Ειδήσεις

Αήττητη

Η Τουρκία διέσυρε 87-40 την Κίνα στο τελευταίο παιχνίδι της για τη φάση των ομίλων και μαζί με τις ΗΠΑ και Λιθουανία παραμένουν οι μοναδικές αήττητες ομάδες του Μουντομπάσκετ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς οι Σαβάς και Ασίκ.

Η Τουρκία διέσυρε 87-40 την Κίνα στο τελευταίο παιχνίδι της για τη φάση των ομίλων και μαζί με τις ΗΠΑ και Λιθουανία παραμένουν οι μοναδικές αήττητες ομάδες του Μουντομπάσκετ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς οι Σαβάς και Ασίκ.

Αποστολή στην Άγκυρα, Αντώνης Κατσίκης

Το ματς

Από τη στιγμή που η Ακτή Ελεφαντοστού έκανε δώρο στην Κίνα την πρόκριση στους «16», οι Κινέζοι δεν είχαν κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον στο ματς με την Τουρκία. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην κουραστούν και να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμούς ενόψει του αγώνα για τους «16». Από την άλλη, ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιξαν αρκετά ή και καθόλου στα πρώτα τέσσερα ματς και εκείνοι θέλησαν να του αποδείξουν πως αξίζουν να έχουν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Έτσι, η Τουρκία προηγήθηκε με 17-6 στο πρώτο δεκάλεπτο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα.
Το μόνο που κατάφερε η Κίνα ήταν να μειώσει σε 19-13 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά μέχρις εκεί. Οι Τούρκοι με τους Σαβάς και Ασίκ να μην έχουν αντίπαλο (δεν αγωνίστηκε ο Γι) έκαναν ό, τι ήθελαν μέσα στη ρακέτα και απαντώντας στο σερί των Κινέζων με δικό τους 20-0, ουσιαστικά τελείωσαν το ματς από το ημίχρονο (39-13).

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν απείχε σε τίποτα από εκείνη του πρώτο. Στο παρκέ της «Άνκαρα Αρίνα» βρέθηκαν την περισσότερη ώρα τα… δεύτερα των δύο ομάδων με τους παίκτες τους Τούρκους να αυξάνουν συνεχώς τη διαφορά. Ο Σαβάς ήταν εξαιρετικός και οι Τούρκοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στους 41 πόντους (66-25).

Το τέταρτο δεκάλεπτο… έπρεπε να διεξαχθεί. Διαφορετικά, αν μπορούσαν, οι διαιτητές θα το λήξει το ματς πολύ νωρίτερα. Το σόου από τους παίκτες της Τουρκίας συνεχίστηκε με την ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς να φτάνει στη νίκη με 87-40 και να τελειώνει αήττητη τη φάση των ομίλων.

Δεκάλεπτα: 15-6, 39-13, 66-25, 87-40

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Ακιόλ 6, Γκιουλέρ 9, Ερμίς 9, Ερντέν 18, Σαβάς 20, Αρσλάν 3, Ασίκ 17, Τούρκογλου 5.

Κίνα (Ντόουνγουολντ): Ντινγκ 4, Λιου, Γιου 9, Τζιν, Σουν 15, Ζουανγκ 4, Γκουό, Σου 4, Ζου 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x