Μουντιάλ 2010

Ο έχων Βίγια ισπα-νικά!

Σε υπόθεση του Νταβίντ Βίγια μετατράπηκε (και) το Ιβηρικό ντέρμπι του Μουντιάλ. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα συνέχισε να «κρατάει από το χέρι» την Ισπανία και γέρνοντας υπέρ της με 1-0 την πλάστιγγα επί της Πορτογαλίας, την οδήγησε στους «8». Λιγόψυχοι οι παίκτες του Κεϊρόζ, κατέρρευσαν μετά το γκολ και το πιο… απειλητικό που κατάφεραν μέχρι τη λήξη ήταν η αγκωνιά του Κόστα στον Καπντεβίλα, που του κόστισε την κόκκινη. Πλέον οι «φούριας ρόχας» θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό την Παραγουάη.

Σε υπόθεση του Νταβίντ Βίγια μετατράπηκε (και) το Ιβηρικό ντέρμπι του Μουντιάλ…

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα συνέχισε να «κρατάει από το χέρι» την Ισπανία και γέρνοντας υπέρ της με 1-0 την πλάστιγγα επί της Πορτογαλίας, την οδήγησε στους «8».

Λιγόψυχοι οι παίκτες του Κεϊρόζ, κατέρρευσαν μετά το γκολ και το πιο… απειλητικό που κατάφεραν μέχρι τη λήξη ήταν η αγκωνιά του Κόστα στον Καπντεβίλα, που του κόστισε την κόκκινη κάρτα.

Πλέον οι «φούριας ρόχας» θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό την Παραγουάη.


«…κοιμήσου, αγγελούδι μου»

Σαν σίκουελ του ποδοσφαιρικού… υπερθεάματος που προηγήθηκε το μεσημέρι εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Κέιπ Τάουν. Οι δύο ομάδες συνέχισαν… επάξια την κακοποίηση του αθλήματος που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα οι Παραγουάη και Ιαπωνία και κατάφεραν -διαθέτοντας ασύγκριτα ποιοτικότερες μονάδες- να προσφέρουν το πιο βαρετό ίσως 45λεπτο της διοργάνωσης.

Οι «φούριας ρόχας» δικαιολόγησαν το πρώτο συνθετικό του… nickname μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (οι σατανικά πανομοιότυπες ενέργειες του Βίγια σταμάτησαν αμφότερες στον Εντουάρντο), ενώ η παθολογική εξάρτηση των Πορτογάλων από τον Κριστιάνο είχε ως κατάληξη κάθε επιθετικής τους ενέργειας τον… ευαίσθητο σταρ της Ρεάλ να διαμαρτύρεται για φάουλ.

Αρκεί που… ξύπνησε ο Νταβίντ!

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έφερε μια δραστήρια Πορτογαλία στο γήπεδο και… εξαπάτησε ιδανικά γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Μπορεί, λοιπόν, το γόνατο του Πουγιόλ να επιχείρησε να… επιβραβεύσει τους παίκτες του Κεϊρόζ για το δυνατό ξεκίνημά τους (η μπάλα μετά από κόντρα σε αυτό, «έγλειψε» το δοκάρι), ωστόσο στο ημίωρο... οι διακόπτες έπεσαν.

Ξαφνικά οι Ισπανοί μεταμορφώθηκαν σε… ταύρους, ο Εντουάρντο σε κάτοχο του κόκκινου πανιού και το… μακελειό δεν άργησε να γίνει. Αφού, λοιπόν, μέσα σε δύο λεπτά (60’-61’), «προειδοποίησαν» ισάριθμες φορές (με Βίγια και Γιορέντε), ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το υπέροχο τακουνάκι του Τσάβι, έφυγε από οριακή θέση και -έστω και… με τη δεύτερη- τους μετέτρεψε σε «αφεντικά» του αγώνα.


Spain 1-0 Portugal (Last 16)

Goalsarena | MySpace Video


Παρόλο που θα περίμενε κανείς, λοιπόν, οι Πορτογάλοι να λυσσάξουν για να αλλάξουν αυτό το… καθεστώς, μίλησε και πάλι η καρδιά που -αποδεδειγμένα στις μεγάλες διοργανώσεις- δεν έχουν. Οι παίκτες του Κεϊρόζ, δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μια ευκαιρία στο ημίωρο που απέμενε μέχρι το τέλος, «φλέρταραν» δύο φορές με το να δεχτούν τη «χαριστική βολή» και είδαν τελικά τον… Κόστα να τους τη δίνει -μαζί με μια… ελαφρά αγκωνιά στον Καπντεβίλα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπουσκέτς, Αλόνσο (93’ Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (87’ Πέδρο), Τόρες (59’ Γιορέντε)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Κόστα, Καρβάλιο, Άλβες, Κοεντράο, Πέπε (72’ Μέντες), Τιάγκο, Μεϊρέλες, Σιμάο (72’ Λίεντσον), Ρονάλντο, Αλμέιδα (58’ Ντάνι)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)
ΣΤΑΔΙΟ: «Green Point», Κέιπ Τάουν

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x