Stoiximan Super League

Όνειρο ήττα(ν) και πάει!

Μία αγωνιστική κατάφερε να αντέξει το «βάρος» της κορυφής ο Ηρακλής, που γνώρισε την ήττα 1-0 στο Καυταντζόγλειο από μια ψυχωμένη Καβάλα. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, πήραν τη νίκη με γκολ του Ονουάτσι στο 42’. Κορυφαίος για τους «Αργοναύτες» ο Αμπντούν. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του ο «Γηραιός», που δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδού. Με δέκα έπαιζε η Καβάλα από το 70’, μετά από κόκκινη στον Ντουγκλάο για χτύπημα στον Γιάκομπ.

Μία αγωνιστική κατάφερε να αντέξει το «βάρος» της κορυφής ο Ηρακλής, που γνώρισε την ήττα 1-0 στο Καυταντζόγλειο από μια ψυχωμένη Καβάλα.

Καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι, πήραν τη νίκη με γκολ του Ονουάτσι στο 42’. Κορυφαίος για τους «Αργοναύτες», εκτός από τον σκόρερ, ο Αμπντούν.

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του ο «Γηραιός», που δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδού.

Με δέκα έπαιζε η Καβάλα από το 70’, μετά από κόκκινη στον Ντουγκλάο για χτύπημα στον Γιάκομπ.

Οι παίκτες του Οκούκα συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις και μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό, πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους πέντε βαθμούς.

Πρώτη ήττα για τον «Γηραιό», που έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, μένοντας στους επτά βαθμούς.



Με φόρα και οι δύο...

Με στόχο τη νίκη μπήκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ηρακλή να επιθυμεί να παραμείνει στην κορυφή και την Καβάλα να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού από την αρχή ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως από τα δεξιά με τον δραστήριο Σίσιτς, ενώ από τα πόδια του Αμπντούν ξεκινούσαν όλες οι καλές προσπάθειες των «Αργοναυτών».

Η Καβάλα στην αρχή…

Μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε η Καβάλα την εστία του Ελευθερόπουλου, όταν την κεφαλιά του Νταρσεβίλ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ελευθερόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και τρία λεπτά αργότερα, η λόμπα του Ονουάτσι πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ηρακλή.

…ο Ηρακλής στη συνέχεια

Το επόμενο διάστημα ήταν του Ηρακλή. Μέσα σε ένα τρίλεπτο, έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Ο Γιάκομπ όμως πρώτα στο 15’και ο Σίσιτς στο 18’ σε φάση διαρκείας- δοκάρι- απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

Ευγενική «χορηγία» και ΓΚΟΛ για την Καβάλα

Και ενώ ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το εικοσάλεπτο και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, ένα τραγικό λάθος των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Οκούκα να ανοίξουν το σκορ.

Δύο παίκτες του Ηρακλή στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετά «ευγενικοί», ώστε να αφήσουν την μπάλα ο ένας στον άλλον.

Ο Καρντόσο όμως επωφελήθηκε από το λάθος, βρήκε τον Ονουάτσι που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ελευθερόπουλο και να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Από νωρίς άλλαξε τα πλάνα του ο Ουζουνίδης περνώντας τον Βέλλιο, στη θέση του Σολτάνι -που δεν φάνηκε στο παιχνίδι- θέλοντας να δώσει «πνοή» στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Η Καβάλα ήταν αυτή όμως που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, καθώς με το σκορ υπέρ της, έπαιζε καλύτερα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ο Ηρακλής έδειχνε αγχωμένος και δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των παικτών του Οκούκα.

Οι ψηλές μπαλιές, με στόχο το κεφάλι του Γιάκομπ, ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του πανύψηλου Γκαλίνοβιτς και η Καβάλα ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, με το τετ-α-τετ του Αμπντούν που αποσόβησε ο Ελευθερόπουλος.

Ούτε η αριθμητική υπεροχή της ομάδας του Ουζουνίδη-μετά και την αποβολή του Ντουγκλάο στο 70’- άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με την Καβάλα να παίρνει μεγάλη νίκη.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα



Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Eλευθερόπουλος, Κατσαμπής(77' Ρομάν), Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός(48' Καρλίνιος), Ντάνι, Σίσιτς, Σολτάνι (47' Βέλλιος), Μάρα, Γιάκομπ

Στον πάγκο οι: Μπαντής, Κυριαζής,Κανακούδης,Στσοτ

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίσεβιτς(66' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι(71' Θεοδωρέλλης), Νταρσεβίλ (47' Ογκμπέτσε)

Στον πάγκο οι: Λόπες, Σιόντης,Ντικρόκ,Ναζλίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καυταντζόγλειο»

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x