Μουντιάλ 2010

Έλυσε τη σιωπή του ο Γκαλάς!

Για τα προβλήματα της εθνικής Γαλλίας μίλησε ο Γουιλιάμ Γκαλάς σε γαλλικό περιοδικό. Ο Γάλλος αμυντικός άσκησε σκληρή κριτική στον Ραϊμόντ Ντομενέκ, στον οποίο καταλογίζει ευθύνες τόσο σε θέματα επικοινωνίας με τους παίκτες όσο και σε θέματα τακτικής.

Για τα προβλήματα της εθνικής Γαλλίας μίλησε ο Γουιλιάμ Γκαλάς σε γαλλικό περιοδικό. Ο Γάλλος αμυντικός άσκησε σκληρή κριτική στον Ραϊμόντ Ντομενέκ, στον οποίο καταλογίζει ευθύνες τόσο σε θέματα επικοινωνίας με τους παίκτες όσο και σε θέματα τακτικής.

«Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας με τον Ντομενέκ. Ο Ντομενέκ δεν ήταν ανοιχτός. Πολλοί παίκτες δε μπορούσαν να μιλήσουν μαζί του. Αυτό συνέβη και στη περίπτωσή μου. Λέει ότι μας ακούει, ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο αλλά στο τέλος παίρνει πάντα την απόφαση μόνος του. Από τη πλευρά μου, τον άκουγα, έκανα αυτό που ζητούσε», ανέφερε ο σέντερ-μπακ των «τρικολόρ» που εξέφρασε τη γνώμη του και για ζητήματα τακτικής…

«Μετά το Euro 2008, ξέραμε ότι το 4-3-3 με έναν μόνο επιθετικό στην κορυφή, δε λειτουργούσε. Έπρεπε να παίξουμε με δύο επιθετικούς».

Ο 33χρονος αμυντικός εμφανίστηκε πικραμένος από τον τρόπο που έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αφού όπως ανέφερε, ο Ντομενέκ δεν τον είχε ενημερώσει.

«Το πιο σκληρό είναι ο τρόπος με το οποίον συνέβη αυτό. Ο Ντομενέκ δε μου είπε τίποτα. Κατά τη διάρκεια του Euro 2008, ο Ανρί ήταν ο αρχηγός και εγώ ο δεύτερος. Ο κόουτς ερχόταν να μας δει όταν υπήρχε πρόβλημα με έναν παίκτη. Πριν από το φιλικό με την Κόστα Ρίκα (2010), έμαθα κατά τύχη ότι αρχηγός ήταν πλέον ο Εβρά».

Οι Γάλλοι διεθνείς αρνήθηκαν να προπονηθούν σε μία προπόνηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος Μουντιάλ. Ο Γκαλάς εξήγησε τον λόγο του μποϊκοτάζ των Γάλλων διεθνών και τόνισε ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από όλους τους ποδοσφαιριστές μαζί.

«Η ιδέα να μποϊκοτάρουμε την προπόνηση γεννήθηκε την Κυριακή το πρωί μετά από μια συγκέντρωση όπου παραβρέθηκαν όλοι οι παίκτες. Μόνο ο Φρανκ Ριμπερί που βγήκε σε τηλεοπτική πρόγραμμα έφτασε καθυστερημένος. Όλοι συμφωνήσαμε να μποϊκοτάρουμε την προπόνηση. Θέλαμε όλοι να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση του κόουτς και της ομοσπονδίας σχετικά με τον Ανελκά. Ο κόουτς εξήγησε ότι δεν προκάλεσε αυτός την αποπομπή του Ανελκά αλλά μετά δεν υπήρξε διάλογος οπότε αυτός ήταν που μας αρνήθηκε»!

Ο Γκαλάς για μεγάλο διάστημα δε μιλούσε στους εκπροσώπους του Τύπου. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που βγήκε στη φόρα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, όταν και προχώρησε σε μία άσεμνη χειρονομία προς τηλεοπτικό ρεπόρτερ γαλλικού καναλιού!

«Υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Μερικοί παίκτες είναι πιο κοντά με μερικούς άλλους, αυτό είναι φυσιολογικό αλλά δεν υπήρχαν διαμάχες. Ο Τύπος έδωσε πολλές ψεύτικες πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος που έκανα μποϊκοτάζ στους δημοσιογράφους τα τρία τελευταία χρόνια. Διάβασα πολλά πράγματα που ήταν επινοήσεις των δημοσιογράφων».

Eπιμέλεια: Τάσος Χαλκιόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x