Γιώργος Χελάκης

«Πρόεδρε, ξύπνα!..» (Sportday / Γιώργος Χελάκης)

Ε, δεν φάγαμε κι επτά, όπως τότε από τη Γιουβέντους. Μπορούμε να τα αφήσουμε όλα έτσι. Λίγη γκρίνια για τις επιλογές του Σόλιντ, άλλη τόση για τους παίκτες που δεν τίμησαν τη φανέλα, λιγότερη για τον πρόεδρο (όχι παντού) και «έξω από την πόρτα».

Ο,τι δηλαδή έγινε έπειτα από εκείνη την «εφτάρα». Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουμε στα χθεσινά τέσσερα. Το μόνο που μεσολάβησε ήταν η βαριά κουβέντα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007. Και η απομάκρυνση του Μπάγεβιτς που, ως γνωστόν, δεν έχει ευρωπαϊκές φιλοδοξίες...

Όλα τα άλλα έμειναν περίπου τα ίδια. Εξαιρείται ο προπονητής που παρουσιάστηκε περίπου ως θαυματοποιός και το 'κανε το θαύμα του. Εκανε με «τεσσάρα» το «τέσσερα στα τέσσερα».

Για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην αμυντική τετράδα. Εκτός του Πάντου, που προτιμήθηκε από τον Μαυρογενίδη, είχαμε την ίδια ιστορία των τελευταίων χρόνων: Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος. Χρόνια τώρα η αχίλλειος πτέρνα του Ευρωπαίου Ολυμπιακού είναι η άμυνά του. Χρόνια τώρα όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Ακόμα και τα αγαπημένα παιδιά του προέδρου, που συνωθούνται στη θύρα 7, τον περίμεναν μετά το ματς έξω από το γήπεδο για να του το πουν από κοντά. Αλλωστε, μόλις «έσκασε» το τρίτο, του τα φώναξαν από την εξέδρα: «Πρόεδρε, ξύπνα και άκου την "εφτά", ομάδα για να φτιάξουμε χρειάζονται λεφτά».

Η εύκολη δικαιολογία είναι η επανάληψη των στερεότυπων για γκίνια, ατυχία, κατάρα κ.λπ. Τόσα χρόνια ακούγονται αυτά. Καιρός να ακουστεί και κάτι άλλο. Τι να ακουστεί δηλαδή, που ακούστηκε πεντακάθαρα από την εξέδρα. Η Λιόν έχει τον πενταπλάσιο προϋπολογισμό από αυτόν του Ολυμπιακού. Σήμερα θεωρείται δικαιολογημένα μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν περισσότερο με σάκο του μποξ.

Τα μεγάλα αστέρια της ομάδας είναι λίγο πριν από την ποδοσφαιρική αποστρατεία (Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ριβάλντο). Ο κόουτς μπορεί να είναι καλός ή κακός, αλλά δεν είναι μάγος. Οι ευθύνες του επειδή δεν κράτησε στον πάγκο έναν κεντρικό αμυντικό και άφησε τον Κωστούλα να εκτεθεί, είναι μεγάλες. Αν του τα φορτώσουν όλα, θα έχουν δει το δέντρο χάνοντας το δάσος. Κανονική στραβωμάρα, δηλαδή. Η ανάγκη για έναν νέο Ολυμπιακό κάνει μπαμ από μακριά.

Οσο για το «ξέσπασμα» της «Θύρας 7», ο πρόεδρος που τους «σίτιζε», ας τους λουστεί τώρα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x