Stoiximan Super League

Κι όμως χάρηκε…

Μ’ αυτή την ΑΕΚ δεν βαριέσαι ποτέ! Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν να παίρνει… τα πάνω της και έτοιμη να αμφισβητήσει ανοιχτά τους «αιώνιους», κατέληξε να πανηγυρίζει για την ισοπαλία (2-2) με τον Αστέρα! Για τρεις περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει η ομάδα του Μπάγεβιτς, που σοβαρεύτηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν εκείνη που απέσπασε -με Τζεμπούρ και Σκόκο- την ισοπαλία. Εξαιρετικοί οι Αρκάδες, προηγήθηκαν με ωραία γκολ των Αράς και Φορτούνη και φεύγουν πικραμένοι από το ΟΑΚΑ

Μ’ αυτή την ΑΕΚ δεν βαριέσαι ποτέ!

Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν να παίρνει… τα πάνω της και έτοιμη να αμφισβητήσει ανοιχτά τους «αιώνιους», κατέληξε να πανηγυρίζει για την ισοπαλία (2-2) με τον Αστέρα Τρίπολης!

Για τρεις περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει η ομάδα του Μπάγεβιτς, που σοβαρεύτηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν εκείνη που απέσπασε -με Τζεμπούρ και Σκόκο- την ισοπαλία.

Εξαιρετικοί οι Αρκάδες, προηγήθηκαν με ωραία γκολ των Αράς και Φορτούνη και φεύγουν πικραμένοι από το ΟΑΚΑ.



Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά και προσπάθησε να φτάσει νωρίς στο γκολ, προκειμένου να «ανοίξει» την άμυνα των Αρκάδων. Όμως, η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Αστέρα μόλις στο 8’, όταν ο Μπαστία, από κόντρα, έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Ροτζέριο έκανε μια ωραία κούρσα, μπήκε στην περιοχή, όμως κόπηκε από τους αμυντικούς της «Ένωσης», οι οποίοι στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν έστειλαν την μπάλα πάνω στα πόδια του Μπαστία. Εκείνη γύρισε προς την περιοχή του Αραμπατζή, αλλά πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Στο 22’, οι γηπεδούχοι δικαίως ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Φυντανίδης «γκρέμισε» τον Μανωλά. Ο κ. Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Μπερνς, ο οποίος ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, έφτασε κοντά στο γκολ στο 24’, όταν μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή των Αρκάδων, ο Αυστραλός βρήκε την μπάλα μπροστά του και πλάσαρε τον Ντεγκρά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Η ψυχρολουσία για την ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45’. Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αραμπατζής έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Σαλίμ Αράς, ο οποίος με ένα ωραίο αριστερό δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε και πάλι την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως και πάλι να μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Θα μπορούσε, πάντως, να το είχε κάνει, αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι σε μια από τις δύο περιπτώσεις, για τις οποίες η "Ένωση" διαμαρτυρήθηκε στο 49' (αρχικά σε μαρκάρισμα του Ρούμπιλ στον Σκόκο και έπειτα σε τράβηγμα του Μπαστία στον Γκέντσογλου).

Όπως και να 'χει, όμως, και πάλι οι Αρκάδες ήταν αυτοί που πλησίασαν περισσότερο στο γκολ στο 62’. Ο Ροτζέριο έκανε ωραία ατομική ενέργειά, βρήκε τον Ρούμπιλ μέσα στην περιοχή, εκείνος μόνος απέναντι από τον Αραμπατζή πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ελληνα τερματοφύλακα.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, τόσο η ΑΕΚ έκανε πιο έντονη την πίεση της. Στο 77’ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε τον Έντερ στο παιχνίδι, αποσύροντας τον Μπλάνκο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος αποδοκίμασε έντονα την στιγμή της αλλαγής.

Στο 80’ ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ο Ροτζέριο έδωσε ωραία στον Φορτούνη και εκείνος με ένα κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή και έκανε το 2-0 για τους Αρκάδες. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον μόνιμο σκόρερ της Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Σκόκο έκανε τη σέντρα, ο Αλγερινός με μια πολύ δύσκολη κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η «Ένωση» κατάφερε το ακατόρθωτο. Ο Σκόκο με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ, να «γλιτώνει» από μια ήττα που θα την άφηνε ακόμα πιο πίσω στην βαθμολογία.


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Τζεμπούρ, Μάκος, Μπλάνκο(77' Έντερ), Λαγός(61' Λυμπερόπουλος), Μπερνς(55' Λεονάρντο), Σκόκο, Γκέντσογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Γιάχιτς, Νταντόμο, Ντιόπ

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Κερ(93' Κρις), Ρούμπιλ, Αρας(68' Φορτούνης), Ροτζέριο

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναστασόπουλος, Πιπίνης, Λαμπρόπουλος, Ριμκεβίτσιους, Ιβάνοφ

Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Καρσιώτης, Τουμπακάρης
Γήπεδο: ΟΑΚΑ



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x