Stoiximan Super League

«Σεφτέ» με τη βούλα…

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με σκορ 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 43' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο, ωστόσο, δεν φάνηκε να έγινε ποτέ. Με το «τρίποντο» αυτό, οι «πράσινοι» έπιασαν τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Αστέρα στους τέσσερις βαθμούς, προσπερνώντας τον Ολυμπιακό κατά έναν. Δείτε τη φάση του πέναλτι.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με σκορ 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 43' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο, ωστόσο, δεν φάνηκε να έγινε ποτέ. Με το «τρίποντο» αυτό, οι «πράσινοι» έπιασαν τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Αστέρα στους τέσσερις βαθμούς, προσπερνώντας τον Ολυμπιακό κατά έναν. Πρώτη ήττα για τους «κίτρινους» τη φετινή σεζόν.

Σε ένα κακό παιχνίδι οι νταμπλούχοι Ελλάδος κατάφεραν να αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς την νίκης από μία έδρα, στην οποία δεν κατάφεραν να κερδίσουν πέρυσι (0-0) και η οποία αποτελεί ένα από τα υψηλά εμπόδια της σεζόν.

Το ματς:

Δίνοντας μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προτίμησε το 4-4-1-1, με τον Ρουίς να παίζει εναλλάξ στη θέση του κορυφαίου της επίθεσης με τον Κόκε. Ο Νίκος Νιόπλιας από την άλλη πλευρά αντέταξε ένα 4-2-3-1, με τον Σιμάο δίπλα στον Ζιλμπέρτο και τον Νίνη πίσω από τον προωθημένο Σισέ. Η είσοδος του Τσέζαρεκ αντί του Ρουίς μετέτρεψε σε 4-4-2 το σύστημα του Άρη, ενώ η αλλαγή του Νίνη με τον Κατσουράνη άλλαξε σε 4-3-2-1 τη διάταξη των «πρασίνων», κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς υπέρ των φιλοξενούμενων.

Σφιχτά στην άμυνα και με προσοχή στις πάσες στο κέντρο ξεκίνησε ο αγώνας από τις δύο ομάδες. Ο Άρης θέλησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να απειλήσει με τα στημένα του Ντόχα και με πλαγιοκοπήσεις. Οι «πράσινοι» έψαχναν συνεχώς τον Νίνη, αλλά και τον Λέτο από τα αριστερά, αφού ο Γκοβού ήταν καλά κλεισμένος.

Η συνεχής βροχή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες αμύνονταν πίσω από το κέντρο, δεν επέτρεπε στους 22 ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν πολλές φάσεις, με αποτέλεσμα η πρώτη καλή ευκαιρία να σημειωθεί με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα. Ο Λέτο έκανε μία κούρσα από τα αριστερά και σέντραρε προς την περιοχή, ο Σισέ πετάχτηκε στην πορεία την μπάλας και με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση, την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Αυτή η φάση ξύπνησε κάπως τους «κίτρινους», οι οποίοι θέλησαν να απειλήσουν, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας είχε στήσει σωστά την ομάδα του στο χορτάρι. Το παιχνίδι φαινόταν πως όδευε προς την ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 41’ ο Λουκάς Βύντρα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, πέφτοντας μετά από ένα ανεπαίσθητο σπρώξιμο του Νέτο, με τον Δαλούκα να δίνει ένα αυστηρό πέναλτι. Ο Σισέ μετέτρεψε την εσχάτη των ποινών σε γκολ, στέλνοντας την ομάδα του στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ.

Όντας πίσω στο σκορ, ο Άρης προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει, εκδηλώνοντας τις επιθέσεις του από τα πλάγια. Η «κίτρινη» άμυνα άρχισε να παρουσιάζει κενά, ενώ τα αβίαστα λάθη δεν έδιναν την ευκαιρία στην ομάδα του Κούπερ να κλείσει τον αντίπαλό της στην περιοχή του. Ο Νίκος Νιόπλιας τράβηξε τους παίκτες του στο μισό γήπεδο, περιμένοντας μια καλή αντεπίθεση με τους ταχύτατους Σισέ, Γκοβού, Νίνη και Λέτο ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι όμως απειλούσαν μόνο με στημένες φάσεις, με τον Δαλούκα να δίνει συνεχόμενα φάουλ υπέρ τους γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Οι Μίσελ και Νέτο είχαν δύο καλές εκτελέσεις φάουλ στο 57’ και το 69’, τις οποίες απέκρουσε ο Τζόρβας. Το παιχνίδι όσο πλησίαζε προς το τέλος του άρχισε να παίρνει μία μονότονη μορφή, με τον Άρη να πιέζει με συνεχείς μπαλιές και τον Παναθηναϊκό να αμύνεται. Η καλύτερη ευκαιρία έγινε στο 78’ όταν ο Χαβίτο βγήκε απέναντι από τον Τζόρβα, ύστερα από πάσα του Τσέζαρεκ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τους πρωταθλητές να κρατούν με σχετική άνεση το προβάδισμά τους, αφού και στα λεπτά των καθυστερήσεων όταν και οι γηπεδούχοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να ισοφαρίσουν, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Ντόχα (64' Μενδρινός), Κόκε, Ρουίς (71' Τσέζαρεκ), Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας
Στον πάγκο: Βελλίδης, Οριόλ, Κουλουχέρης, Φατί, Βανγκέλι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (80' Λουίς Γκαρσία), Νίνης (76' Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (85' Δημούτσος).
Στον πάγκο: Φερνάντες, Πλεσί, Σαριέγκι, Ιωαννίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας)-Καρσιώτης (Κορίνθου)

ΓΗΠΕΔΟ: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x