Θανάσης Ράλλης

Ο μονόδρομoς του Χιμένεθ οδηγεί στο smirting…

Το έπαθε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός που άφησε να φανεί ότι οι πρώτη του επιλογή ήταν ο Γκαλάς. Όταν ήρθε τελικά ο Μπουμσόνγκ τον υποδεχτήκαμε σαν έναν συνδυασμό βετεράνου ξυλοκόπου και άνεργου πωλητή κουλουριών. Έστω και αν το κοστούμι του ήταν ωραίο. Έτσι πάει να την πατήσει και η ΑΕΚ. Δημοσιοποίησε τη σκέψη της.



Ποτέ μην αφήσεις τον άλλον να καταλάβει τι πραγματικά θέλεις. Όταν γίνει αυτό και μετά δεν υπάρχει επιστροφή. Άφησε τον να πιστεύει ότι έχεις και άλλες επιλογές και θα το σκεφτείς. Από τη στιγμή που θα μπεις στον μονόδρομο και μετά κάθε προσπάθεια να αλλάξεις διαδρομή θα σε φέρει αντιμέτωπο με ένα τοίχο στην καλύτερη περίπτωση ή σε ένα δράκο που φυλάει το χρυσάφι του στην χειρότερη.

Το έπαθε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός που άφησε να φανεί ότι η πρώτη του επιλογή ήταν ο Γκαλάς. Όταν ήρθε τελικά ο Μπουμσόνγκ τον υποδεχτήκαμε σαν έναν συνδυασμό βετεράνου ξυλοκόπου και άνεργου πωλητή κουλουριών. Έστω και αν το κοστούμι του ήταν ωραίο. Έτσι πάει να την πατήσει και η ΑΕΚ. Δημοσιοποίησε τη σκέψη της.

Είπε αυτόν θέλουμε. Και αν ο Χιμένεθ δεν έρθει τελικά, τότε κάθε άλλος θα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τους δημοσιογράφους και με κράξιμο από τους οπαδούς.

Άλλωστε το είπε και ο Μουρίνιο. «Όποιος αμφιβάλλει για τον Χιμένεθ είναι ηλίθιος». Δεν το είπε τώρα όμως, το είχε πει στις 11 Φεβρουαρίου, οπότε μέχρι σήμερα μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη. Μουρίνιο είναι αυτός. Εγώ πάντως μόνο και μόνο για να με πει ηλίθιο ο Μουρίνιο θα απαντήσω όπως πρέπει. Αν αμφιβάλλω για τον Χιμένεθ; Φυσικά και αμφιβάλλω. Για το μόνο πράγμα που είμαι σίγουρος στη ζωή μου, είναι ότι όταν κάποιος στο δρόμο γλιστρήσει και πέσει, κάποιος άλλος που είναι δίπλα του σίγουρα θα γελάσει. Για τίποτα άλλο δεν είμαι σίγουρος. Άρα αμφιβάλλω για τον Χιμένεθ, άρα είμαι ηλίθιος. Τουλάχιστον μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου που έγινε η δήλωση του Μουρίνιο. Για τώρα δεν ξέρω, αν και έχω την υποψία ότι η ηλιθιότητα δεν είναι κάτι που φεύγει έτσι εύκολα.

Once a fool always a fool

Όλα τα παραπάνω είναι συμπεράσματα που δύσκολα τεκμηριώνονται. Ένα άλλο συμπέρασμα που δύσκολα τεκμηριώνεται είναι ότι η απαγόρευση του καπνίσματος κάνει καλό. Είναι αλήθεια πως μέχρι χθες δεν είχα σκεφτεί ιδιαιτέρα τον νόμο που ψηφίστηκε. Τι έγινε χθες θα με ρωτήσετε και θα τρέξω να απαντήσω στην ερώτηση σας. Εκεί που καθόμουν ήσυχος ήσυχος χωρίς να ενοχλώ κανέναν, αφήνοντας την τηλεόραση ανοιχτή στο backround, έτσι για να νιώθω μία συντροφιά και κυρίως για να καταλαβαίνω ότι δεν έχω πεθάνει, έρχεται η φωνή του Άρη Πορτοσάλτε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για να με επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Smirting

Μιλούσε για το πώς ο νόμος της απαγόρευσης του καπνίσματος δεν εφαρμόζεται μέχρι στιγμής, αλλά πρέπει σύμφωνα με τον Άρη να εφαρμοστεί, γιατί ένα από τα καλά του είναι λέει το …smirting (σμέρτινγκ για να μην χάσουμε την προφορά)! Δεν πρόλαβα να αναρωτηθώ, αφού έδωσε ο ίδιος την απάντηση στο τι είναι το smirting. Είναι λέει ο συνδυασμός του smoking και του flirting, που μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτές τις μαύρες μέρες που ζούμε, αφού βγαίνοντας έξω από το μπαρ για να κάνουμε το τσιγάρο μας, μπορούμε να κάνουμε γνωριμίες.

Δεν έχασα χρόνο και έκανα μία μικρή έρευνα, αλλά απογοητεύτηκα. Και αυτό γιατί σε άλλες χώρες είναι ήδη διαδεδομένο. Στην Ελλάδα όμως πως μπορεί να εφαρμοστεί; Όπως γίνεται συνήθως θα καταλήξουν 40 άντρες μόνοι τους και οι γυναίκες θα πηγαίνουν άλλου. Είναι αλήθεια ότι το τακτ της προσέγγισης που έχουμε ως λαός δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Την ερώτηση «έχεις φωτιά;» της γυναίκας θα ακολουθούσε η ερώτηση «έχεις facebook;» του άντρα. Είμαστε κάγκουρες από όποια πλευρά και να το δει κανείς.

Κάποιοι άλλοι συνδυασμοί που θα ήταν καλό να δοκιμαστούν, θα ήταν το sm-ackling (κάπνισμα και τάκλιν σε αυτόν που είναι δίπλα μας), το sm-oodoo (κάπνισμα και βουντού σε αυτούς που θέλουν το κακό μας) και τέλος το sm-αλακίες (το προφανές).

Μια νέα εποχή γεμάτη προοπτικές γεννιέται από την απαγόρευση του καπνίσματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό και ένας κάλος στον εγκέφαλο στο μέγεθος ενός βερίκοκου.

All apologies

Λίγο πριν κλείσω θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΣΤΕΡΙ , γιατί στο κείμενο μου με τίτλο «Το μέλλον του Νιόπλια και ένα φάντασμα» κατέκρινα την επιλογή του να διακόψει την προβολή του Law and Order: Special Victims Unit.

Όπως έμαθα αργότερα, ο σταθμός μετά από τις πιέσεις μου, αποφάσισε να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας (05/10) την προβολή νέων επεισοδίων. Είδατε τι κάνει η επιρροή του ηλεκτρονικού τύπου; Και επίσης βλέπετε τι παθαίνεις όταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου;

Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x