Γιώργος Χελάκης

Άριελ: Ο «μικρός ήρωας» του «Γ. Καραϊσκάκης»!

Ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο ήταν παίκτες που έπαιζαν μέσα κι έξω από την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Είχαν το νου τους στην αντίπαλη εστία. Η κλάση τους, τούς επέτρεπε να μοιράζουν ασίστ και να σκοράρουν. Δεν ήταν αυτό που λέμε οι κλασικοί οργανωτές του παιχνιδιού.

Ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο ήταν παίκτες που έπαιζαν μέσα κι έξω από την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Είχαν το νου τους στην αντίπαλη εστία. Η κλάση τους, τούς επέτρεπε να μοιράζουν ασίστ και να σκοράρουν. Δεν ήταν αυτό που λέμε οι κλασικοί οργανωτές του παιχνιδιού. Αυτό, δηλαδή, που είναι ο Ιμπαγάσα. Προσοχή, μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Δεν γίνεται σύγκριση κλάσης. Θα ήταν άδικο για τους Βραζιλιάνους σούπερ σταρ. Η σύγκριση αφορά τη θέση και τον τρόπο παιχνιδιού. Ο κοντόσωμος Αργεντίνος είναι κλασικός οργανωτής. Παίκτης που παίζει για όλους τους άλλους. Τον εξτρέμ που θέλει την μπάλα όταν είναι σε κίνηση. Τον σέντερ φορ που την θέλει για να σουτάρει κατευθείαν. Τον παίκτη που έρχεται κάθετα προς την αντίπαλη περιοχή για να πιάσει το δυνατό σουτ.

Όλα αυτά τα κάνει ο Άριελ Ιμπαγάσα. Παίζει για να γίνονται μάγκες όλοι οι άλλοι. Παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσα να το πω για τον Ζέτερμπεργκ, αλλά ο Σουηδός δεν είχε τη στόφα του ηγέτη. Έτσι κοντόσωμος και πολυπράγμονας που είναι ο Ιμπαγάσα, που γυρίζει τους παλιότερους στην εποχή του Δομάζου.

Η ουσία είναι πως ο Αργεντίνος χωράει άνετα όταν ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του με θεωρητικά ανίσχυρα αντιπάλους και φαίνεται να περισσεύει όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα με ισχυρούς αντιπάλους. Τα δύο αμυντικά χαφ που θα χρησιμοποιεί σχεδόν αναγκαστικά ο Βαλβέρδε ίσως αφήνουν στον πάγκο τον Ιμπαγάσα. Ας αφήσουμε όμως αυτό τον προβληματισμό για τον κόουτς των «ερυθρολεύκων».

Με μαέστρο τον «μικρό ήρωα» ο Ολυμπιακός πρόσφερε γκολ και θέαμα απέναντι στον σκληροτράχηλο και δυναμικό Αστέρα Τρίπολης. Με συνεχές πρεσάρισμα ψηλά -σήμα κατατεθέν του Βαλβέρδε- και διαδοχικές επιθέσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού πυροβολούσαν κατά ριπάς τον τερματοφύλακα Ντεγκρά που άλλες φορές τον έσωζε η τύχη και άλλες οι ικανότητές του. Τα τρία γκολ είναι λίγα για να καταδείξουν τι ακριβώς έγινε στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο που φρόντισαν να το κάνουν θεαματικότερο με τις περίτεχνες αν και κάποιες φορές περιττές ενέργειές τους παίκτες, όπως ο Μιραλάς κι ο Φετφατζίδης που μπήκαν ως αλλαγή. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχαμε διαφήμιση του αθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x