Λόγια στον... αέρα

Οι πρωταγωνιστές, η απουσία TOP STARS και ο Τέβεζ

Σας έχω πει (στο NOVAΣπορ FM) αρκετές φορές, από τις 11 Ιουνίου, ότι -κατά την άποψή μου- λείπουν οι παίκτες-αστέρια από αυτό το Μουντιάλ. ‘Η, τέλος πάντων, ότι δεν λάμπουν (ή «έλαμψαν») όσο θα περίμενε ο μέσος φίλαθλος ότι θα γινόταν.

Σας έχω πει (στο NOVAΣπορ FM) αρκετές φορές, από τις 11 Ιουνίου, ότι -κατά την άποψή μου- λείπουν οι παίκτες-αστέρια από αυτό το Μουντιάλ. ‘Η, τέλος πάντων, ότι δεν λάμπουν (ή «έλαμψαν») όσο θα περίμενε ο μέσος φίλαθλος ότι θα γινόταν.

Παραδείγματα, πολλά. Αν δούμε τους σταρς των ομάδων στα προκριματικά, όμιλο-όμιλο, θα διαπιστώσουμε ότι οι Ριμπερί, Ανρί, Τέρι, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Στάνκοβιτς, Ετό, Ντρογκμπά και ΚΑΝΕΙΣ Ιταλός, δεν μπόρεσαν να πάρουν τις ομάδες τους «στους ώμους» τους, αλλάζοντάς τους την τύχη. Αλλά και απ’ τις πρωτοκλασάτες που συνεχίζουν, θα βρούμε μόνον ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ των αστέρων τους κι όχι… λάμψη διαρκείας.

Ούτε ο Μέσι, με τα περισσότερα σουτ στο τουρνουά, αλλά… άσφαιρος, ούτε ο Κακά, με τις 2-3 ασίστ του, ούτε ο ιθύνων νους της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σνάιντερ, ούτε ο Ρόκε Σάντα Κρουζ, ούτε, ακόμη-ακόμη κι ο MVP του τελευταίου EURO και πρωταθλητής Ευρώπης, Τσάβι, έχουν δείξει τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΑΜΨΗ του ενός, πάντα μέσα στο σύνολο, Ριβάλντο ή έναν Πελέ, Κρόιφ, Μπεκενμπάουερ, Μαραντόνα, Πλατινί, Ζιντάν, δεν έχουμε δει, ως τώρα!

Βέβαια, για να μην αδικούμε τις ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ παρουσίες, οι Βίγια και Ιγκουαίν (με 4 γκολ), ο αέρινος Ρόμπεν, ο εξαιρετικός Φορλάν, ο «ανατέλλων αστέρας» Οζίλ, αλλά και οι (αποκλεισμένοι, πλέον) Χόντα, Ντόνοβαν, Ερνάντες και Βίτεκ, έχουν γράψει ήδη τα ονόματά τους στους διακριθέντες του Μουντιάλ.

Προσωπικά θεωρώ φαβορί τη Βραζιλία, με το «μαθηματικό» ποδοσφαιρικό μυαλό του Ντούνγκα να την οδηγεί εκ τους ασφαλούς -ίσως και λίγο… κυνικό για Βραζιλία- από νίκη σε νίκη. Και δίπλα της την Ισπανία, με τον άξονα της Μπάρτσα (σ.σ. Πικέ-Πουγιόλ, Μπούσκετς-Τσάβι-Ινιέστα), συν τον Τσάβι Αλόνσο και τον Βίγια σε τρομερή φόρμα, να είναι ικανή για να βαδίσει ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ως το Κύπελλο!

Αν, όμως, διάλεγα έναν, ότι δηλαδή «ΑΥΤΟΣ μπορεί να κάνει τη διαφορά», θα επέλεγα τον Τέβεζ. Ο «Apache» είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να γίνει ο ΗΓΕΤΗΣ και να ανεβάζει επίπεδο κι όλους τους άλλους γύρω του.

Μόνο και μόνο με την αγωνιστικότητα, το πάθος, την ποιότητα και την ποικιλία του παιχνιδιού του, αλλά, πάνω απ’ όλα, τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ του ΕΝΕΡΓΕΙΑ μέσα στο γήπεδο, είναι ικανός να γίνει ο εκφραστής αυτού που… λείπει απ’ το Μουντιάλ ως τώρα! ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ!

Αρκεί ο Μαραντόνα, που τον πιστεύει και υπεραγαπά, να τον ελευθερώσει, δίνοντάς του τη θέση του Μέσι και πηγαίνοντάς τον τελευταίο δεξιά! Γιατί ο Τέβεζ είναι ο μόνος που μπορεί και κάνει… «Μαραντόνια» πράγματα στο γήπεδο. Όχι μόνο… τεχνικά (εκεί υπερτερεί ο Μέσσι), όχι μόνο… αέρινα (τι να πει στον Ρόμπεν;), ούτε μόνο… παραγωγικά (Βίγια και Ιγκουαϊν είναι καλύτεροι –ως τώρα- σ’ αυτό), αλλά… ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Μ’ αυτό το σπάνιο κράμα, συν την… ΨΥΧΗ! Τον ποδοσφαιρικό ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!

Κι αυτά ο Τέβεζ τα είχε απ’ τη Μπόκα ως τη Γιουνάιτεντ. Αποδεικνύοντας τα και πέρυσι το καλοκαίρι , όταν άφησε το… «βόλεμα» της Γιουνάιτεντ και τη σιγουριά των τίτλων, για να ηγηθεί της συμπολίτισσας Σίτι, όπου πολλοί άλλοι σταρς αρνήθηκαν (τις τάσεις και) την πρόκληση να ρισκάρουν!

Ο σφυρηλατημένος και ατσαλωμένος Τέβεζ, έχει αποδείξει ότι… ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ σ’ αυτά.

Ας μας κάνει κι ο Ντιέγκο τη χάρη και… θα δείτε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x