Γενικά

30 χρόνια Ibiza – το πιο επιτυχημένο μοντέλο Seat

To 1984, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε το λανσάρισμα του πρώτου υπολογιστή Apple Mac και το CD είχε αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές, στις 27 Απριλίου...

Τότε το πρώτο Seat Ibiza κατασκευάστηκε στην Zona Franca της Βαρκελώνης.

Πλέον, είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο που κατασκευάστηκε ποτέ στην ιστορία της ισπανικής μάρκας, μέλος του ομίλου VW, έχοντας το όνομα του δημοφιλούς νησιού της Μεσογείου.

Φέτος η Seat τιμάει την επέτειο του Ibiza, του αυτοκινήτου που άλλαξε την ροπή της εταιρείας, και το οποίο σήμερα θεωρείται ως το πιο χαρισματικό αυτοκίνητο σε ολόκληρη στην ιστορία της αλλά και το πιο εμπορικό με πωλήσεις που άγγιξαν τις 5 εκατομμύρια μονάδες.

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που προσδιορίζει την Ισπανία στην δεκαετία ’80, την πιο δυναμική, φιλόδοξη και πρωτοποριακή δεκαετία, τότε αυτό το αυτοκίνητο είναι το Seat Ibiza. Ενισχυμένο από την διεθνώς αναγνωρισμένη εικόνα του ομώνυμου νησιού της Μεσογείου, από το οποίο πήρε και το όνομα του, αποτέλεσε με το λανσάρισμα του σημείο καμπής στην χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Ibiza αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της μάρκας, και στην Ισπανία κατέχει τον τίτλο του best-selling μοντέλου στην κατηγορία του από το 2001. Το σκηνικό που επελέγη για την παγκόσμια πρεμιέρα του Seat Ibiza ήταν το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 1984. Χάρη στο Ibiza, η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται σε διεθνές επίπεδο με εξαγωγές μεγάλης κλίμακας. Από τότε οι εξαγωγές του έφθασαν σε επίπεδο 69%, στις περισσότερες από τις 75 χώρες όπου η εταιρεία έχει παρουσία. Οι πιο σημαντικές αγορές για το Ibiza κατά τα πρώτα χρόνια ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία και το Μεξικό, εκτός από την Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για τα 30 χρόνια του μοντέλου, στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x