατσε» επικίνδυνα. Τόσο πολύ που ορισμένοι ίσως και να άλλαξαν κανάλι στην τηλεόραση, προκειμένου να παρακολουθήσουν το άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου, Ελβετία- Ονδούρα.

Η Χιλή, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 39’, στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε και μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Μιγιάρ, που πήρε τη θέση του Γκονζάλες στο 46’, μείωσε σε 2-1 με σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία μπερδεύοντας τον Κασίγιας και οδηγήθηκε στα δίχτυα. Το γκολ των Χιλιανών ήταν και το σημαντικότερο πράγμα που συνέβη στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες βολεμένες στο αποτέλεσμα δεν… ίδρωσαν για να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Χιλή(Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Πόνσε, Χάρα, Εστράδα, Βιντάλ, Μαρκ Γκονσάλες (46' Μιγιάρ), Βαλδίβια (46' Παρέδες), Αλέξις Σάντσες (65' Ορεγιάνα), Μποσεχούρ

Ισπανία(Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Kασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (73' Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα, Βίγια, Τόρες (55' Φάμπρεγκας).


Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x