Stoiximan Super League

Κάθε χρόνο του… Άη-Σισέ!

Μπορεί το «κάθε χρόνο του Άη-Γιαννιού» να μην ισχύει, ωστόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ αποδεικνύεται… αποτελεσματικότερος στις επισκέψεις του Παναθηναϊκού στην Καβάλα. Ακριβώς όπως και πέρυσι (με κεφαλιά) και διαμορφώνοντας ακριβώς το ίδιο σκορ (2-2), ο Γάλλος πέτυχε ξανά δύο γκολ (12',79') και δεν άφησε τους «πράσινους» να πληρώσουν με ήττα μια πολύ μέτρια εμφάνιση.

Μπορεί το «κάθε χρόνο του Άη-Γιαννιού» να μην ισχύει, ωστόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ αποδεικνύεται… αποτελεσματικότερος στις επισκέψεις του Παναθηναϊκού στην Καβάλα.

Ακριβώς όπως και πέρυσι (με κεφαλιά) και διαμορφώνοντας ακριβώς το ίδιο σκορ (2-2), ο Γάλλος πέτυχε ξανά δύο γκολ (12',79') και δεν άφησε τους «πράσινους» να πληρώσουν με ήττα μια πολύ μέτρια εμφάνιση.

Βγαλμένοι από την εξαιρετική περσινή τους σεζόν οι γηπεδούχοι, τιμώρησαν με τους Ντουγκλάο (30') και Νταρσβίλ (33') τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αν ήταν πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις.



Από… Καβάλα, έχασε την μπάλα!

Το κλισέ «έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια του» μοιάζει φτωχό για να περιγράψει το… χουνέρι που υπέστη στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» καταχώνιασαν στην άκρη του μυαλού τους την ευρωπαϊκή πίκρα της Τετάρτης και με τον Νίνη να… δίνει -εκτός από… ρίμα- μισό γκολ στον Σισέ (ο Γάλλος συμπλήρωσε με τον συνήθη αποτελεσματικό τρόπο το άλλο μισό), έδειχναν να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση…

Αμ δε… Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκε ότι… προσβλήθηκαν από την εξέλιξη, βγήκαν μπροστά και πήραν -κάτι παραπάνω από- το «αίμα τους πίσω»! Οι παίκτες του Οκούκα «πάτησαν» στην ανεξήγητη καθίζηση των «πράσινων», τους στρίμωξαν και αφού απείλησαν σοβαρά με διπλό δοκάρι (Πετκάκης και Ντουγκλάο οι άτυχοι), έκαναν (εντυπωσιακά) πράξη την απειλή τους.

Μέσα σε πέντε λεπτά, Ντουγκλάο και Νταρσβίλ «έκαναν γάμο» στην άμυνα του Παναθηναϊκού και εκμεταλλευόμενοι –με ισάριθμες κεφαλιές- τις καθυστερημένες αντιδράσεις του γαλλικού διδύμου (Μπουμσόνγκ-Καντέ) και του Τζόρβα, έστειλαν τον Παναθηναϊκό σοκαρισμένο στα αποδυτήρια.

Deja vu…

Με διάθεση να διασπάσουν την -ακόμα πιο κλειστή πλέον- άμυνα των γηπεδούχων, αλλά χωρίς τις λύσεις για να το καταφέρουν, επέστρεψαν από την ανάπαυλα οι παίκτες του Νιόπλια. Η είσοδος του Λουίς Γκαρσία δεν βοήθησε τα αναμενόμενα… προς αυτή την κατεύθυνση -με τον Ισπανό να «ξοδεύει» τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Αφού δεν μπορούσε εκείνος, λοιπόν -και αφού ο Τζόρβας γλίτωσε τα χειρότερα στη διπλή ευκαιρία της Καβάλας (προϊόν μιας ακόμα επέλασης του Αμπντούν)- ανέλαβε δράση ο Σισέ. Ο Γάλλος -με ένα άλμα και μια κεφαλιά σατανικά πανομοιότυπα με τη φάση του περσινού δεύτερου γκολ- έφερε την ίδια κατάληξη στο «σενάριο» και… γλύκανε κάπως τη γεύση από μια τουλάχιστον «άνοστη» εμφάνιση της ομάδας του.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΚΑΒΑΛΑ (Ντράγκαν Οκούκα): Βαγιέχο, Πετκάκης (66' Ντικρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ονουάτσι (77' Χργκόβιτς), Αμπντούν, Βουτσίτσεβιτς, Νταρσεβίλ (56' Ογκμπέτσε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατεργιαννάκης, Ναζλίδης, Θεοδωρέλλης, Αλεξάντροβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ (72' Κατσουράνης), Καντέ, Νίνης, Σισέ, Γκοβού (46' Λουίς Γκαρσία), Λέτο, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος (60' Ιωαννίδης), Βύντρα, Καραγκούνης

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σαριέγκι, Σιμάο, Δημούτσος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x