Αφιερώματα

Οι ατάκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο ανήκει πλέον στην ιστορία. Μεγάλη μπάλα δεν είδαμε, ωστόσο το σασπένς δεν έλειψε και κάποιες από τις ατάκες που ακούσαμε πραγματικά θα μας μείνουν αξέχαστες!

Το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο ανήκει πλέον στην ιστορία. Μεγάλη μπάλα δεν είδαμε, ωστόσο το σασπένς δεν έλειψε και κάποιες από τις ατάκες που ακούσαμε πραγματικά θα μας μείνουν αξέχαστες!

ΤΟ... ΚΡΑΞΙΜΟ
«Το χέρι του Θεού ανήκει πλέον σε εμένα. Το δικό μου είναι το χέρι του Θεού! Έκανα την καλύτερη επέμβαση του Μουντιάλ», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες για την απόκρουσή του στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του προημιτελικού Ουρουγουάης-Γκάνας, για να λάβει… πληρωμένη απάντηση από τον προπονητή των Αφρικανών, Μίλοβαν Ράγεβατς: «Ελάτε στα λογικά σας! Δεν είναι ήρωας, είναι ένας πονηρός απατεώνας! Ποιό χέρι του Θεού; Ήταν το χέρι του διαβόλου!»

Μάλλον… ανικανοποίητος έμεινε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ από την εμφάνιση της Αγγλίας στο εναρκτήριο παιχνίδι της με τις ΗΠΑ: «Αυτό που παρακολούθησα στην ισοπαλία 1-1 της Αγγλίας με τις ΗΠΑ δεν έμοιαζε πολύ με ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι επέστρεψαν στις παλιές εποχές της κλωτσιάς και της γιόμας».

«Ωραίο πράγμα να σε αποδοκιμάζουν οι φίλαθλοί σου. Αυτό θα πει υποστήριξη στην πατρίδα», δήλωσε ο απογοητευτικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ ο σχολιαστής του BBC, Λι Ντίξον, θεωρούσε ότι «αν ο Τζέραρντ αγωνιστεί αριστερά στη μεσαία γραμμή, καλύτερα να μαζέψουμε τις βαλίτσες μας και να επιστρέψουμε σπίτι».

ΟΙ… ΜΠΗΧΤΕΣ
«Δεν μπορεί να κουμαντάρει τα παιδιά μας. Πως θα διαιτητεύσει τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου;» ήταν η… επίδειξη εμπιστοσύνης της συζύγου του Χάουαρντ Γουέμπ προς τον Άγγλο διαιτητή.

«Προτιμάω έναν ήρεμο προπονητή σαν τον Φαν Μάαρβαϊκ, παρά έναν ηλίθιο σαν τον Μαραντόνα ή τον Ντούνγκα», ήταν η ευγενέστατη άποψη του μέσου της Ολλανδίας, Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

«Αν παίξω κόντρα στη Γερμανία τόσο άσχημα όσο έπαιξε ο Τζον Τέρι, δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στην Αργεντινή»,
δήλωσε ο Μάρτιν Ντεμικέλις πριν τον προημιτελικό αλλά την «τεσσάρα» δεν την απέφυγε.

«Τέσσερα χρόνια πριν παίξαμε σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, φέτος σαν…. κατσίκες», η ατάκα του Τζενάρο Γκατούζο που περιγράφει τέλεια την πορεία της εθνικής Ιταλίας.

ΟΙ… ΚΟΤΣΑΝΕΣ

«Εμπρός Παραγουάη! Ο Φορλάν είναι παικταράς», έγραψε στην ιστοσελίδα του ο εξαιρετικός τραγουδιστής αλλά… κάκιστος στη Γεωγραφία Αλεχάνδρο Σανθ.

«Λατρεύω τους Oasis και αν μάθω ότι αγαπούν την εθνική Αγγλίας όσο τη Μάντσεστερ Σίτι, θα κάνω τα πάντα για να νικήσω τη Γερμανία που τους απέκλεισε»,
ήταν τα λόγια του Λιονέλ Μέσι, λίγες ώρες πριν τα «Πάντσερ» τον στείλουν σπίτι του με βαριά ήττα.

«Είμαι παλαιομοδίτης και ρομαντικός. Μου αρέσει να στέλνω κάρτες και λουλούδια στη γυναίκα μου, όπως και να δέχομαι από αυτήν», η τραγική προσπάθεια του Φελίπε Μέλο να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την αποβολή του κόντρα στην Ολλανδία.

Λακωνικός μέχρι… αηδίας ο Κάρλος Μαρτσένα, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τον «Πάουλ», το μαλάκιο που προέβλεπε τον νικητή κάθε αναμέτρησης: «Λοιπόν, είναι ένα χταπόδι», η… αποκάλυψη του αμυντικού της Ισπανίας!

ΝΤΙΕΓΚΟ, ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

«Μου αρέσουν οι γυναίκες. Βγαίνω με τη Βερόνικα, είναι 31, ξανθιά και όμορφη. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος»,
η απάντηση του Μαραντόνα στην ερώτηση «γιατί χτυπάς συνέχεια τους ποδοσφαιριστές σου στα οπίσθια».

«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να απολογηθούν στους ποδοσφαιριστές μου. Δεν λέω να… κατεβάσουν τα παντελόνια τους, αλλά να γράψουν με ειλικρίνεια ότι τα πάμε καλά», η άποψη του φανατικού straight Μαραντόνα.

«Έχω 23… αγριόγατες να ρίξω στον αγωνιστικό χώρο. Γερμανοί, θα πάτε πίσω στο μουσείο»,
η δήλωση του πριν τον προημιτελικό.

«Θέλω να φτάσουμε εκεί που αξίζουμε. Για να μας νικήσουν οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να βάλουν όλο το… μοσχάρι στην ψησταριά», μια επικά ακατανόητη δήλωση του Μαραντόνα.

«Οι γυναίκες θα κάνουν όλη τη δουλειά για εμάς»,
είπε απλά πριν επιτρέψει στους παίκτες του να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x