Europa League

Να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο

Μετά από μια απίστευτη εβδομάδα, η οποία τα περιελάμβανε-σχεδόν-όλα, η ΑΕΚ βρήκε έδρα (Γ. Καραϊσκάκης) και αντιμετωπίζει απόψε (21:00-NovaSports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) τη Νταντί Γιουνάιτεντ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Μόνο Σκωτσέζοι θα βρεθούν απόψε στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου. Τελειώνει εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων του στόπερ.«Να παίξουμε μόνο για τη νίκη» το μήνυμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το σημερινό ματς.

Μετά από μια απίστευτη εβδομάδα, η οποία τα περιελάμβανε-σχεδόν-όλα, η ΑΕΚ βρήκε έδρα (Γ. Καραϊσκάκης) και αντιμετωπίζει απόψε (21:00-NovaSports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) τη Νταντί Γιουνάιτεντ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Μόνο Σκωτσέζοι θα βρεθούν απόψε στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου. Τελειώνει εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων του στόπερ.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα δίνει σαφές προβάδισμα στον «Δικέφαλο», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ έχει ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Και ειδικότερα μετά τα όσα συνέβησαν με την αλλαγή έδρας, στην «Ένωση» μόνο σίγουροι δεν μπορούν να νιώθουν για την πρόκριση. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός πως η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι σαφώς ανώτερη ποιοτικά από τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Αν λοιπόν η ΑΕΚ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τότε θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση.
Ο Μπάγεβιτς θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Σάχα, Γεωργέα, Γιάχιτς, Μανωλά, Λαγό, Μάκο, Καφέ, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλο, Σκόκο και Τζεμπούρ. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ.

Πρώτα η πρόκριση και μετά ο Μόρας

Στην ΑΕΚ θέλουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από τους βασικότερους είναι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας. Με αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν στην ΑΕΚ να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση για την απόκτηση στόπερ. Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μόρα θα ενημερωθεί σήμερα από τους ανθρώπους της Μπολόνια για τις απαιτήσεις τους και εν συνεχεία θα ενημερώσει εκείνους του «Δικεφάλου». Αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερο εμπόδιο φαντάζουν να είναι οι απαιτήσεις της ιταλικής ομάδας με την ΑΕΚ να θέλει να ρίξει τις απαιτήσεις των Ιταλών από το ένα εκατομμύριο στα 400.000 χιλιάρικα.

Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τον Μόρα, τότε στην ΑΕΚ θα κινηθούν για την απόκτηση του Μάρτσιν Γίρανεκ ο οποίος είναι δεύτερος στη σχετική λίστα. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ούτε του Τσέχου αμυντικού, τότε ο Γιάλιενς είναι αυτός που θα πάρει σειρά. Ο 32χρονος Ολλανδός στόπερ δεν έχει μείνει ελεύθερος ακόμη από την Άλκμααρ, αλλά αν η ΑΕΚ του προσφέρει συμβόλαιο, τότε αυτό θα συμβεί την επόμενη στιγμή.

* O Κριστιάν Νασούτι είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στους υποψήφιους κεντρικούς αμυντικούς. Η μεταγραφή του Αργεντινού στη Γκαζιάντεσπορ χάλασε την τελευταία στιγμή και το συνολικό «πακέτο» (κοινοτικός, φθηνός, με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος) είναι αρκετά ελκυστικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x