Ειδήσεις

Η δύσκολη επόμενη μέρα

Απογοήτευση επικρατεί στην Εθνική μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στους «16» του Μουντομπάσκετ. «Αποτύχαμε, αλλά δεν αξίζουμε τόσο σκληρή κριτική», λένε οι διεθνείς. Αποχωρεί από τον πάγκο ο Καζλάουσκας, Έλληνας εκτός απροόπτου ο αντικαταστάτης του. Πιθανώς κι άλλοι να ακολουθήσουν το δρόμο του Διαμαντίδη και να αποσυρθούν.

Απογοήτευση επικρατεί στην Εθνική μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στους «16» του Μουντομπάσκετ. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες για μετάλλιο έγιναν εφιάλτης για την ελληνική ομάδα, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση κάνοντας πάντως την καλύτερή της εμφάνιση σε αυτή απέναντι στην Ισπανία. Όμως η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο, η φυσιολογική εξάντληση των διαιτητών, η ποιότητα των αντιπάλων και κάποια (αρκετά) εχθρικά σφυρίγματα χάρισαν για έκτη συνεχή φορά σε μεγάλη διοργάνωση τη νίκη στους Ίβηρες.

Οι Έλληνες διεθνείς αναγνωρίζουν πως απέτυχαν, αλλά είναι δυσαρεστημένοι με τη σκληρή κριτική που δέχτηκαν καθώς τονίζουν ότι δεν έχουν συμβόλαιο με τα... μετάλλια και έχουν κι εκείνοι «δικαίωμα» στην ήττα και την αποτυχία.

Η ελληνική ομάδα πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα (έφτασε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Κυριακής) και ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα είναι έκδηλος. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε την απόφαση να μην αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο και παρά τις προσπάθειες που θα γίνουν για να μεταπειστεί, αυτό φαντάζει δύσκολο. Το δρόμο του Καστοριανού γκαρντ ενδέχεται να ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι παίκτες της παλιάς φρουράς της Εθνικής, η οποία είναι πολύ πιθανό πλέον να παρουσιαστεί ριζικά ανανεωμένη στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011.

Η πρώτη αλλαγή θα έχει να κάνει-εκτός απροόπτου-με τον πάγκο. Το συμβόλαιο του Γιόνας Καζλάουσκας ολοκληρώνεται και μοιάζει απίθανο να παραμείνει στον πάγκο. Ο Λιθουανός προπονητής πρόσφερε, είχε έναν εξαιρετικά πετυχημένο πρώτο χρόνο, αλλά φέρει κι αυτός μερίδιο για τον πρόωρο αποκλεισμό. Όλα δείχνουν πως η διοίκηση της ομοσπονδίας θα επιλέξει για την αντικατάστασή του έναν Έλληνα προπονητή. Η απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί άμεσα, αφού ακόμη δεν έχει «καθίσει» η σκόνη από τον αποκλεισμό και οι επόμενες υποχρεώσεις αργούν. Ονόματα έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν, με πρώτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, δίχως όμως να υπάρχει ακόμη απόφαση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x