Γιώργος Ζαχαριάδης

Ηθικολογώντας με τον Μαρινάκη, τον Ζαγοράκη και τον Γκαγκάτση

Συζητήθηκε κι αυτό. Ότι ο Μαρινάκης είναι… ψήφος του ΠΑΟΚ. Ε, καλά δεν τον έβγαλε πρόεδρο μόνον ο ΠΑΟΚ, αλλά αν τον ψήφισε ο ΠΑΟΚ, τον ψήφισαν και τα υπόλοιπα καλόπαιδα της παρέας. Και τέθηκε θέμα… Ο Μαρινάκης ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μίλησε για κάθαρση ή ως πρόεδρος του Ολυμπιακού; Επειδή αυτό δεν ξεκαθάρισε ποτέ, από το περασμένο Σάββατο, ο Άρης ενοχλήθηκε.

Συζητήθηκε κι αυτό. Ότι ο Μαρινάκης είναι… ψήφος του ΠΑΟΚ. Ε, καλά δεν τον έβγαλε πρόεδρο μόνον ο ΠΑΟΚ, αλλά αν τον ψήφισε ο ΠΑΟΚ, τον ψήφισαν και τα υπόλοιπα καλόπαιδα της παρέας.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Και τέθηκε θέμα… Ο Μαρινάκης ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μίλησε για κάθαρση ή ως πρόεδρος του Ολυμπιακού;
Επειδή αυτό δεν ξεκαθάρισε ποτέ, από το περασμένο Σάββατο, ο Άρης ενοχλήθηκε.

Βλέπετε ο Άρης και η ΑΕΚ δεν ψήφισαν υπέρ Μαρινάκη. Από την άλλη, ο Θόδωρος όχι απλά τον ψήφισε, αλλά, ακολούθησε κολακευτικό σχόλιο για το νέο πρόεδρο του «οργανισμού», τον οποίο γνωρίζει από παλιά, όπως μας είπε.

Αυτό το «έγκλημα» έκανε ο Ζαγοράκης: Τον ήξερε από παλιά και τον ψήφισε. Που να ήξερε ότι στη δεύτερη κιόλας αγωνιστική θα πυροδοτούσε το φυτίλι της παραδοσιακής ποδοσφαιρικής διχόνοιας που, στο κάτω κάτω της γραφής, ένας Δαλούκας ήταν αυτός που τα έκανε μούσκεμα και ο Μαρινάκης έσπευσε να μαζέψει τα νερά μην πλημμυρίσουμε και φτάσουν μέχρι τον Πειραιά. Μην ενοχληθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, όπως μας είπε.
Στην ουσία δεν είπε κάτι στραβό, άσχετα αν ο άνθρωπος έκανε πολιτική.

Πάντως, από τη στιγμή που ξεστόμισε κουβέντες για την αδικία στο ποδόσφαιρο και τους διαιτητές που θα πρέπει να κρεμάσουν τη σφυρίχτρα τους και στην καλύτερη περίπτωση να απελαθούν, ακούμε πάλι για 13 κάλπικα πρωταθλήματα και αμαρτίες του παρελθόντος, της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού.

Καταϊδρωμένος δε ο Αδαμίδης, σκέφτηκε ότι η μεγάλη ΑΕΚ δεν πρέπει να μείνει έξω από το πανηγύρι και … δώστου μια τουφεκιά να καταλάβει με μια τοποθέτηση για τη διαιτησία και το παρασκήνιο.

Αυτά για αρχή, λοιπόν.

Ο Ζαγοράκης έκανε λάθος με τον Μαρινάκη γιατί είναι Ολυμπιακός, αλλά, το λάθος δεν είναι δα τόσο μεγάλο ή δεν θα το συζητούσαμε σήμερα, αν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο για λίγους μήνες εκτελεστικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν είχε ανακοινωθεί ως νομικός σύμβουλος για τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη σε μια δύσκολη υπόθεση με τον πρώην τεχνικό τους, τον γνωστό Ζίκο.

Πριν από καιρό, θυμάμαι ότι σε μια έκρηξη ηθικής και αξιοπιστίας, ο Μάκης Γκαγκάτσης, διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχε υποβάλλει την παραίτησή του. Έλεγε ότι πιέζεται γιατί ακούγονται πολλά για τον πατέρα του. Ο Βασίλης θα πήγαινε στον Ολυμπιακό εξ ου και οι συχνές εμφανίσεις του στο πλευρό του Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν είχε πάει τελικά, αλλά, ο Γκαγκάτζης τζούνιορ το έφερε βαρέως.

