Stoiximan Super League

Μα έτσι, μα αλλιώς…

Δε «μάγεψε», δεν τρέλανε κόσμο, δεν εμφανίστηκε καν το ίδιο καλή με τα προηγούμενα φιλικά, αλλά η ΑΕΚ και πάλι… νίκησε! Παρουσιάζοντας λιγότερο καλό πρόσωπο, αλλά παραμένοντας σοβαρή και πειθαρχημένη, η «Ένωση» επικράτησε 1-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά και έκανε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Αυστρία -χωρίς, μάλιστα, να δεχθεί γκολ. Ο Αργυρίου, με φοβερό σουτ, το γκολ (59’) για τους «κιτρινόμαυρους», με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο -εμφανώς ανέτοιμος πάντως- Νταντόμο.

Δε «μάγεψε», δεν τρέλανε κόσμο, δεν εμφανίστηκε καν το ίδιο καλή με τα προηγούμενα φιλικά, αλλά η ΑΕΚ και πάλι… νίκησε!

Παρουσιάζοντας λιγότερο καλό πρόσωπο, αλλά παραμένοντας σοβαρή και πειθαρχημένη, η «Ένωση» επικράτησε 1-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά και έκανε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Αυστρία -χωρίς, μάλιστα, να δεχθεί γκολ.

Ο Αργυρίου, με φοβερό σουτ, το γκολ (59’) για τους «κιτρινόμαυρους», με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο -εμφανώς ανέτοιμος πάντως- Νταντόμο.


Πως έπαιξε

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και μπροστά του στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νταντόμο, Μανωλάς, Δέλλας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά), Λυμπερόπουλος (κεντρικό χαφ) και στην επίθεση ο Μπλάνκο.

Απλά πλησίασε… τον πήχη!

Σε «καρμπόν» των προηγούμενων καλών εμφανίσεων ήθελε να μετατρέψει το ματς η ΑΕΚ, αλλά δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Όχι ανάλογα κινητική -και σίγουρα λιγότερο απειλητική- η «Ένωση» δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, κατάφερε να φτιάξει δύο καθαρές ευκαιρίες-προϊόντα συνδυασμένων ενεργειών.

Η ωραία συνεργασία των Λεονάρντο και Σκόκο έφερε τους «κιτρινόμαυρους» δύο φορές κοντά στο γκολ. Ωστόσο, την πρώτη φορά (5’) «προσέκρουσε» στον Ισραηλινό τερματοφύλακα και τη δεύτερη -είκοσι λεπτά αργότερα- αφού δεν ολοκληρώθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Λυμπερόπουλο, ολοκληρώθηκε λίγο πιο… άστοχα απ’ όσο έπρεπε από τον Μπλάνκο.

Κι αν οι ατομικές εμπνεύσεις του Σκόκο και η μεγάλη συμβολή του «Λύμπε» στη σύνδεση μεσαίας γραμμής και επίθεσης ήταν πράγματα γνωστά, εκείνο που είχε ενδιαφέρον να φανεί σήμερα ήταν περίπου «τι ψάρια πιάνει» ο Κλαούντιο Νταντόμο. Ο Ουρουγουανός παρουσιάστηκε βαρύς και ελαφρώς σφιγμένος στα επιθετικά του καθήκοντα, ωστόσο θα ήταν άδικο να κριθεί -δεδομένου ότι είναι ακόμα εμφανώς ανέτοιμος.

Αργυρίου… από χρυσό!

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα φιλικά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν προέβη σε… μαζικές εκκαθαρίσεις κατά την ανάπαυλα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ διατήρησε την ίδια ενδεκάδα στο γήπεδο και, παρόλο που η εικόνα της δεν άλλαξε δραματικά, είδε τον… Αργυρίου να δικαιώνει την επιλογή του. Ο θρασύς αμυντικός δεν είχε πρόβλημα να δοκιμάσει το δεξί του πόδι -για το οποίο έγινε συζήτηση πέρυσι στη Superleague- να στείλει την μπάλα στο «παραθυράκι» και να ενισχύσει την… υποψηφιότητά του να είναι εκείνος η λύση στο φετινό «γρίφο» του δεξιού μπακ.

Το γκολ του Αργυρίου -εκτός από προβάδισμα- έδωσε και ευκαιρία στον Μπάγεβιτς να προχωρήσει στις, πάντα απαραίτητες, αλλαγές. Όλη η ομάδα, με εξαίρεση τον Αραμπατζή, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου -με τους δέκα, ωστόσο, που πέρασαν σε αυτόν να μην παρουσιάζουν κάτι που θα έθετε σε… αμφισβήτηση τους «βασικούς».

Παρόλα αυτά, οι «μικροί» παρουσιάστηκαν ανάλογα πειθαρχημένοι και -παρόλο που η Χάποελ πλησίασε στο να μη φύγει ηττημένη, με το δοκάρι που είχε στο 86’- κατάφεραν να κρατήσουν το… απόλυτο της ΑΕΚ στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αργυρίου (65' Καλαμιώτης), Νταντόμο (40' Καράμπελας), Δέλλας (62' Μαϊστόροβιτς), Μανωλάς (65' Ματεντζίδης), Μάκος (65' Γκέντσογλου), Καφές (65' Ιντζόγλου), Λεονάρντο (62' Παυλής), Σκόκο (62' Έντερ), Λυμπερόπουλος (62' Λαγός), Μπλάνκο (62' Μπερνς)

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Κοέν, Σεντάρ, Σοάρες, Γιεχιέλ, Νταβιτζάντα, Ρεβίβο, Φερνάντες, Νάσερ, Μόχε, Μέλξον, Λιόρ

Eπιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x