Stoiximan Super League

Ντέρμπι κανονικό. Όχι… του Βόλου!

Και τι δε μας προσέφεραν! Σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από φημισμένα του… κλάδου, Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Απόλυτη μοιρασιά και άφθονες συγκινήσεις στο Πανθεσσαλικό, με τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, ένα γκολ (21’ Μόνχε - 80’ Μετίν) και ένα παράπονο από τη διαιτησία (για αποβολή του Νταμπίζα και τέρμα του Μετίν που δεν μέτρησε). Κόκκινη κάρτα -επειδή χτύπησε τον Ταυλαρίδη σε… ευαίσθητο σημείο- είδε ο σκόρερ των γηπεδούχων.

Και τι δε μας προσέφεραν!

Σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλα φημισμένα του… κλάδου, Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Απόλυτη μοιρασιά και άφθονες συγκινήσεις στο Πανθεσσαλικό, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, ένα γκολ (21’ Μόνχε - 80’ Μετίν) και ένα παράπονο από τη διαιτησία (για αποβολή του Νταμπίζα και τέρμα του Μετίν που δεν μέτρησε).

Κόκκινη κάρτα -επειδή χτύπησε σκόπιμα τον Ταυλαρίδη σε… ευαίσθητο σημείο- είδε ο σκόρερ των γηπεδούχων.



Αλά… Μόνχε!

Τη διαδικασία των… μαγειρικών εκπομπών που όλο και περισσότερο «φοριούνται» στην ελληνική τηλεόραση θύμισε το πρώτο μέρος. Με τη διαφορά ότι στο διαγωνισμό έπαιξε… μόνος ο Ολυμπιακός. Επί είκοσι λεπτά οι παίκτες του Τσιώλη «μαγείρευαν» ανενόχλητοι το γκολ (διπλή ευκαιρία με Μόνχε και Μπρέσκα), έκαναν ξεκάθαρο ότι «ψήνεται» (δοκάρι του Μόνχε σε γυριστό σουτ) και τελικά ο Αργεντινός το «σέρβιρε» από κοντά στο 21’.

Την ίδια ώρα, η αποκαρδιωτική Λάρισα… απλά παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Η άμυνα των Θεσσαλών εγκυμονούσε συνεχώς κινδύνους, η αναιμική τους επίθεση περιοριζόταν σε… «ανεμογκάστρια» (μακρινά σουτ των Βενετίδη και Κανόμπιο) και η γενικότερη εικόνα τους δεν άφηνε υποψία… αδικίας από το σκορ με το οποίο πήγαιναν στα αποδυτήρια.

«Σούζα τ’ αλογάκι»!

Τα δραστικά μέτρα του Παπακώστα (είσοδος Γκέρεμι-Μετίν) και οι… τύψεις ενδεχομένως, για την -ακατάλληλη για ντέρμπι- εμφάνιση του πρώτου μέρους, έφεραν μια αλλαγμένη Λάρισα από τα αποδυτήρια. Οι «βυσσινί» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, «στρίμωξαν» σταδιακά τους Βολιώτες και τους έδειξαν πως… «τα κόζια πλέον είχαν αλλάξει».

Αφού, λοιπόν, το πρώτο σουτ του Μετίν (60’) βρήκε τη… λάθος πλευρά των διχτύων, το δεύτερο -είκοσι λεπτά μετά- βρήκε τον… Ντολεζάι και έδωσε στη Λάρισα εκείνο που άξιζε, βάσει απόδοσης στο β’ μέρος. Ο Τούρκος θα μπορούσε να έχει δώσει και… κάτι παραπάνω στο 85’ (αν ο βοηθός έβλεπε τα εκατοστά για τα οποία καλυπτόταν) -αλλά και ο Νταμπίζας θα μπορούσε να δει… από τα αποδυτήρια τη συνέχεια του αγώνα, αν εισέπραττε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για «άτσαλο» μαρκάρισμά του στο 71’.

«Κλου» της αναμέτρησης -για όλους τους υπόλοιπους πλην του… παθόντος- το (ας ειπωθεί επίσης άτσαλο) «μαρκάρισμα» του Μόνχε… μεταξύ ομφαλού και γονάτου του Ταυλαρίδη, για το οποίο και αποβλήθηκε.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας, Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (65' Πλιάγκας), Ντολεζάι, Μάρτιν

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκα, Σολάκης, Ρίκκα, Ζέλεσι, Τόμας, Καπετάνος

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βιέρα, Ρέντζας, Αμπουχατζίρα, Κολοβέτσιος, Φαλάγγας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x