Stoiximan Super League

«Να βγει ο εγωισμός μας»

Ως ευκαιρία να δείξουν την αξία τους και να βγάλουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ζενίτ για το Europa League. «Να δείξουμε την αξία μας και να αντιστρέψουμε το κλίμα», το σύνθημα από τον Τραϊανό Δέλλα. «Έμφαση στην ψυχολογική ανάκαμψη», δήλωσε ο Χριστόφορος Κόλα. «Προσοχή στην ΑΕΚ», δηλώνουν .

Ως ευκαιρία να δείξουν την αξία τους και να βγάλουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ζενίτ για το Europa League. Ο Τραϊανός Δέλλας, ως ένας από τους «παλιούς» της ομάδας, ανέλαβε να δώσει το σύνθημα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η ομάδα του.

«Υπάρχει αναστάτωση, αλλά είναι καλό που έχουμε παιχνίδι μπροστά μας και μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό. Μπορούμε να ξεφύγουμε από τον προβληματισμό που υπάρχει. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να βγει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός μας και να δείξουμε την αξία μας. Να αντιστρέψουμε το κλίμα», δήλωσε ο «Κολοσσός» και πρόσθεσε: «Είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης. Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν. Όλοι μαζί κερδίζουμε κι όλοι μαζί χάνουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει».

Όσο για το πρόβλημα που παρουσιάζει η ομάδα στα μετόπισθεν, ο Δέλλας ανέφερε: «Το θέμα δεν είναι η τετράδα στην άμυνα, αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία. Δεχόμαστε εύκολα γκολ, αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Μόνο έτσι θα βγούμε με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο», ενώ για τη Ζενίτ είπε πως «… είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά έχει τρωτά σημεία και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε εκεί».

Ο Χριστόφορος Κόλα, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ, τόνισε πως έδωσε βάρος στην ψυχολογική ανάκαμψη της ομάδας. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν την πραγματική τους ταυτότητα. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε από τη στιγμή της παραίτησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν να βοηθήσουμε την ομάδα πνευματικά και ψυχολογικά. Δεν είναι απλό γεγονός η αποχώρηση του προπονητή από μια ομάδα, είναι κάτι μεγάλο», τόνισε, ενώ για το αν θα προτιμούσε να κάνει ντεμπούτο σε ένα άλλο παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ, είπε: «Αισθάνθηκα μεγάλη ευθύνη και τιμή που μου ανατέθηκε αυτή η θέση. Δεν είμαι σε θέση να διαλέξω παιχνίδια. Σημασία έχει το ματς που έχουμε μπροστά μας και η ομάδα έχει μία ευκαιρία να δείξει ότι έχει την ποιότητα και την ικανότητα να κάνει το επόμενο βήμα».

Όσο για τα πλάνα του, είπε: «Έχω κάποιες σκέψεις, αλλά ακόμη δεν έχω καταλήξει. Αύριο το πρωί θα έχω αποφασίσει. Θα μιλήσω με τον κ. Γκρέταρσον, τον κ. Βαμβακά και με κάποιους παίκτες».

Στον αγωνιστικό τομέα, το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί το 4-2-3-1, μιας και δεν υπήρχε χρόνος για αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ο Νασούτι αναμένεται να πάρει τη θέση του τραυματία Μανωλά, που έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Καφές θα αντικαταστήσει τον Γκέντσογλου στο κέντρο.

Η θερμοκρασία στην Αγία Πετρούπολη είναι 4-5 βαθμούς Κελσίου και το χωρητικότητας 24.000 θεατών «Πετρόφσκι» θα είναι κατάμεστο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x