Stoiximan Super League

Ερνέστο, εσύ θα τους τρελάνεις!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε! Το «μαγικό ραβδάκι» του Βάσκου ακούμπησε τους «ερυθρόλευκους», εκείνοι πέτυχαν… ένα γκολ για κάθε μέρα από την επιστροφή του στην Ελλάδα και με το εντυπωσιακό 5-1 επί της Ρόμα, μεταμορφώθηκαν στην ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί τους! Ντελίριο στο «Καραϊσκάκη» για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό του β' ημιχρόνου, ο οποίος -με σκόρερ τους Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μήτρογλου, Φετφατζίδη και Σοϊλέδη- σκόρπισε στους πέντε ανέμους τους Ιταλούς!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε!

Το «μαγικό ραβδάκι» του Βάσκου ακούμπησε τους «ερυθρόλευκους», εκείνοι πέτυχαν… ένα γκολ για κάθε μέρα από την επιστροφή του στην Ελλάδα και με το εντυπωσιακό 5-1 επί της Ρόμα, μεταμορφώθηκαν στην ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί τους!

Ντελίριο στο «Καραϊσκάκη» για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό του β' ημιχρόνου, ο οποίος -με σκόρερ τους Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μήτρογλου, Φετφατζίδη και Σοϊλέδη- σκόρπισε στους πέντε ανέμους τους Ιταλούς!

Αποθεώθηκε ο Άλμπερτ Ριέρα -που ξεκίνησε βασικός- και ο Ζούλιο Μπαπτίστα (που ελπίζεται να ξεκινάει… του χρόνου βασικός), αποδοκιμασίες πριν το ματς για Ντιόγο και Μαρέσκα.

Πως έπαιξε

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μπράβο, Μοδέστο, Ποτουρίδης και Γκαλίτσιος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Μαρέσκα, στην τριάδα μπροστά τους οι Ριέρα (αριστερά), Ιμπαγάσα (κέντρο), Όσκαρ (δεξιά) και προωθημένος ο Ντιόγο.

Ηρεμία… πριν την καταιγίδα!

Η πρώτη εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς τους δημιούργησε τον απαραίτητο… ενθουσιασμό και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο. Δεν χρειάστηκε να περάσουν, δε, περισσότερα από πέντε λεπτά για να πάρει εκείνο φωτιά, όταν η διεισδυτικότητα του Ιμπαγάσα (προσποιήθηκε ωραία, πριν μπει στην περιοχή) «διασταυρώθηκε» με την τύχη (το συρτό σουτ κόντραρε στον Μενέζ) και γέννησε πολύ νωρίς το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό.

Η χαρά των «ερυθρόλευκων» όμως αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Η ασυνεννοησία των Μπράβο-Νικοπολίδη, που άφησαν… ο ένας για τον άλλο την κάθετη μπαλιά του Τότι, επέτρεψε στον Μενέζ να «εξιλεωθεί» για τη συμμετοχή του στο πρώτο γκολ και έφεραν ξανά ισορροπία στο παιχνίδι.

Εκείνο έχασε, στη συνέχεια τον ρυθμό του και -με εξαίρεση κάποιες εμπνεύσεις του πολύ δραστήριου Ιμπαγάσα- η πιο αξιόλογη φάση που είχε να παρουσιάσει ήταν όταν ο Ζούλιο Μπαπτίστα, πηγαίνοντας για να κάνει ζέσταμα, σταμάτησε στον πάγκο του Ολυμπιακού και αντάλλαξε -μέσα σε αποθέωση- χειραψία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αμάν, ένας «θρύλος»!

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα, δύσκολα θα πίστευε κάποιος πως γίνεται να επαναληφθεί ένα τέταρτο πιο… εκρηκτικό από εκείνο στην αρχή του αγώνα. Κι όμως… Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά πρόλαβαν να σημειωθούν συγκινήσεις 90λεπτου! Αφού, λοιπόν, είδε τους Κασέτι και Αντριάνο να επιβεβαιώνουν τα αμυντικά κενά του -και τα δοκάρια σε αμφότερες τις περιπτώσεις να στέκονται στο πλευρό του- ο Ολυμπιακός… εξαγριώθηκε!

Το γκολ του Ντουντού στο 50’ (προϊόν μιας ακόμα έμπνευσης του Ιμπαγάσα) άνοιξε το χορό του πανηγυριού για τον Ολυμπιακό και του… Ζαλόγγου για τη Ρόμα! Αφού, λοιπόν, ο Μήτρογλου -δέκα λεπτά αργότερα- «εξαργύρωσε» ιδανικά τη φοβερή ενέργεια του Ζαϊρί, τα… νιάτα των «ερυθρόλευκων» πήραν τη σκυτάλη!

Οι Φετφατζίδης και Σοϊλέδης τελείωσαν σαν έτοιμοι από καιρό τις νέες ομαδικές ενέργειες των -απελευθερωμένων πλέον- παικτών του Βαλβέρδε, το «Καραϊσκάκη» παραληρούσε με το όνομά του στα χείλη και ο Ολυμπιακός έστελνε μήνυμα ότι επιστρέφει… αγριεμένος στη μάχη για το πρωτάθλημα!



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Γκαλίτσιος (46' Αβρ. Παπαδόπουλος), Μοντέστο, Ποτουρίδης (75' Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (85' Νικλητσιώτης), Ντουντού, Μαρέσκα (46' Γ.Παπαδόπουλος), Όσκαρ (46' Ζαϊρί), Ριέρα (58' Σοϊλέδης), Ιμπαγάσα (58' Φετφατζίδης), Ντιόγκο (46' Μήτρογλου, 89' Βάντερσον)

ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λόμποντ (46' Ντόνι), Κασέτι (65' Ρόσι), Αντρεόλι, Ζουάν (46' Λόρια, 89' Μεσές), Ρίισε, Ντε Ρόσι, Περότα (46' Πιτ), Γκρέκο (46' Αντούνες), Ταντέι, Μενέζ (46' Μπαπτίστα), Τότι (46' Αντριάνο)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x