Stoiximan Super League

Πω, πω, μια ΑΕΚ!

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη! Ο άνεμος αισιοδοξίας που έσπειρε ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε «θύελλα» στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ΑΕΚ σάρωσε με 4-0 τον Άρη! Ένα γκολ του Καφέ, άλλο ένα του Τζεμπούρ και δύο… γκολάρες του Νάτσο Σκόκο «σφράγισαν» μια εξαιρετική εμφάνιση για την «Ένωση» και έκαναν τους φίλους της να παραμιλούν με τη μεταμόρφωσή της μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη!

Ο άνεμος αισιοδοξίας που έσπειρε ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε «θύελλα» στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ΑΕΚ σάρωσε με 4-0 τον Άρη!

Ένα γκολ του Καφέ, άλλο ένα του Τζεμπούρ και δύο… γκολάρες του Νάτσο Σκόκο «σφράγισαν» μια εξαιρετική εμφάνιση για την «Ένωση» και έκαναν τους οπαδούς της να παραμιλούν με τη μεταμόρφωσή της μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!

Εξαιρετικοί -εκτός των σκόρερ- και οι Ντιοπ, Δέλλας, πρωταγωνίστησαν στη μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει η ΑΕΚ επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις στα πρόσωπα και με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Άρη ο Έκτορ Κούπερ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μίσελ, Λαζαρίδης, Γκιάρο και Νέτο. Στα χαφ ήταν οι Φατί και Τόχα, αριστερά ο Κάλβο, δεξιά ο Χαβίτο και επιθετικό δίδυμο οι Τσέζαρεκ και Κόκε.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την άλλη, έκανε τη μίνι έκπληξη, χρησιμοποιώντας ένα σχήμα με τρεις κόφτες (4-3-2-1). Τερματοφύλακας σε αυτό ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Τα τρία αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιοπ, Μάκος, Καφές, μπροστά τους βρέθηκαν οι Λεονάρντο (μέσα αριστερά), Σκόκο (μέσα δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Τζεμπούρ.



Δεν έμεινε στα… «θα»!

Το είπε, μεταξύ άλλων, όταν ανέλαβε την ΑΕΚ: «Θέλω να περάσω άμεσα τη φιλοσοφία μου στην ομάδα». Πιο άμεση… εφαρμογή υπόσχεσης από αυτή του Μανόλο Χιμένεθ -ειδικά εν μέσω… προεκλογικής περιόδου- δύσκολα συναντάς. Η κίνηση του Ισπανού να χρησιμοποιήσει σύστημα με τρεις κόφτες εμφάνισε μια ΑΕΚ -όχι εντυπωσιακά μεταμορφωμένη- αλλά εντυπωσιακά πιο σοβαρή.

Εγκλωβίζοντας τον Άρη έξω από τα καρέ της και κυκλοφορώντας την μπάλα με υπομονή, η «Ένωση» έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα μέτρα της. Την ώρα, λοιπόν, που ο Κάκος μοίραζε κάρτες (τρεις στο δεκάλεπτο, πέντε στο ημίωρο), ο Καφές μοίραζε… μαθήματα οξυδέρκειας. Ο Έλληνας μέσος πήρε τη δεύτερη επαναφορά από το σουτ του Τζεμπούρ, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στην ΑΕΚ αυτό που -βάσει απόδοσης- άξιζε πολύ περισσότερο από τον νωθρό Άρη.

Και ξαφνικά… καταιγίδα!

Δέκα λεπτά, για λίγα πράγματα είναι αρκετά σε αυτή τη ζωή. Όπως αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά, σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το να κριθεί ολοκληρωτικά ένα ματς. Ενώ, λοιπόν, στο 58’ ο Άρης «άγγιζε» την ισοφάριση (ο Δέλλας απομάκρυνε προ της γραμμής την κοντινή κεφαλιά του Κόκε), σε… 600 δευτερόλεπτα η ΑΕΚ είχε βάλει… και τα δύο χέρια της πάνω σε μια μεγαλειώδη επικράτηση.

Το βγαλμένο από κόμικ (και σταλμένο… από το σπίτι του) σουτ του Σκόκο έκανε την αρχή (64’) και ένα ακόμα δικό του λίγο αργότερα (68’) «τελείωσε» οποιαδήποτε ελπίδα του Άρη. Η επέλαση και το πλασέ του Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις απλά έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα και μετέτρεψε σε απρόσμενη… παρέλαση για την ΑΕΚ το πέρασμα από μια «κολασμένη» έδρα.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γιάρο, Λαζαρίδης, Κάλβο (71' Τσεσνάουσκις), Τόχα (64' Μενδρινός), Τσέζαρεκ (74' Πορτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουάνμα, Οριόλ, Κουλουχέρης, Βανγκέλι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς (59' Νασούτι), Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Καφές, Ντιοπ (81' Γκερέιρο), Μάκος, Λεονάρντο (64' Μπερνς), Σκόκο, Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νταντόμο, Μπλάνκο, Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x