Champions League

«Σκότωσε» το… θηρίο

«Ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στους «32» του Champions League έμεινε η Μαρσέιγ, καθώς νίκησε 1-0 τη Ζίλινα στο «Βελοντρόμ» και μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς (6 έναντι 3) από τη δεύτερη του 6ου ομίλου, Σπαρτάκ Μόσχας, που νωρίτερα ηττήθηκε στη Ρωσία 2-0 από την Τσέλσι. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά οι Μασσαλοί προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους και… παραλίγο να το πληρώσουν από τους Σλοβάκους. Το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πέτυχε ο Ντιαβαρά στο 48'.

«Ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στους «32» του Champions League έμεινε η Μαρσέιγ, καθώς νίκησε 1-0 τη Ζίλινα στο «Βελοντρόμ» και μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς (6 έναντι 3) από τη δεύτερη του 6ου ομίλου, Σπαρτάκ Μόσχας, που νωρίτερα ηττήθηκε στη Ρωσία 2-0 από την Τσέλσι.

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά οι Μασσαλοί προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους και… παραλίγο να το πληρώσουν.

Το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πέτυχε ο Ντιαβαρά στο 48'. Μάλιστα, το γκολ του Σενεγαλέζου ήταν το πρώτο(!) για τους Γάλλους στους ομίλους του Champions League.



«Μονόλογος» ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Μαρσέιγ επέβαλλε το ρυθμό της από την αρχή και πίεζε την εστία της Ζίλινα για να πετύχει ένα γκολ. Ωστόσο, οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ενώ και η… θεά τύχη ήταν με το μέρος της Ζίλινα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν στο πρώτο ημίχρονο 12 κόρνερ!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ότι δεν κατάφεραν οι πρωταθλητές στο πρώτο 45λεπτο το κατάφεραν, μόλις, στο 48'! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ντιαβαρά πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην «καρδιά» της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Ντουμπράφκα προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε… και η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ (1-0)!

Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη και τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση, μπαίνοντας στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Χάιντζε, Ταϊβό, Μπία, Αγιού, Λούτσο (75' Αμπριέλ), Βαλμπουενά, Ζινιάκ (83' Σισέ), Μπραντάο (66' Ρεμί).

Ζίλινα: Ντουμπράφκα, Ανγκέλοβιτς, Σούρεκ, Πιάτσεκ, Λέιτνερ, Γκούλνταν, Ζόσακ (79' Βλάνταβιτς), Γκέργκελ (63' Ρίλκε), Γεζ, Μάιταν (63' Όραβετς), Σισάι.

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Διαβάστε εδώ πως, νωρίτερα, η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από τη Μόσχα.

Βαθμολογία (σε τρεις αγώνες)

1. Τσέλσι 9 (8-1)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (4-2)
3. Μαρσέιγ 3 (1-3)
4. Ζίλινα 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Τσέλσι-Σπαρτάκ Μόσχας 21:45
Ζίλινα-Μαρσέιγ 21:45

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x