Μουντιάλ 2010

Χταπόδι από τον τόπο σου...

Ποιος Πάουλ, να 'ναι καλά ο 'Παυλάρας'! Το www.sportfm.gr «ανάγκασε» οκτώ διαφορετικούς ανθρώπους, να παίξουν τον ρόλο του… πλοκαμιού. Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιάννης Τοπαλίδης, Βασίλης Πλιάτσικας, Μάρκος Κούμαρης (Locomondo), Ρούξι Ντουμιτρέσκου, Κώστας Καϊμακόγλου, Μηνάς Τσαμόπουλος ("Φουνταριστός") και Στάθης Παναγιωτόπουλος από το Ράδιο Αρβύλα, έδωσαν τις δικές τους προβλέψεις για τον τελικό του Μουντιάλ.

Τι ξέρουν οι Γερμανοί από... χταποδάκια (ξυδάτα ή μη) και ούζο; Το www.sport-fm.gr έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν χαμπαριάζει από τις προβλέψεις του χταποδιού από τη Γερμανία, του Πάουλ και δημιούργησε το δικό του, το ονόμασε «Παυλάρα» και έδωσε λαλιά σε καθένα από τα πλοκάμια του!

Του Κώστα Τσούγκου

Ο «Παυλάρας», λοιπόν, «βλέπει» την Ισπανία Παγκόσμια πρωταθλήτρια! Οι πέντε από τους οκτώ ανθρώπους -πλοκάμια του χταποδιού... Ελληνάρα, που μίλησαν στο www.sportfm.gr, ποντάρουν ότι οι «φούριας ρόχας» θα επικρατήσουν των Ολλανδών στον μεγάλο τελικό.

Για τους λάτρεις των συμπερασμάτων, αυτοί ήταν κυρίως άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Οι υπόλοιποι -τα καλλιτεχνικής φύσεως «πλοκάμια»- υποστηρίζουν τους «οράνιε» του Μπέρτ Φαν Μάαρβαϊκ…

Πλοκάμι Νο 1: Σωκράτης Παπασταθόπουλος:

Ο διεθνής αμυντικός της Τζένοα, που με τις εμφανίσεις του στη Serie A έχει κάνει τους πάντες να «παραμιλούν» (Μίλαν και Ίντερ λέγεται ότι «σφάζονται» στην ποδιά του!), τόνισε ότι «η Ισπανία είναι το φαβορί».

Όταν, δε, του ζητήσαμε να μας εξηγήσει το γιατί, είπε: «Έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά. Ειδικά στον άξονα έχει ό, τι καλύτερο… Τσάβι κι ο Ινιέστα κάνουν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως και η Ολλανδία είναι καλή ομάδα. Είναι ένας τελικός, οπότε…».

Πλοκάμι Νο 2: Γιάννης Τοπαλίδης:

Τι να πει κανείς για τον Γιάννη Τοπαλίδη; Εννέα χρόνια στον πάγκο της Εθνικής, δίπλα στον Ότο Ρεχάγκελ, μας απέδειξε εμπράκτως ότι δεν υπάρχουν… άπιαστα όνειρα. «Είναι ένας τελικός και ως εκ τούτου είναι αμφίρροπος», μας είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε:

«Παρ’ όλα αυτά θα το ρισκάρω και θα πω ότι θα νικήσει η Ισπανία. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Άλλωστε, και με την Εθνική την είχαμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές. Η Ισπανία έχει 4-5 παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Πάντα ποντάρω στους Ισπανούς γιατί μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρό τους. Όσο για την Ολλανδία, είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μία Top Class ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν γνωρίσει την ήττα σε κανένα ματς μέχρι στιγμής στη Νότια Αφρική».

Πλοκάμι Νο 3: Ρούξι Ντουμιτρέσκου:

Έξι κατακτήσεις πρωταθλημάτων και πέντε Κύπελλα Ελλάδος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ δεν είναι λίγα. Δύσκολα θα βρεθεί πάλι κάποια «Ρούξι» για τους «πράσινους» και για το ελληνικό βόλεϊ γυναικών. Δεν γνωρίζουμε αν από τον Μάιο που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ορισμένο από αυτόν, τον αφιέρωσε για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ. Μάλιστα, όταν της ζητήσαμε πρόβλεψη για τον τελικό, ήταν η μόνη που το πήγε ένα βήμα παραπέρα. «3-1 η Ισπανία και εύκολα…», μας είπε και στη συνέχεια εξήγησε:

«Είναι μία ομάδα που κρατάει πολύ καλά την μπάλα. Εξάλλου το είπε και ο Πάουλ. Ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει;», τόνισε μη γνωρίζοντας ότι και η ίδια αποτελεί κομμάτι του… «Παυλάρα»! «Τους βλέπω πιο πωρωμένους τους Ισπανούς. Απ’ ό,τι έχω δει και απ’ ό,τι μου λένε και οι άλλοι, οι Ισπανοί αν βάλουν πρώτοι γκολ, πολύ δύσκολα θα χάσουν. Και οι Ολλανδοί καλοί είναι, αλλά θα το πάρει η Ισπανία», κατέληξε.