Επίσης, θυμάμαι ότι, όσο είχε ενεργοποιηθεί η κουμπαριά με τον Ζαγοράκη και ο Βασίλης προέκυψε κι αυτός διοικητικός στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άδραξε τις δάφνες της μεγάλης μεταγραφής του Κουτσιανικούλη, από τον Εργοτέλη στον ΠΑΟΚ.
Καλά να είναι ο μικρός Βασίλης και να τον δούμε μια μέρα να μεγαλουργεί.

Ο δε μεγάλος Βασίλης, μετά από ένα παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή μια από τις γνωστές προβληματικές διαιτησίες, αποχώρησε οριστικά από τον ΠΑΟΚ και εκείνο το φλερτ με τον Ολυμπιακό ενισχύθηκε αποτελεσματικά, τώρα που ο Μαρινάκης ανέλαβε και ο πρώην πρόεδρος και πρωταθλητής Ευρώπης για το 2004, χρεώνεται την δικαστική διαμάχη με τον Ζίκο. Τον προπονητή που έφερνε περισσότερο στον κινηματογραφικό μας Ζίκο (η ταινία λέγεται «Της κακομοίρας») παρά στον Βραζιλιάνο βιρτουόζο των γηπέδων που ακολούθησε παρεμφερές επάγγελμα.

Έφτασε η στιγμή που οι πιέσεις επανήθαν και πάλι αλλά είναι ασθενικές και εγείρουν ηθικό θέμα για τον Μάκη Γκαγκάτση, διευθυντή και ικανότατο στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υιό του Βασίλη, νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην υπόθεση με τον Ζίκο.

Ετσι έχουν τα… γράμματα.

Τα γεγονότα με ενδιαφέρουν, σε αυτά θα επιμένω. Οι προσωπικότητες με διεγείρουν και μου δίνουν αφορμές. Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα, οι υποσχέσεις, οι υποτιθέμενοι σχεδιασμοί που μας τσαμπουνάνε και οι στιβαρές ηθικές όσο η καρδιά ενός μαρουλιού, με προκαλούν.

Ελπίζω ότι δεν θα παρεξηγηθώ και δεν χρειάζεται να επικεντρώσουμε στον Μάκη Γκαγκάτση για τον οποίο, μόνο κολακευτικά σχόλια εισπράττω και μπράβο στο παλικάρι.

Εγώ για τις πράξεις μιλώ και αυτές γίνονται αφορμή για ποικίλες συζητήσεις, καλή ώρα όπως αυτή που κάνουμε τώρα.
Όσο για την ψήφο του Ζαγοράκη, ίσως να μην την καλοσκέφτηκε. Δεν χάλασε ο κόσμος. Μήπως αν ήταν πρόεδρος ο Πηλαδάκης ή ο Ρέμος (ως τι είπα τώρα;) τι θα άλλαζε στον Δαλούκα; Δεν θα έδινε το πέναλτι;

Συνάμα τι νομίζετε, λίγους Δαλούκες θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ; Ποιος Δαλούκας θα παίξει στο ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός που φέτος έχω την εντύπωση ότι είναι πιο σημαντικό (για τον Ολυμπιακό) από το περσινό που έγινε σε μια χαμένη (για τον Ολυμπιακό) χρονιά… Εκείνο το ταλαίπωρο 50-50, κάποιος θα βρεθεί να το εφαρμόσει με… προσαρμογές.

Τελειώνοντας,

Τις επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε με τους εραστές της ανακοίνωσης: βγάζουμε ανακοίνωση για να… μπορδολογούμε. Αυτός είναι ο σκοπός. Μόνο που καμιά φορά δεν μπορούμε να μαζέψουμε την μπουρδολογία μας και μας βγαίνει σε κακό. Εν ολίγοις, εκτιθέμεθα ανεπανόρθωτα.

Όταν είσαι διοίκηση και εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα, τότε είναι που πρέπει να παραιτηθείς ή να ζητήσεις «συγγνώμη» για την παρανόηση αποδεικνύοντας ότι υπήρχε σοβαρός λόγος που… παρανόησες. Ειδάλλως, παραιτήσου… χθες.

Ο κύριος «όλα στη φόρα» και «είμαι ικανός για όλα», έχει προσβληθεί από τον ιό της προβολής και το θεάρεστο έργο του (η αναγέννηση της ομάδας) χάνει σε βάρος και αξία, τη στιγμή που παίκτες και προπονητής δείχνουν ότι υπάρχει διάθεση, αποδίδουν κι αν μη τι άλλο κρίνονται αποτελεσματικοί.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x