Ειδήσεις

Δεν φόβισαν κανέναν…

Οι Αμερικανοί επικράτησαν των Ρώσων με 89-79, στον τρίτο προημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, χωρίς να πιάσουν κάποια ιδιαίτερη απόδοση, προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και έδειξαν σε ακόμα ένα παιχνίδι, μετά από αυτό με τους Βραζιλιάνους, πως δεν είναι ανίκητοι. Κορυφαίος για τους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι ο "συνήθης ύποπτος", Κέβιν Ντουράντ με 33, Μπικόφ και Βοροντσέβιτς (με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα) οι καλύτεροι από τους αξιόμαχους Ρώσους.

Οι Αμερικανοί επικράτησαν των Ρώσων με 89-79, στον τρίτο προημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, χωρίς να πιάσουν κάποια ιδιαίτερη απόδοση, προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και έδειξαν σε ακόμα ένα παιχνίδι, μετά από αυτό με τους Βραζιλιάνους, πως δεν είναι ανίκητοι. Κορυφαίος για τους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι ο "συνήθης ύποπτος", Κέβιν Ντουράντ με 33, Μπικόφ και Βοροντσέβιτς (με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα) οι καλύτεροι από τους αξιόμαχους Ρώσους, που το πάλεψαν μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, υποκύπτοντας μοιραία, στη συνέχεια, στην αμερικανική ανωτερότητα. Τον κάτοχο του τέταρτου εισιτηρίου των ημιτελικών περιμένει να μάθει ο Ντουράντ και η παρέα του, που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Λιθουανία.

Το ματς

Οι Αμερικανοί με τον Κέβιν Ντουράντ να αρχίζει το ματς ιδιαίτερα «ζεστός» προηγήθηκαν (15-9), πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Ρώσοι, όμως, «χτύπησαν» τις ΗΠΑ εκεί που πονάνε. Μέσα στη ρακέτα. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι στιγμής στο Μουντομπάσκετ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με 23-20. Οι Αμερικανοί με σερί 5-0 πέρασαν και πάλι μπροστά για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με καλάθι του Μοζγκόφ και τις ομάδες στην ισορροπία (25-25).

Ο Σεργκέι Μπίκοφ συνέχισε την σπουδαία δουλειά του Τιμοφέι Μοζγκόφ και έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα πέντε πόντων (35-30) την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι τους. Οι Αμερικάνοι, όμως, βρήκαν ρυθμό με τους Ντουράντ και Γκόρντον και με σερί 11-0 προηγήθηκαν 41-35 για να τελειώσει το ημίχρονο με 44-39 υπέρ της ομάδας του Σιζέφσκι.

Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Μπλατ, ήταν να μην επιτρέψει στους Αμερικανούς να ανοίξουν τη διαφορά, κάτι που κατάφερε αρχικά, αφού με τρίποντο του Μόνια, 6΄55΄΄ πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, κρατήθηκε σε απόσταση πέντε πόντων από την ομάδα του Σιζέφσκι (50-45). Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Αμερικανοί αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Γουέστμπρουκ στον αιφνιδιασμό, τρέχοντας ένα σερί 15-5, που τους έδωσε διαφορά ασφαλείας (65-50), λίγο πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, η οποία τελείωσε στο 70-56, δίνοντας στις Η.Π.Α. σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Τα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά, κύλησαν στο ίδιο τέμπο, με τους Ρώσους να ρίχνουν τη διαφορά στους 12 (84-72), με καλάθι του Μοζγκόφ, 3΄28΄΄ πριν τη λήξη. Η αντεπίθεση δεν συνεχίστηκε και οι Αμερικανοί πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ, εκεί όπου θα βρουν μία εκ τις Αργεντινής και Λιθουανίας.


Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-39, 70-56, 89-79

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 15, Ντουράντ 33, Ρόουζ 6, Γουέστμπρουκ 12, Γκέι, Ιγκουοντάλα 6, Κάρι 2, Γκόρντον 6, Λοβ, Όντομ 6, Τσάντλερ 3

Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 14, Μπίκοφ 17, Φριτζόν 2, Καούν 4, Ζουκανένκο 4, Πονκρασόφ 3, Μόνια 5, Κοστόφ 8, Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 13

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x