Λόγια στον... αέρα

Ημιτελικοί: Οι οράνιε και ο «πρώιμος τελικός»!

Κατά μείζονα λόγο, σε αυτό το σημείο που φτάσαμε -των ημιτελικών- θα μετρήσει ΠΟΛΥ η πληρότητα των ομάδων. Με απλά λόγια, η Ουρουγουάη, χωρίς τον Φουτσίλε, τον Σουάρεζ (τιμωρημένος) και τον (τραυματία) Λουγκάνο, μου μοιάζει «χαμένη από χέρι» από την Ολλανδία.

Κατά μείζονα λόγο, σε αυτό το σημείο που φτάσαμε -των ημιτελικών- θα μετρήσει ΠΟΛΥ η πληρότητα των ομάδων. Με απλά λόγια, η Ουρουγουάη, χωρίς τον Φουτσίλε, τον Σουάρεζ (τιμωρημένος) και τον (τραυματία) Λουγκάνο, μου μοιάζει «χαμένη από χέρι» από την Ολλανδία.

Του Γιάννη Καραλή

Που μπορεί να της λείψουν ο μπακ Φαν Ντερ Βιλ και το… μηχανάκι του κέντρου, Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, όμως, τόσο η πληρότητα του ρόστερ της, όσο και η ποιότητα αρκετών μονάδων της (Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Κάουτ και… όχι μόνο) την καθιστούν ΜΕΓΑ φαβορί!

Αν, όμως, ο ημιτελικός… Νο 1 προσδιορίζεται από το πορτοκαλί χρώμα του και θα αποτελούσε έκπληξη τεράστια μια πιθανή πρόκριση της Ουρουγουάης, ο ημιτελικός… Νο 2, της Τετάρτης, ΔΕΝ χωράει προγνωστικά!

Η Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης -ομάδα με εξαιρετική ικανότητα στο κράτημα της μπάλας και στην κυκλοφορία της- και με τον Βίγια… «αντί-Τόρες», πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ, στα δικά μου μάτια φάνταζε φαβορί από τις… 11 Ιουνίου. Κάτι που -μετ’ επιτάσεως- έλεγα σχεδόν κάθε βράδυ στον NovaΣΠΟΡ FM, ακόμα και μετά την… σφαλιάρα (0-1 από τους Ελβετούς) της πρεμιέρας!

Με άξονα… made in Barca (Πουγιόλ-Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβι-Ινιέστα), τον Κασίγιας να φωνάζει «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο και τον Βίγια να έχει σκοράρει ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ματς μετά την πρεμιέρα -δύο με την Ονδούρα (2-0), ένα με τη Χιλή (2-1) και τα γκολ-πρόκριση με Πορτογαλία («16») και Παραγουάη («8»)- φαντάζει ως ήρεμη δύναμη, ικανή μετά την κατάρα του Euro να ξορκίσει και αυτή του Μουντιάλ…

Σίγουρα θα της λείψει ο Τσάμπι Αλόνσο, αλλά με τον Φάμπρεγκας (στον πάγκο συνήθως!) το πρόβλημα λύνεται άμεσα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο Ντελ Μπόσκε θα συνεχίσει να βάζει σε ρόλο… «Ελ Σιντ» τον τελείως ντεφορμέ, Τόρες. Επιμονή που αδικεί τον -Superman του τουρνουά- Βίγια, που ουσιαστικά παίζει χωρίς παρτενέρ…

Και απέναντί της η Γερμανία. Η πιο «βαριά» φανέλα (με… τρία αστέρια) των ημιτελικών, αλλά αυτό δε λέει τίποτα από μόνο του. Αυτό που «φωνάζει» είναι η φόρμα, ο ρυθμός, η παραγωγικότητα, η φυσική κατάσταση -με δύο λέξεις Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ των «πάντσερ»!

Κι εδώ η απουσία του παίκτη-αποκάλυψη, Τόμας Μίλερ (ή… ενός εκ των αποκαλύψεων, για να μην αδικούμε τον Οζίλ) «ζυγίζει» ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αλλά η «μηχανή» του Λεβ, με τον Τροχόφσκι ή τον Κρος ή τον…, θα βρει τον δρόμο της!

Ως τώρα, με τρεις «τεσσάρες» (σ.σ. Αυστραλία, Αγγλία, Αργεντινή) -τις δύο τελευταίες στα νοκ άουτ- έξι σκόρερς (από τέσσερα Κλόζε, Μίλερ, δύο ο Ποντόλσκι και ένα οι Φρίντριχ, Κακάου και Οζίλ) και 13 γκολ σε 5 ματς, αν μη τι άλλο ΠΕΙΘΟΥΝ! Ίδωμεν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x