Stoiximan Super League

Τζαβέλλας: «Με ήθελαν και οι τρεις»

Το ενδιαφέρον των τριών «μεγάλων» της Αθήνας στο πρόσωπό του, προτού μεταγραφεί στην Άιντραχτ, επιβεβαίωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας σε συνέντευξη που έδωσε από κοινού με τους νέους του συμπαίκτες, Γιάννη Αμανατίδη και Φάνη Γκέκα, στο «Kicker». «Υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά πρώτη επιλογή μου ήταν η Bundesliga», ανέφερε. «Νέο κεφάλαιο στην Εθνική με Σάντος», είπε ο Αμανατίδης. «Θα συγκρίνεται με τον Ρεχάγκελ», τόνισε ο Γκέκας.

Το ενδιαφέρον των τριών «μεγάλων» της Αθήνας στο πρόσωπό του, προτού μεταγραφεί στην Άιντραχτ, επιβεβαίωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας σε συνέντευξη που έδωσε από κοινού με τους νέους του συμπαίκτες, Γιάννη Αμανατίδη και Φάνη Γκέκα, στο «Kicker».

«Οι τρεις μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είχαν ενδιαφερθεί. Όμως η μεταγραφή στην Bundesliga ήταν φυσικά για μένα η πρώτη επιλογή. Αν καταφέρω να πετύχω, θα έχω τη δυνατότητα να κάνω σπουδαία καριέρα», τόνισε ο πρώην αριστερός μπακ του Πανιωνίου.

Όσο για τις διαφορές που έχει διαπιστώσει μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στο μικρό διάστημα που είναι στην ξενιτιά, είπε: «Έχω διαπιστώσει πως στη Γερμανία υπάρχει περισσότερη οργάνωση και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Οι Έλληνες βλέπουν τα πάντα κάπως πιο χαλαρά», ενώ για το πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα της επικοινωνίας, ανέφερε: «Αρπάζω κάποιες γερμανικές λέξεις στην προπόνηση, αλλά θα κάνω εντατικά μαθήματα μόλις επιστρέψουμε από την προετοιμασία. Πιθανότατα θα κάνω ιδιαίτερα με τον ίδιο δάσκαλο που είχε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος».

«Αφού λειτουργεί καλά με Έλληνες…»

Η Άιντραχτ έχει γίνει… στέκι Ελλήνων, καθώς με την απόκτηση των Γκέκα και Τζαβέλα ο αριθμός των παικτών από τη χώρα που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας της Φρανκφούρτης ανήλθε στους έξι. Ο παλαιότερος όλων, Γιάννης Αμανατίδης έδωσε τη δική του εξήγηση.

«Όταν κάτι λειτουργεί καλά, πρέπει να το συνεχίζεις. Πριν γίνουν οι μεταγραφές με είχαν ρωτήσει και είχα πει ότι θα βοηθήσουν. Κάτι που αποδείχτηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που πέτυχε 9 γκολ στην πρώτη του σεζόν ή με τον Σωτήρη Κυργιάκο, που μας βοήθησε πολύ στην άμυνα. Η ομάδα έχει καλές εμπειρίες από τη συνεργασία της με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως μπορώ να βοηθήσω για την προσαρμογή τους στην ομάδα», τόνισε.

«Το γεγονός ότι είμαστε τρεις Έλληνες συμπαίκτες σε μία ομάδα του εξωτερικού είναι κάτι εντυπωσιακό. Έχει όμως ξανασυμβεί, όταν ήμουν συμπαίκτης με τον Κυργιάκο και τον Μάντζιο», πρόσθεσε, ενώ όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει το προφίλ του άγνωστου στο γερμανικό κοινό Γιώργου Τζαβέλλα, είπε: «Είναι ένας πολύ δυναμικός παίκτης και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, παρότι δεν είναι ψηλός. Επίσης έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και βγαίνει μπροστά. Την περασμένη περίοδο ήμασταν πιο επιθετικοί από τα δεξιά παρά από τα αριστερά, αλλά φέτος αυτός θα αλλάξει. Εκτός γηπέδων είναι ένας καλός και ήρεμος τύπος».

Ερωτηθείς αν μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Ελλάδας στο Μουντιάλ θεωρεί πως τελικά ήταν θετικό που δεν ήταν στην αποστολή, ο Γιάννης Αμανατίδης απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Μπορεί κάποιοι να το βλέπουν σαν αποτυχία, αλλά εμείς όχι. Όταν φτάνεις στα τελικά μιας διοργάνωσης, είναι επιτυχία. Είναι λογικό να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις μετά τις επιτυχίες των τελευταίων ετών και αυτό που έγινε το 2004. Η Ελλάδα δεν είμαι πλέον μία μικρή εθνική ομάδα».

Αναφερόμενος στην εννιαετή θητεία του Ότο Ρεχάγκελ, είπε: «Όταν πρωτοήρθε άλλαξε πολλά πράγματα και δεν άφηνε να παρεμβαίνουν στη δουλειά του. Στην Ελλάδα προσπαθούν τα μέσα να επηρεάσουν τις αποφάσεις του προπονητή για την ενδεκάδα. Είχε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης κι αυτό έκανε καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να δει κανείς πόσες φορές πήγε στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης η Ελλάδα σε αυτά τα εννέα χρόνια».

Για τον Φερνάντο Σάντος, που πήρε πλέον τη σκυτάλη, τόνισε: «Αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο για την Εθνική και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, για να αρχίσουμε μία νέα πετυχημένη εποχή».

Όχι και… γυρολόγος

Ο Φάνης Γκέκας δεν έχει καταφέρει να στεριώσει σε μία ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ερωτηθείς αν θεωρεί τον εαυτό του λεγεωνάριο ή γυρολόγο, απάντησε: «Σημαντικό για μένα είναι να αγωνίζομαι. Όταν δεν παίζω είμαι δυστυχισμένος και πρέπει αργά ή γρήγορα να βρω μία εναλλακτική λύση», ενώ για το γεγονός ότι δεν μιλά γερμανικά παρά την πολυετή καριέρα του στη χώρα, είπε: «Στην αρχή έμαθα τις βασικές λέξεις που χρειάζονται για να επικοινωνείς στο γήπεδο. Αυτό για μένα ήταν το πιο σημαντικό».

Όσο για αν θεωρεί πως η Ελλάδα έπαιξε πολύ αμυντικά στο Μουντιάλ, απάντησε: «Παίξαμε με την ίδια τακτική που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και λειτουργούσε. Μας στοίχισε η ήττα από τη Νότιο Κορέα. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής», ενώ για το διάδοχό του, είπε: «Η αποστολή του είναι δύσκολη. Τα επόμενα χρόνια όλα θα συγκρίνονται με μέτρο τις επιτυχίες του Ρεχάγκελ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x