Ελλάδα

Νίκη για Καβάλα, ήττα για το μπάσκετ

Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει... Και μονόφθαλμη στο Κλειστό της Καλαμήτσας ήταν η Καβάλα, η οποία χωρίς τους Έλληνες παίκτες της και με μαθητές λυκείου στη σύνθεσή της, πήρε τη νίκη με 99-71 απέναντι στον επίσης ελλιπέστατο Ηλυσιακό, ο οποίος έίχε μόνο τους Χατζή και Κασελάκη από τους Έλληνες παίκτες του.

Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει... Και μονόφθαλμη στο Κλειστό της Καλαμήτσας ήταν η Καβάλα, η οποία χωρίς τους Έλληνες παίκτες της και με μαθητές λυκείου στη σύνθεσή της, πήρε τη νίκη με 99-71 απέναντι στον επίσης ελλιπέστατο Ηλυσιακό, ο οποίος έίχε μόνο τους Χατζή και Κασελάκη από τους Έλληνες παίκτες του. Η νίκη των γηπεδούχων (που είχαν ως κορυφαίους τους Παλάσιο και Σίμονς με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα) όπως είναι λογικό περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού η αποχή των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών μελών του ΠΣΑΚ, ήταν ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Παρουσία και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη, η διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Η ένταση που προηγήθηκε της έναρξης του αγώνα, με τους Έλληνες παίκτες της Καβάλας να συγκεντρώνονται στο κέντρο του γηπέδου, αρνούμενοι να αγωνιστούν και με πρόθεση να παρεμποδίσουν το εναρκτήριο τζάμπολ, δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνιζόμενοι με ξένους και έφηβους κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ 11-6, περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε στο 21-10, με τους Μίλτον Παλάσιο και Σέντρικ Σίμονς να παρουσιάζουν την επιτομή του επιθετικού μπάσκετ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ανάλογα με το πρώτο, με τους παίκτες του κόουτς Πρίφτη να μην καταλαβαίνουν από.. απεργίες. Κανένας «σεβασμός» στους αντιπάλους και φρενήρης ρυθμός μέχρι και την ολοκλήρωση των 20 αγωνιστικών λεπτών, τα οποία βρήκαν την τοπική ομάδα να προηγείται με υπερδιπλάσια διαφορά (49-23).

Οι δύο Αμερικανοί συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 35 πόντους, στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, δίνοντας το δικαίωμα στον Δημήτρη Πρίφτη να πειραματιστεί στο τέταρτο δεκάλεπτο, ρίχνοντας στο παρκέ δύο μαθητές λυκείου, τους Πιεβάλιτσα και Γκέλιο, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από όσους παρευρέθησαν στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Το τελικό 99-71 έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρεμιέρα της Καβάλας, στη φετινή Α1, προβληματίζοντας όμως εκτός από τον Βασίλη Φραγκιά (για τη βαριά ήττα της ομάδας του) και όλους τους φίλους του μπάσκετ, για την αξιοπιστία που μπορεί να έχει το άθλημα στη χώρα μας, όταν οι προπονητές αναγκάζονται να κατεβάσουν μία κατά συνθήκη ομάδα για να μη μηδενιστούν.


Τα δεκάλεπτα: 21-10, 49-23, 75-40, 99-71

Επιμέλεια:Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x