Ελλάδα

Πού καταντήσαμε...

Η πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος πρέπει να είναι γιορτή, αλλά αυτή της Α1 γέμισε όποιον αγαπά το μπάσκετ με θλίψη. Ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Αλεξάνδρειο» με 78-65 επί του Άρη που αγωνίστηκε με ξένους κι εφήβους, ενώ Παναθηναϊκός συνέτριψε με 108-61 την... πεντάδα ξένων του ΠΑΟΚ, με τους Έλληνες της ομάδας να απομακρύνονται από το παρκέ συνοδεία ΜΑΤ. Η Καβάλα επιβλήθηκε 99-71 του Ηλυσιακού με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται χωρίς Έλληνες, εξαιρουμένων των Χατζή-Κασελάκη για τους φιλοξενούμενους

Η πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος πρέπει να είναι γιορτή, αλλά αυτή της Α1 γέμισε όποιον αγαπά το μπάσκετ με θλίψη. Ο πλήρης Ολυμπιακός πέρασε από το «Αλεξάνδρειο» με 78-65 επί του Άρη που αγωνίστηκε με ξένους, εφήβους και με τον Ταπούτο στη δωδεκάδα χωρίς να αγωνίζεται, ενώ Παναθηναϊκός, που παρατάχθηκε κανονικά, συνέτριψε με 108-61 την... πεντάδα ξένων του ΠΑΟΚ, με τους Έλληνες της ομάδας να απομακρύνονται από το παρκέ συνοδεία ΜΑΤ. Η Καβάλα επιβλήθηκε 99-71 του Ηλυσιακού με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται χωρίς τους Έλληνες, εξαιρουμένων των Χατζή και Κασελάκη για τους φιλοξενούμενους.

Σημειώνεται πως όταν δεν διεξάγεται ένας προγραμματισμένος αγώνας, μηδενίζεται η ομάδα που κρίνεται υπαίτια, ενώ τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ και ο αντίπαλος παίρνει το ματς στα χαρτιά (20-0). Στα παιχνίδια της αγωνιστικής, όποια ομάδα δεν κατεβάσει τουλάχιστον πέντε παίκτες (έστω εφήβους και ξένους) θα μηδενιστεί, ενώ αν στον ίδιο αγώνα δεν κατέβει καμία από τις δύο ομάδες οι διαιτητές έχουν ως οδηγία να κλείσουν το φύλλο αγώνος χωρίς να χαρακτηρίσουν υπαίτια κάποια ομάδα πετώντας το μπαλάκι στον ΕΣΑΚΕ για την όποια τιμωρία τους. Σε περίπτωση που μέλη του ΠΣΑΚ επιχειρήσουν να καταλάβουν τον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές καλούνται να ζητήσουν την απομάκρυνσή τους, αφού αν κι έχουν δικαίωμα στην απεργία, έτσι έχουν δικαίωμα κι όσοι επιθυμούν να εργαστούν (να αγωνιστούν δηλαδή) να το πράξουν ανεμπόδιστα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 23/10:

Άρης-Ολυμπιακός 65-78
Καβάλα-Ηλυσιακός 99-71
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 108-61

Κυριακή 24/10:

Ελληνικό (4.30μμ): ΑΕΚ-Ικαρος Καλλιθέας (Novasports3)
Ιβανώφειο (5μμ): Ηρακλής-Πανελλήνιος
Βενετόκλειο (5μμ): Κολοσσός-Περιστέρι (ΕΤ-1)
Νέα Σμύρνη (7μμ): Πανιώνιος-Μαρούσι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x