Stoiximan Super League

Δεν πείθει

Ασύνδετος, ακίνδυνος στην επίθεση και με πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πιο κινητικός στο δεύτερο παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ, στο φιλικό παιχνίδι με τη Ροτ Βάις Έρφουρτ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βελτιώθηκε κάπως, νίκησε τη γερμανική ομάδα 1-0 με γκολ του Φιλομένο στο 77', αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι βρίσκεται στο επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται, για να έχει τύχη στα προκριματικά του Champions League. Με το βλέμμα στην κλήρωση!

Ασύνδετος, ακίνδυνος στην επίθεση και με πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πιο κινητικός στο δεύτερο παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ, στο φιλικό παιχνίδι με τη Ροτ Βάις Έρφουρτ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βελτιώθηκε κάπως (σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας), νίκησε τη γερμανική ομάδα, τρίτης κατηγορίας, 1-0 με γκολ του Φιλομένο στο 77', αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι βρίσκεται στο επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται, για να έχει τύχη στα προκριματικά του Champions League. Με το βλέμμα στην κλήρωση!

Αποκαρδιωτικός στο πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας από την αρχή του ματς, αλλά παρουσίαζε προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ τα αμυντικά κενά του (όπως και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας) ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή. Οι Βιτόλο και Σορλέν δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι, Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» την Έρφουρτ από τα πλάγια, χωρίς επιτυχία, όμως, ενώ οι Φιλομένο και (ειδικά ο) Μουσλίμοβιτς ήταν εξαφανισμένοι. Η άμυνα, όπως προείπαμε, είχε πολλά κενά και έκανε πολλά λάθη, ενώ εκτέθηκε τρεις φορές (έσωσε και τις τρεις ο Χαλκιάς).

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι Γερμανοί μπήκαν… τσαμπουκαλεμένοι στον αγώνα, ρίχνοντας αρκετό ξύλο στους ποδοσφαιριστές του Μάριο Μπερέτα, οι οποίοι φάνηκε, σε αρκετές περιπτώσεις, να προσπαθούν να προφυλαχθούν.

Με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, να ψάχνεται (δεν είχε ούτε μία καλή φάση μπροστά από τον Ορλισχάουζεν), ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Μία εικόνα, η οποία, αν μη τι άλλο, προβλημάτισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που παρακολουθούσε άλλη μία αποκαρδιωτική εμφάνιση του, μία ημέρα πριν την κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Champions League και μερικές μέρες πριν τον πρώτο αγώνα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Καλύτερη εικόνα, ίδιος ο προβληματισμός

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του να δείχνουν περισσότερο ορεξάτοι, αλλά και πάλι, να μην μπορούν να απειλήσουν ή έστω, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν. Βέβαια, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ενώ, σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, δεν κινδύνεψαν από τους Γερμανούς.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν πιο επικίνδυνος από αριστερά, ενώ πιο κινητικοί ήταν και οι Φιλομένο, Σορλέν και Βιτόλο. Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε (λογικό για την εποχή), με τον ΠΑΟΚ, όμως, να ανεβάζει ρυθμό στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και να πιέζει.

Τελικά, η υπεροχή του «Δικέφαλου» απέφερε καρπούς στο 77', όταν ο Βιεϊρίνια έφυγε στην κόντρα από δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Φιλομένο, ο οποίος, αφού κοντρόλαρε, έκανε το δυνατό σουτ, νικώντας τον Ορλισχάουζεν και «γράφοντας» το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα με την Έρφουρτ, ο Μάριο Μπερέτα είπε: "Είναι φανερό πως ήμασταν καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι. Με το πέρασμα του χρόνου βρίσκαμε καλύτερο ρυθμό και φτάσαμε στη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη".



Το φιλμ του αγώνα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Σαβίνι (64' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς (55' Ζουέλα), Τσιρίλο, Σορλέν, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (64' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια (88' Μίλιεβιτς), Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς.

ΕΡΦΟΥΡΤ: Ορλισχάουζεν, Ζεντί, Μπέλστερ, Μαλούρα (59' Στέντζελ), Πολ, Βάιντλιχ (73' Στράιτ), Ράισβαϊν (59' Ντρέκελ), Μέκελ, Ελ Χάντζι Άλι (59' Ζέμερ), Πφίνγκστεν (Χάνσβαλντ), Χίλεμπραντ (85' Στρελ).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x