Γιώργος Χελάκης

Συναισθηματική, όχι επαγγελματική η αντίδραση του Νίκου Νιόπλια

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκε στην Κρήτη σαν μεγάλη ομάδα. Έχοντας πλήρη επίγνωση των αδυναμιών και των πλεονεκτημάτων του. Αδυναμίες ή έλλειψη φρεσκάδας και συμπαγούς άμυνας. Πλεονέκτημα, αυτό που πάγια έχουν οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα.Την κλάση ορισμένων παικτών.

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκε στην Κρήτη σαν μεγάλη ομάδα. Έχοντας πλήρη επίγνωση των αδυναμιών και των πλεονεκτημάτων του. Αδυναμίες ή έλλειψη φρεσκάδας και συμπαγούς άμυνας.

Πλεονέκτημα, αυτό που πάγια έχουν οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Την κλάση ορισμένων παικτών. Στο προηγούμενο σημείωμά μας, εδώ, γράφαμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη η αγωνιστική εικόνα του πρωταθλητή. Μπορεί όμως να παίρνει τα αποτελέσματα που του χρειάζονται στο πρωτάθλημα βασισμένος στην ποιότητα ορισμένων παικτών.

Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στη νίκη επί του αναιμικού Εργοτέλη. Οι Σισέ, Κατσουράνης κατά πρώτο λόγο και ο Καραγκούνης στη συνέχεια του χάρισαν τη νίκη.

Δύο γκολ ο Σισέ, δύο ασίστ ο Κατσουράνης και η σεμνή τελετή στο Ηράκλειο έλαβε σύντομα τέλος.

Ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε από το… βαρύ σχήμα του Εργοτέλη. Ο Λεάλ με τον Ρομάνο, που έπαιζαν το ρόλο του ακραίου επιθετικού, δεν είναι για τέτοιες δουλειές. Έχουν τεχνική κατάρτιση, αλλά υστερούν σε ταχύτητα. Έτσι, με αργή ανάπτυξη δεν «μέτρησαν» στο παιχνίδι οι αργές επιστροφές των παικτών του Παναθηναϊκού στην άμυνα, γιατί οι παίκτες του Εργοτέλη καθυστερούσαν πιο πολύ. Ταυτόχρονα το κεντρικό αμυντικό τους δίδυμο ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από την ταχύτητα του Σισέ και τις κινήσεις του Κατσουράνη στις πλάτες του.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπάρχει παιχνίδι, με εξαίρεση το γκολ του Εργοτέλη που προήλθε από μπέρδεμα του Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι, έτσι, για να μην υπάρχει παιχνίδι που η πράσινη άμυνα θα το βγάλει χωρίς γκέλα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα και καθαρά. Τόνωσε την ψυχολογία του και πήρε τους τρεις βαθμούς. Κέρδισε το χρόνο που του είναι απαραίτητος για να ανασυνταχθεί αγωνιστικά και να επανέλθουν οι τραυματίες.

Οι οπαδοί του έφυγαν ευχαριστημένοι από το Παγκρήτιο γιατί είδαν τέσσερα γκολ, μία άνετη νίκη και τους παίκτες να πασχίζουν στο γήπεδο. Ενημερωθείτε πώς έφυγαν από το ΟΑΚΑ οι οπαδοί της ΑΕΚ παρά τη νίκη επί της Ξάνθης, για να καταλάβετε τη διαφορά.

Η νίκη θα μπορούσε να είναι ένα βάλσαμο για τον Νίκο Νιόπλια. Εκείνος όμως την «αντιμετώπισε» με συναισθηματικό τρόπο.

Η προσέγγιση ταιριάζει περισσότερο σε προπονητή- οπαδό παρά σε επαγγελματία προπονητή, που αντιλαμβάνεται την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ως ένα κορυφαίο μεν αλλά σταθμό δε στην καριέρα του. Η ανάκληση ήρθε σύντομα, αλλά επιβεβαιώνει τον συναισθηματισμό της αρχικής προσέγγισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x