Stoiximan Super League

Βγήκε… στεγνός απ' τα Πηγάδια

Αν και έπαιζε για περισσότερη από μία ώρα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσότσαλιτς στο 36' και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 (αποβλήθηκε και ο Ριέρα), ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση της Ξάνθης, πήρε την ισοπαλία 1-1 και τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα. Μεγάλη εμφάνιση του Ριέρα στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 12' με καταπληκτικό πλασέ, ισοφάρισε με πέναλτι για τους Ακρίτες ο Μαρσελίνιο στο 51'.

Αν και έπαιζε για περισσότερη από μία ώρα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσότσαλιτς στο 36' και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 (αποβλήθηκε και ο Ριέρα), ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση της Ξάνθης, πήρε την ισοπαλία 1-1 και τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα. Μεγάλη εμφάνιση του Ριέρα στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 12' με καταπληκτικό πλασέ, ισοφάρισε με πέναλτι για τους Ακρίτες ο Μαρσελίνιο στο 51'.

Πως έπαιξαν

Ο Νίκος Κεχαγιάς χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Γκσπούρνινγκ, ενώ ή τετράδα της άμυνας ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά: Τζάγκι, Γκλέισον, Κωστούλας και Μπέρτος. Αντεφέμι, Στρμπα και Βασιλακάκης ήταν τα τρία χαφ, δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Κατόνγκο, αριστερά ο Μαρσελίνιο και μοναδικός προωθημένος ο Μπούγκα.

Από την άλλη, ο Μίκαελ Στόρε «κατέβασε» σύστημα 4-4-1-1, με τον Μάχο κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα τους Βαρό, Σιόβα, Λάτκα και Μανιάτη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουμορτζί και Τσότσαλιτς, δεξιά έπαιξε ο Βαζ Τε και αριστερά ο Γουνδουλάκης. Στην επίθεση αγωνίστηκε ο Μπάλαμπαν και λίγο πιο πίσω από τον Κροάτη ο Ριέρα.

Το ματς

Όργια…Ριέρα

Ο Πανιώνιος μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να αιφνιδιάσει την Ξάνθη. Οι «κυανέρυθροι» έδειχναν πιο φρέσκοι από τους γηπεδούχους και με σωστή ανασταλτική λειτουργία που «έφτιαχνε» υποδειγματικές αντεπιθέσεις, δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τον Γκσπούρνινγκ. Με «μαέστρο» τον εξαιρετικό, στο πρώτο ημίχρονο, Σίτο Ριέρα, οι «κυανέρυθροι» γινόντουσαν απειλητικοί και προσπαθούσαν να «αρπάξουν» την όποια ευκαιρία τους δινόταν για να ανοίξουν το σκορ.

Και αυτή τους δόθηκε εν τέλει στο 12ο λεπτό, όταν ο Κωστούλας έκανε το λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ισπανός επιθετικός και με εκπληκτικό, ψηλοκρεμαστό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

Ο Πανιώνιος διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το επόμενο τέταρτο συνέχιζε να κρατάει μακριά από την περιοχή του τους παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, που έδειχναν να έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους μετά το γκολ. Τα σουτ των Μπούγκα και Μαρσελίνιο (24' και 25', αντίστοιχα) πέρασαν άουτ, με τους Νεοσμυρνιώτες να κρατούν -μάλλον εύκολα- το προβάδισμα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όμως, η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν στο μισό γήπεδο, ενώ οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση.

Στο 36' είχαμε και τη φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα, με τον Τσότσαλιτς να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε δει επτά λεπτά νωρίτερα…) και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η Ξάνθη ενέτεινε την πίεσή της και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 44', είχε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, το σουτ του Μπούγκα από πλεονεκτική θέση, ωστόσο, έδιωξε με το πόδι ο Μάχο.

Ισοφαρίστηκε νωρίς, άντεξε μέχρι το τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη, θέλοντας να εκμεταλλευτεί από νωρίς το αριθμητικό της πλεονέκτημα, άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους «κυανέρυθρους», που περίμεναν στην άμυνά τους τη θρακιώτικη ομάδα.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, οι Ακρίτες πέτυχαν το στόχο τους, όταν ο Βασιλακάκης έκανε μία εξαιρετική ντρίμπλα στον Βαρό, ο Γάλλος αναγκάστηκε να του κάνει αντικανονικό τάκλιν και ο κ. Λαμπρόπουλος έδωσε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαρσελίνιο, που ευστόχησε και έκανε το 1-1.

Η υπεροχή της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… εξόφθαλμη, με τους παίκτες του κ. Κεχαγιά να σουτάρουν από παντού, ψάχνοντας το γκολ της ανατροπής-νίκης. Τελικά, δεν τα κατάφεραν, ο Πανιώνιος άντεξε μέχρι το τέλος κα πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα και συνάμα, τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

- Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης αποβλήθηκε και ο Ριέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνιγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας (23' Μπόατενγκ), Γκλέισον, Αντεφέμι, Μαρσελίνιο, Στρμπα (56' Μπεκαμένγκα), Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Μπούγκα (64' Πόι).

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε (83' Σαλαλί), Μπάλαμπαν (90'+4' Όμο), Ριέρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης, Μαγιάννης
ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x