Europa League

Με τα χίλια ζόρια

Με τη «ψυχή στο στόμα», ο Άρης ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Γιαγκελόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και προκρίθηκε στα play off του Europa League. Κακή η εμφάνιση των «κίτρινων», που… στρογγυλοκάθισαν στη νίκη τους 2-1 στο Μπιάλιστοκ της Πολωνίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του. Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης.

Με τη «ψυχή στο στόμα», ο Άρης ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Γιαγκελόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και προκρίθηκε στα play off του Europa League.

Κακή η εμφάνιση των «κίτρινων», που… στρογγυλοκάθισαν στη νίκη τους 2-1 στο Μπιάλιστοκ της Πολωνίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του.



Το ματς

«Παρθενικό» γκολ για Τσέζαρεκ

Με σαφή προσανατολισμό να προσπαθήσει να πετύχει νωρίς ένα γκολ, η Γιαγκελόνια μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα. Γρήγορα, όμως, ο Άρης -που «ψαχνόταν» στο ξεκίνημα- βρήκε ρυθμό και από το 10ο έως το 20ο λεπτό επέβαλλε την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα (18') κατάφερε να «ανοίξει» το σκορ με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «κίτρινων».

Άμεση απάντηση

Οι Πολωνοί, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και επτά λεπτά αργότερα (25') έφεραν το ματς στα ίσα, 1-1, με τον Μπούρκχαρντ να σουτάρει έξω από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει στον Γκιάρο (σε αυτόν χρέωσε το γκολ η UEFA) και να καταλήγει στα δίχτυα του Σηφάκη.

Το γκολ της ισοφάρισης φάνηκε πως επηρέασε τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι οποίοι έδωσαν… δικαιώματα στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε, τελικά, στο δεύτερο ημίχρονο.

Ψυχρολουσία και αγωνία

Μετά από 21 λεπτά πολύ κακού παιχνιδιού στο δεύτερο 45λεπτο, ο Μπούρκχαρντ, σε μία φάση... καρμπόν με το πρώτο γκολ, εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε αυτή τη φορά στο κεφάλι του Ναφτί και «αναπαύτηκε» στο βάθος της εστίας του Άρη, για το 2-1 υπέρ των Πολωνών.

Καλοδεχούμενο... δώρο

Τέσσερα λεπτά αργότερα (70') έγινε η φάση του αγώνα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλεξάντρου Ντεακόνου, έδωσε… δώρο ένα πέναλτι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από μία επαφή που είχαν ο Kατσχελάν με τον Τσέζαρεκ. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο των Πολωνών, ενώ ο τεχνικός της Γιαγκελόνια, Μίχαλ Πρόμπιερζ, αποβλήθηκε

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 75' ο Κροάτης, ο οποίος νίκησε τον Σαντομιέρσκι, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και κάνοντας το 2-2.

Ο Άρης συνέχιζε να ρισκάρει, επιτρέποντας στον Γκροζίτσκι να απειλήσει δύο φορές τον Σηφάκη με δυνατά σουτ στο 80' και στο 82', αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ είπε ισάριθμες φορές «όχι», κρατώντας την πρόκριση του Άρη στα play off του Europa League.



Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο (84' Κουλουχέρης), Μίτσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί (78' Πρίττας), Τόχα, Κάλβο (69' Τσεζνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ

Γιαγκελόνια (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σαντομιέρσκι, Σκέρλα, Κούπιτς, Γκροζίτσκι, Χέρμες, Σιντκί (46' Kατσχελάν), Νοραμπουένα, Μακουζέφσκι (50' Φρανκόφσκι), Γκρζίμπ, Μπούρκχαρντ (83' Λάτο), Κιγιάνσκας

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x