Πλοκάμι Νο 4: Στάθης Παναγιωτόπουλος:

Θα μπορούσε να συνεισφέρει στην οικονομική κρίση σώζοντας πολλά νοικοκυριά, αλλά η άτιμη η συγκυρία δεν του το επέτρεψε… Αν δεν σταματούσε το «Ράδιο Αρβύλα» για καλοκαίρι και ο ίδιος συνέχιζε να μας... δροσίζει με τα ανέκδοτά του, τότε κανείς δεν θα ξεφραγκιαζόταν πληρώνοντας τη ΔΕΗ. Όλα τα air condition στην Ελλάδα, για το έτος 2009-10, θα έμεναν σβηστά.

"Αν πήρατε εμένα για να σας μιλήσω για ποδόσφαιρο τότε… σωθήκατε", μας απάντησε αυθόρμητα όταν του ζητήσαμε πρόβλεψη για τον τελικό. «Δεν έχω ιδέα από μπάλα. Έπρεπε να μου το πείτε νωρίτερα για να ρωτούσα τον Σταρόβα. Τέλος πάντων, θα επιλέξω τους Ολλανδούς γιατί… έτσι! Λόγω του τρόπου ζωής τους, αλλά και του κλίματός τους. Με τους Ισπανούς και γενικότερα με τη Latin φιλοσοφία, δεν τα πάω και τόσο καλά".

Πλοκάμι Νο 5: Βασίλης Πλιάτσικας

Η τύχη, σε αυτό το Μουντιάλ, γύρισε την πλάτη στον μέσο της Σάλκε. Ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής για να βοηθήσει την Εθνική. Όλο το μέλλον όμως είναι μπροστά του. Ο Βασίλης Πλιάτσικας για το ποιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Μουντιάλ, ήταν ξεκάθαρος.

«Νομίζω ότι η Ισπανία θα το σηκώσει. Έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλη ομάδα. Μπορεί να μην έχει παίξει καταπληκτική μπάλα μέχρι τώρα, αλλά είναι σίγουρο ότι μπορεί πολύ καλύτερα. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους Ισπανούς το γεγονός ότι βρίσκονται για πρώτη φορά σε τελικό. Από την άλλη βέβαια και οι Ολλανδοί δεν έχουν κακή ομάδα. Πιστεύω όμως ότι θα χάσουν. Έχουν ξαναβρεθεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έμπειροι. Έχουν περάσει 32 χρόνια από τότε, οπότε και γι΄ αυτούς θα είναι σαν την πρώτη τους φορά…»

Πλοκάμι Νο 6: Μηνάς Τσαμόπουλος:

Αν δεν ήταν αυτός (μαζί με τον Γιώργο Θαναηλάκη), τα πρωινά μας θα ήταν μονότονα. Ο ένας εκ των δύο «φουνταριστών» του Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 (πήραμε τηλέφωνο και τον άλλον, τον κουμπάρο του, αλλά δεν το σήκωνε επειδή ήταν διακοπές), έκανε τη διαφορά.

«Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα έχουν πει Ισπανία. Εγώ θα χρησιμοποιήσω μία φράση που τη λέει ένας φίλος μου και με αντιπροσωπεύει: Είμαστε με τους Ολλανδούς που είναι καλά παιδιά, γιατί οι Ισπανοί μας έχουν φάει όλες τις γκόμενες. Δεν έχουν αφήσει τίποτα. Forza… «Οράνιε!!!»

Πλοκάμι Νο 7: Κώστας Καϊμακόγλου:

Ο διεθνής φόργουορντ του Αμαρουσίου, φαίνεται ότι όταν αφήνει την πορτοκαλί… θεά στην άκρη, λατρεύει να παρακολουθεί την Μπαρτσελόνα. «Πιστεύω ότι θα το σηκώσει η Ισπανία. Μοιάζει περισσότερο με σύλλογο, παρά με εθνική ομάδα. Μου θυμίζει την Μπαρτσελόνα, γι’ αυτό και την υποστηρίζω. Όλοι της οι παίκτες έχουν αναπτύξει τρομερή χημεία μεταξύ τους. Καλή ομάδα έχει και η Ολλανδία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει απέναντι στους Ισπανούς».

Πλοκάμι Νο 8: Μάρκος Κούμαρης (Locomondo):

Είναι η φωνή των Locomondo. Αν δεν ήταν μουσικός, τότε σίγουρα θα είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Είτε ενεργά, είτε από κάποιο άλλο πόστο. Ο Μάρκος Κούμαρης είναι ικανός να «πατήσει» οποιονδήποτε ανυποψίαστο δημοσιογράφο σε γνώσεις πάνω στο δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

Για τον μεγάλο τελικό, πρόβλεψε: «Παρά το γεγονός ότι εμπιστεύομαι τον Πάουλ, αυτή τη φορά θα διαφωνήσω μαζί του. Το παγκόσμιο Κύπελλο θα το πάρει η Ολλανδία. Άλλωστε, σε αντίθεση με τους Ισπανούς, έχει βρεθεί στην ιστορία της άλλες δυο φορές σε τελικό. Έχουν και αποικία εκεί στη Νότια Αφρική και ποτέ δεν ξέρεις… Ίσως κι αυτό να παίξει το ρόλο του. Και οι Ισπανοί καλή ομάδα έχουν, αλλά θα το σηκώσει η Ολλανδία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x