Stoiximan Super League

«Πού, πες μου να πάω πού…;»

Είναι κλισέ, αλλά και μεγάλη αλήθεια: Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα! Μερικές ώρες πριν η ΑΕΚ εξασφάλιζε το «ok» του ερασιτέχνη Πανιωνίου να της παραχωρήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για να δώσει εκεί τον αγώνα της απέναντι στη Νταντί Γ., για το Europa League. Μερικές ώρες… μετά, όμως, κανείς δεν μπορεί να βάλει «το χέρι του στη φωτιά» για το πού θα διεξαχθεί το ματς. Το www.sport-fm.gr ξετυλίγει το κουβάρι της απίστευτης -αλλά ελληνικής- αυτής υπόθεσης!

Είναι κλισέ, αλλά και μεγάλη αλήθεια: Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα! Μερικές ώρες πριν η ΑΕΚ εξασφάλιζε το «ok» του ερασιτέχνη Πανιωνίου να της παραχωρήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για να δώσει σε αυτό τον αγώνα της για τα πλέι οφ του Europa League απέναντι στη Νταντί Γ. Μερικές ώρες… μετά, όμως, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το πού θα διεξαχθεί το ματς.

Το www.sport-fm.gr ξετυλίγει το κουβάρι της απίστευτης -αλλά ελληνικής- αυτής υπόθεσης, που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Τζένοα, στο ΟΑΚΑ.

Εκεί, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και της ιταλικής ομάδας προσπαθούσαν, όχι να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να προφυλάξουν τα πόδια τους από τον τραγικό, γεμάτο τρύπες χλοοτάπητα του Ολυμπιακού Σταδίου, ο οποίος είχε, ωστόσο, αντικατασταθεί… Ήταν, με λίγα λόγια… καινούργιος!

Αφού το ΟΑΚΑ κρίθηκε ακατάλληλο να φιλοξενήσει τον αγώνα ΑΕΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ για τα πλέι οφ του Europa League, αλλά και την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι δύο «νοικάρηδες» του Σταδίου υποχρεώθηκαν ν' αναζητήσουν άλλη έδρα για τους αγώνες τους. Κι αν για τον Παναθηναϊκό υπήρχε η έτοιμη λύση του «Απόστολος Νικολαΐδης», για την ΑΕΚ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά.

Η λύση που είχε το προβάδισμα μέχρι αργά, το βράδυ της Δευτέρας (23/8), ήταν ΚΑΙ για την «Ένωση» η ιστορική έδρα των «πράσινων». Όμως, η αρνητική απάντηση του Παναθηναϊκού -επειδή θα γίνει εκεί και το παιχνίδι με την Ξάνθη, ένα 24ωρο μετά- μετέτρεψε το θέμα «ανεύρεσης γηπέδου» για τον «Δικέφαλο» σε… χολιγουντιανή ταινία.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» αποκλείστηκε (αρχικά) ως λύση, η περίπτωση της Ριζούπολης απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, ενώ το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, το οποίο ήταν και η δεύτερη επιλογή μετά τη Λεωφόρο, οι άνθρωποι του Πανιωνίου αρνήθηκαν να το παραχωρήσουν.

Έπειτα και από αυτήν την εξέλιξη, ο «Δικέφαλος» στράφηκε στη λύση του γηπέδου του Ατρομήτου. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν, τελικά, την… Ιθάκη τους, προέκυψε νέο πρόβλημα! Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για λόγους ασφαλείας, δεν έδωσε το απαραίτητο έγγραφο έγκρισης για το γήπεδο του Περιστερίου, που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ζήτησε να γίνουν πρώτα κάποιες εργασίες στο γήπεδο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές), με αποτέλεσμα τα αρμόδια όργανα της UEFA να απορρίψουν την πιθανότητα να γίνει εκεί το παιχνίδι.

Το απόγευμα της Τρίτης και ενώ η UEFA είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 17:00 στην ΑΕΚ για να δηλώσει έδρα για τον επαναληπτικό με τη Νταντί Γ., οι άνθρωποι της «Ένωσης» ήρθαν σε συμφωνία, τελικά, με τον ερασιτέχνη Πανιώνιο, ο οποίος δέχτηκε να της παραχωρήσει τη Νέα Σμύρνη για το ματς με τους Σκωτσέζους, προκαλώντας την οργή, όμως, της ΠΑΕ!

Η αντίδραση του κόσμου του Πανιωνίου ήταν άμεση και αρκετοί «κυανέρυθροι» προέβησαν σε ειρηνική κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ. Το βράδυ, ωστόσο, η ειρηνική κατάληψη… πήγε περίπατο. Δεκάδες, εξαγριωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου, που αντιδρούσαν στο γεγονός πως παραχωρήθηκε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην «Ένωση», μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και με τα μηχανήματα του... κηπουρού (φτυάρια κλπ.) προξένησαν ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ έσπασαν πάγκους και καθίσματα!

Πλέον και έπειτα από τα όσα τραγικά έγιναν στη Νέα Σμύρνη, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το ματς, είναι και πάλι στον «αέρα», με επικρατέστερη, πλέον, λύση το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε σε συμφωνία τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» για να γίνει ο αγώνας της με τη Νταντί Γιουνάιτεντ στο φαληρικό γήπεδο, σε περίπτωση που δεν προλάβουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στη Νέα Σμύρνη! Η «Ένωση» θα περιμένει να αποφανθεί ο παρατηρητής της UEFA που θα επισκεφθεί το γήπεδο της Νέας Σμύρνης την Τετάρτη (25/8), για το αν μπορεί ή όχι να διεξαχθεί εκεί ο αγώνας των «κιτρινόμαυρων» με τη σκωτσέζικη ομάδα, την Πέμπτη (26/8, στις 21:00).

Αν όχι, τότε ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» -με την έγκριση, φυσικά και της UEFA-, χωρίς, όμως, τη συμπαράσταση των φιλάθλων του.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x