Stoiximan Super League

Το «τιμολόγιο» του Λουκά!

Κάτι παθαίνει με τον ΠΑΟΚ! Μετά τα προπέρσινα δύο γκολ, ο Λουκάς Βύντρα συνέχισε την προσωπική παράδοσή του με το «δικέφαλο του Βορρά» και με ένα φοβερό σουτ, χάρισε στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη νίκη (1-0) στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετικοί… κατά το ήμισυ οι «πράσινοι», δεν συνέχισαν την καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να απειλήσει στο τέλος με ισοφάριση.

Κάτι παθαίνει με τον ΠΑΟΚ!

Μετά τα προπέρσινα δύο γκολ, ο Λουκάς Βύντρα συνέχισε την προσωπική παράδοσή του με το «δικέφαλο του Βορρά» και με ένα φοβερό σουτ, χάρισε στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη νίκη (1-0) στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετικοί… κατά το ήμισυ οι «πράσινοι», δεν συνέχισαν την καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να απειλήσει στο τέλος με ισοφάριση.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις (δεδομένων και των απουσιών) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας. Στο 4-3-2-1 του Έλληνα τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλος. Την τριάδα των χαφ αποτελούσαν οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, μπροστά τους ήταν οι Χριστοδουλόπουλος (μέσα αριστερά), Λουίς Γκαρσία (μέσα δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

Με τη σχετικά αναμενόμενη σύνθεση, δε, κατέβηκε στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ. Στο 4-2-3-1 του Παύλου Δερμιτζάκη, στην εστία ήταν ο Κρέσιτς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Μαλεζάς και Μπουσαϊντί. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βιτόλο-Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς.



Το… γέμισε εκείνος!

«Επηρεάστηκε από τις άδειες εξέδρες», «χρειάστηκε χρόνο για να ζεσταθεί», «του έλειψε ο 12ος παίκτης». Κλισέ… Ο Παναθηναϊκός τα διέψευσε όλα, μπήκε αγριεμένος στο ντέρμπι και επέβαλε κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό (ευκαιρία Σισέ στα 30’’) το δικό του «νόμο» στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Με ένα Βύντρα που έκανε δύσκολο να διακρίνεις σε ποια καθήκοντα (αμυντικά ή επιθετικά) ήταν πιο εντυπωσιακός και έναν Σισέ να μη χρίζεται σκόρερ εξαιτίας του Κρέσιτς και… του δοκαριού του- (μαζί του αρνήθηκαν τέσσερις φορές το γκολ), ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα κυρίαρχος.

Το «τούβλο» του Βύντρα στο 20’ το επιβεβαίωσε, άφησε τον ΠΑΟΚ να προβληματίζεται για την ευάλωτη αμυντική λειτουργία του- αλλά και να… αναρωτιέται τι θα γινόταν, αν αξιοποιούσε καλύτερα (ημιτελείς προσπάθειες των Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς) τον όμορφο τρόπο που ξεδιπλωνόταν στην αντεπίθεση.

Ο Τζόρβας χάλασε… την τιμωρία!

Η -όχι ανάλογα… φουριόζα- επιστροφή του Παναθηναϊκού από την ανάπαυλα και η διάθεση του ΠΑΟΚ να αφήσει στην άκρη τον παθητικό ρόλο, άλλαξαν την εικόνα του ματς. Οι παίκτες του Δερμιτζάκη εκμεταλλεύτηκαν το… «καθισιό» των «πράσινων» πάνω στο σκορ και παρόλο που δεν δημιουργούσαν «καθαρές» ευκαιρίες, δημιουργούσαν ωστόσο -με την πάροδο του χρόνου- ξεκάθαρο… άγχος στους αντιπάλους τους.

Οι τολμηρές αλλαγές που έκανε ο προπονητής τον τελευταίων (Ελ Ζαρ και Φωτάκης αντί των Σαλπιγγίδη και Γκαρσία) θα μπορούσαν να έχουν κάνει «ήρωα» τον ίδιο, όταν συνδυάστηκαν άψογα λίγο πριν τη λήξη. Ο Τζόρβας, όμως, βροντοφώναξε «όχι» στην κεφαλιά του Έλληνα μέσου, δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να «κλέψει» τον πόντο -αλλά και τον Σισέ να γίνει «μοιραίος», με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία αμέσως πριν για να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (65' Μαρίνος), Λουίς Γκαρσία (78' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πλεσί, Μαυρίας

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (68' Φωτάκης), Βιτόλο, Ίβιτς (80' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Χαλκιάς, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ, Ζουέλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x