Μουντιάλ 2010

Τα καλύτερα γκολ του Μουντιάλ (vids)

Εδώ κι έξι μέρες αναρωτιόμαστε τι μας λείπει πιο πολύ. Το Μουντιάλ ή οι «κτηνωδίες» (γιγάντιες κρέπες) με τις οποίες «σβήναμε» την πείνα μας βλέποντας τα παιχνίδια του τουρνουά; Το γεγονός και μόνο ότι ο Μιαούλης με την πρώτη ευκαιρία μας αποκαλεί κροκόδειλους νομίζω ότι διαλευκάνει το τοπίο. Μας λείπει η πραγματική δράση. Επειδή το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αργεί βασανιστικά (τέσσερα χρόνια) το www.sport-fm.gr ξεχώρισε μερικά από τα καλύτερα γκολ που είδαμε στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Εδώ κι έξι μέρες αναρωτιόμαστε τι μας λείπει πιο πολύ. Το Μουντιάλ ή οι «κτηνωδίες» (γιγάντιες κρέπες) με τις οποίες «σβήναμε» την πείνα μας βλέποντας τα παιχνίδια του τουρνουά;

Το γεγονός και μόνο ότι ο Μιαούλης με την πρώτη ευκαιρία μας αποκαλεί κροκόδειλους νομίζω ότι διαλευκάνει το τοπίο. Μας λείπει η πραγματική δράση.

Επειδή το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αργεί βασανιστικά (τέσσερα χρόνια) το www.sport-fm.gr ξεχώρισε μερικά από τα καλύτερα γκολ που είδαμε στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

ΣΟΥΛΕΪ ΜΟΥΝΤΑΡΙ: Ουρουγουάη-Γκάνα 1-1 (4-2)

Λίγες μέρες πριν ο Μίλαν Ράγεβατς ήταν έτοιμος να διώξει από την εθνική τον Σούλεϊ Μουντάρι λόγω ενός πειθαρχικού παραπτώματος. Κόντρα στην Ουρουγουάη τον έβαλε βασικό και ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ τον δικαίωσε, νικώντας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου τον Φερνάντο Μουσλέρα με φοβερό σουτ από τα 40 μέτρα.



ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ: Ουρουγουάη-Νότιος Κορέα 2-1

Το πρώτο γκολ του Λουίς Σουάρες κόντρα στη Νότιο Κορέα προήλθε από πανέξυπνη ασίστ του Φορλάν, αλλά το δεύτερο ήταν καθαρά προσωπικό. Ο επιθετικός του Άγιαξ κατάφερε να ξεμαρκαριστεί από δύο Ασιάτες στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και με ένα φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιουνγκ-Σουνγκ Ρίονγκ.



ΜΑΪΚΟΝ: Βραζιλία-Βόρειος Κορέα 2-1

Οι επιθετικοί της «Σελεσάο» έμοιαζαν ανήμποροι να διασπάσουν την άμυνα των μαχητικών Ασιατών, αλλά η λύση ήρθε με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ από τον δεξιό μπακ Μαΐκόν. Ο αμυντικός της Ίντερ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με σουτ από τη… γραμμή του άουτ νίκησε τον Ρι Μίονγκ-Γκουκ και μας χάρισε ένα από τα ωραιότερα τέρματα στην ιστορία των Μουντιάλ.



ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ: Γερμανία-Ουρουγουάη 3-2

Ποιο να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα γκολ του Φορλάν στο Παγκόσμιο Κύπελλο… Τα εξαιρετικά τέρματα του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα σε Νότιο Αφρική, Γκάνα και Ολλανδία ήταν ο βασικός λόγος της επιτυχημένης πορείας της «Σελέστε», αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το απίστευτης έμπνευσης βολ πλανέ με το οποίο νίκησε τον Χανς Μπουτ και έδωσε προσωρινό προβάδισμα στην εθνική του στο μικρό τελικό.



ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΦΑΝ ΜΠΡΟΝΚΧΟΡΣΤ: Ολλανδία-Ουρουγουάη 3-2

Ο ημιτελικός με την Ουρουγουάη ήταν το προτελευταίο παιχνίδι στη διεθνή καριέρα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ και ο αμυντικός της Φέγενορντ άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση των «οράνιε» στο τελικό. Στο 18’ πήρε τη μπάλα στη σέντρα, προχώρησε αρκετά μέτρα αποφεύγοντας τους αντιπάλους του και εξαπέλυσε ένα κυριολεκτικά «άπιαστο» σουτ, κάνοντας το 1-0 για την εθνική του.



Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x