Oλλανδία

Έσωσε τον βαθμό ο «Αίαντας»

Την ευκαιρία να περάσει-έστω και προσωρινά- την Αϊντχόφεν στην βαθμολογία και να μείνει μόνος πρώτος, έχασε ο Άγιαξ, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα της Εξέλσιορ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2. Σε ένα σκληρό παιχνίδι με πέντε κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φόρες, ο «Αίαντας» όμως κατάφερε, έστω και στα… χασομέρια να σώσει τον βαθμό και να ισοβαθμήσει με την Αϊντχόφεν στην κορυφή.

Την ευκαιρία να περάσει-έστω και προσωρινά- την Αϊντχόφεν στην βαθμολογία και να μείνει μόνος πρώτος, έχασε ο Άγιαξ, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα της Εξέλσιορ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Σε ένα σκληρό παιχνίδι με πέντε κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φόρες, ο «Αίαντας» όμως κατάφερε, έστω και στα… χασομέρια να σώσει τον βαθμό και να ισοβαθμήσει με την Αϊντχόφεν στην κορυφή.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια ισοπαλία κόντρα στην Εξέλσιορ μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον Άγιαξ.

Όπως εξελίχτηκε όμως το παιχνίδι στο «Βούντεστέιν» το 2-2 και ο πόντος που «τσίμπησε» ο «Αίαντας» στις καθυστερήσεις μόνο χαμόγελα έφερε στην ομάδα του Γιολ. Η αυστηρή αποβολή του Ανίτα από το 28’ και τα δύο γκολ των γηπεδούχων μέσα σε ένα πεντάλεπτο (37’ Μπόβενμπεργκ, 42’ Βαταμαλέο) έκαναν πολύ δύσκολο το έργο του Άγιαξ ο οποίος όμως δεν τα παράτησε.

Ο Ελ Χαμνταούι στο 46’ μείωσε σε 2-1 και ο Βερτόνγκεν στις καθυστερήσεις έδωσαν τον πόντο στην Άγιαξ.


Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής


Παρασκευή 23/10

Μπρέντα-Ρόντα 1-2
(36’ Κόλκα-60’ Τζουμ, 79’ Χέμπτε)

Σάββατο 24/10

Ντε Γκράαφσαπ-Χέρακλες 1-1
(15’ Χέρσι-53’ Πλετ)

Ναϊμέγκεν-Γκρόνινγκεν 3-2
(4’, 12’, 77’ Φλέμινξ-70’ Ενέβολντσεν, 90’ Άντερσον)

Χέρενφεν-Φένλο 2-0
(50’ Ντόστ, 53’ Βεϊρίνεν)

Κυριακή 25/10

Εξέλσιορ – Άγιαξ 2-2
(37’ Μπόβενμπεργκ, 42’ Βαταμάλεο- 46’ Ελ Χαμνταουί, 89’ Βερτόνγκεν)

Αϊντχόφεν – Φέγενορντ (15:30)

Πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την Αϊντχόφεν φέτος. Οι γηπεδούχοι πυροβολούν κατά βούληση και αφού έβαλαν τρία γκολ στη Φένλο και τέσσερα στη Βίλεμ, πέρασαν και από την έδρα της Ντέμπρετσεν μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν έχει σταματημό η φετινή κατηφόρα για την Φέγενορντ. Τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς δείχνοντας ότι περνάει βαθιά κρίση. Μάλιστα στους αγώνες αυτούς πέτυχε μόλις δύο γκολ και έχει από κάτω της στην βαθμολογία μόνο τις Βίλεμ και Φένλο. Άμεση ανασύνταξη αναζητείται, όμως κόντρα στην Αϊντχόφεν δεν είναι και εύκολο.

Άλκμααρ –Βίλεμ (15:30)

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες έχει να επιδείξει η Άλκμααρ με τις τρεις στο 1-0 και την άλλη στο 2-1. Έστω και έτσι κατάφερε πάντως να πάρει τα πάνω της μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη. Βρήκε το μυστικό στην άμυνα και θέλει να συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται.

Από χαστούκι σε χαστούκι οδεύει η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Βίλεμ. Μόλις ένας βαθμός η συγκομιδή της, ενώ έχει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και μάλιστα με διαφορά. Εκτός έδρας έχει πετύχει ένα και μοναδικό γκολ σε πέντε αναμετρήσεις και δεν δείχνει ικανή να ορθοποδήσει άμεσα.

Τβέντε – Ντεν Χάαγκ (15:30)

Έχουν τον τρόπο οι πρωταθλητές. Χωρίς να εντυπωσιάζουν στα παιχνίδια τους περνούν σχετικά εύκολα κάθε εμπόδιο και απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή. Μαζί με την Αϊντχόφεν είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα. Στην Ευρώπη έμεινε πάντως στην ισοπαλία εντός έδρας με τη Βέρντερ Βρέμης.

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα η Ντεν Χάαγκ, που βασίζεται στην επίθεσή της. Αν μπορούσε να σφίξει και την άμυνά της θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα φέτος. Έστω κι έτσι πάντως με ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα και έχει βλέψεις για παραπάνω.

Φίτεσε – Ουτρέχτη (17:30)

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Φίτεσε αποτελεί ο προπονητής Τέο Μπος μετά τη συντριβή στη Ρόντα με 4-1. Είχε προηγηθεί και η εντός έδρας απογοητευτική ισοπαλία κόντρα στην Βίλεμ και η όλη παρουσία της ομάδας δεν άφηνε υποσχέσεις για ανάκαμψη. Η τρίτη θέση από το τέλος στη βαθμολογία είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Αναπάντεχη ισοπαλία παραχώρησε στην Ντε Γκράαφσαπ η Ουτρέχτη την περασμένη αγωνιστική, στην δυνατή κατά τα άλλα έδρα της. Έπειτα ακολούθησε και η ισοπαλία κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου μεσοβδόμαδα για το Europa League με τους φιλοξενούμενος τώρα να ψάχνουν τρόπο να ξεσπάσουν. Εκτός έδρας πάντως δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορούν να το κάνουν.

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Τρίτη 26/10

Ρόντα – Ναϊμέγκεν (21:00)
Χέρακλες – Μπρέντα (21:00)

Τετάρτη 27/10

Άγιαξ – Χέρενφεν (20:00)
Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ (20:00)
Ντε Γκράαφσαπ – Άλκμααρ (20:00)
Βίλεμ – Τβέντε (21:00)
Ουτρέχτη – Εξέλσιορ (22:00)
Φέγενορντ – Φένλο (22:00)
Φίτεσε – Αϊντχόφεν (22:00)

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x