Stoiximan Super League

Φαντάσου να ‘παιζαν τα «πρώτα»

Μόνο τρεις παίκτες από τους θεωρητικά ενδεκαδάτους χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και, παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να νικήσει 3-1. Μόνο καλές εντυπώσεις άφησαν τα… «δεύτερα» του Νίκου Νιόπλια, που παρουσιάστηκαν ανώτερα των παικτών της γερμανικής ομάδας και στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης.

Μόνο τρεις παίκτες από τους θεωρητικά ενδεκαδάτους χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και, παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να νικήσει 3-1. Μόνο καλές εντυπώσεις άφησαν τα… «δεύτερα» του Νίκου Νιόπλια, που παρουσιάστηκαν ανώτερα των παικτών της γερμανικής ομάδας και στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης.

Το σκορ άνοιξε από νωρίς ο Γκάμπριελ και ακολούθησαν το αυτογκόλ του Ντεζάγκα (60’) και το τέρμα που σημείωσε ο Ρουκάβινα στο 70’. Για τους "λύκους" του Στιβ Μακ Λάρεν, που στο σημερινό παιχνίδι έμοιαζαν περισσότερο με "αρνάκια", σκόραρε ο Ντεζάγκα στο 38'.

Δυνατό ξεκίνημα

Η απουσία των «βαριών χαρτιών» του Παναθηναϊκού δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Δεδομένου ότι ήταν το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των «πρασίνων» και απέναντι σε έναν, αν μη τι άλλο, ισχυρό αντίπαλο, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κατάφερε να βγάλει αρκετά θετικά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, μόλις στο 8’ της αναμέτρησης, κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «λύκους» ανοίγοντας το σκορ, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Γκάμπριελ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αφού «ζάλισε» με τις προσποιήσεις του τους αμυντικούς της Βόλφσμπουργκ, έστειλε με ένα ασύλληπτο σουτ την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χιτς.

Καλή άμυνα

Από εκεί και έπειτα οι «πράσινοι», έχοντας την «ασφάλεια» του 1-0, οπισθοχώρησαν. Μέχρι και το 38’ τα κατάφερναν μια χαρά, περιορίζοντας τα ατού των Γερμανών σε παιχνίδι δίχως ουσία. Ο Ντζέκο και η παρέα του, άλλαζε συνεχώς πάσες ανάμεσα στο κέντρο και στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά όσες φορές προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των «πράσινων» και να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη, δεν τα κατάφερε.

Και μη χειρότερα…

Σε μία φάση στο 38’ της αναμέτρησης η άμυνα του «τριφυλλιού» χαλάρωσε και το πλήρωσε. Ο Ζιανί έβγαλε μία σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί, βρισκόταν ο Ντεζάγκα ανενόχλητος και με δυνατό σουτ στη κλειστή γωνία του Καρνέζη έφερε την ισορροπία στο ματς.

Εν τω μεταξύ, αν ο Μάντζουκιτς ήταν πιο προσεκτικός, τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα. Ο παίκτης της γερμανικής ομάδας, πέντε λεπτά πριν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων οδηγηθούν στα αποδυτήρια, έχασε μία ευκαιρία απ’ αυτές που… δεν χάνονται, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στην ίδια φάση, στην επαναφορά, ο Καρνέζης έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του, αποκρούοντας πολύ δυνατό σουτ του Ντεζάγκα.

Χαλαρά… μέχρι το «δωράκι»

Ήταν το πρώτο φιλικό για τον Παναθηναϊκό και κανένας δεν περίμενε ότι οι «πράσινοι» θα επέστρεφαν από τα αποδυτήρια με τις μηχανές να δουλεύουν στο... φουλ. Στα πρώτα 15’ του δεύτερου ημιχρόνου, οι παίκτες και των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με τις φάσεις στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Το «δώρο» των «λύκων», του Ντεζάγκα και του Λενς, ήρθε για να τονώσει το ηθικό των μικρών του Νίκου Νιόπλια. Ο σκόρερ της Βόλφσμπουργκ επιχείρησε από πολύ μακρινή απόσταση να επιστρέψει την μπάλα στον Λενς και αυτός με τη σειρά του, χωρίς να καταφέρει να την διώξει, την είδε να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα. Το 2-1 για τον Παναθηναϊκό ήταν γεγονός…

Λύθηκαν τα πόδια

Από τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Ντεζάγκα, τα πόδια λύθηκαν. Οι πιτσιρικάδες του Νιόπλια αναθάρρησαν. Για περίπου 20’ έδειξαν στον Σισέ, τον Γκοβού και τους υπόλοιπους που τους παρακολουθούσαν από την εξέδρα ότι η θέση τους στην αρχική ενδεκάδα δεν είναι κάτι δεδομένο. Δεν θα παρθεί τόσο εύκολα, αν δεν χυθεί ιδρώτας.

Ο Ρουκάβινα, που είναι ένας από τους υποψήφιους για αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό, με διπλή κεφαλιά νίκησε τον Λενς που είχε πελαγώσει και «έγραψε» το 3-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαυρίας, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία σήμερα, ανατράπηκε από τον Μάντλουκ και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρουκάβινα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Λενς.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Μπίαρσμιρ (84' Μαχλελής), Σαριέγκι, Καντέ, Μελίσσης, Μαρίνος (84' Φέτσης), Σιμάο (84' Λαγός), Γκάμπριελ (61' Μαυρίας), Λέτο (61' Ρουκάβινα), Κλέιτον(61' Δημούτσος) και Πετρόπουλος (69' Σταμπολζίεφ).

Βόλφσμπουργκ (Στιβ Μακ Λάρεν): Χιτς (46' Λενς), Σέφερ, Σίσερο, Ντζέκο, Ζιανί, Τζόνσον, Μάντζουκιτς, Ρίτερ, Ντεζάγκα, Μάντλουνγκ, Βαρζάλι

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x