Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: 10 μυθικές μορφές μιλάνε για το μεγάλο ντέρμπι

Δεν σας έκανε ο «τεντάς», έτσιιιιι; Λίγος σας έπεφτε ο «Παϊτέρης», σωστάαααα; Διώξατε τον «αιώνιο βοηθό προπονητή»; Προτιμούσατε τον προπονητή της Ελπίδων από τον προπονητή της Ελπίδας;

1) Χενκ Τεν Κάτε
Δεν σας έκανε ο «τεντάς», έτσιιιιι; Λίγος σας έπεφτε ο «Παϊτέρης», σωστάαααα; Διώξατε τον «αιώνιο βοηθό προπονητή»; Προτιμούσατε τον προπονητή της Ελπίδων από τον προπονητή της Ελπίδας; Δεν θα σας δώσω απλά το αποτέλεσμα, αλλά και τον σκόρερ και τον δημιουργό: 2 γκολ ο Μήτρογλου από ισάριθμες ασίστ του Ζαϊρί. Τι; Δεν θα παίξουν; Σας παρακαλώ πολύ! Ξέρετε εσείς και δεν ξέρω εγώ, ο προπονητής των επιτυχιών;

2) Ροντρίγκο Σόουζα
Επειδή έχω παίξει εγώ πολλά ντέρμπι και ξέρω, σας λέω το εξής: ένα ντέρμπι κρίνεται στην κτηνώδη δύναμη (σαν τη δική μου). Την όσφρηση του γκολ (που διαθέτω εγώ και 2-3 άλλοι σε όλο τον κόσμο). Στην προσωπικότητα και το μάτι που γυαλίζει (σαν το δικό μου και το γυάλινο του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου). Στη δημιουργία φάσεων από το πουθενά (και όχι δημιουργία φάσεων αυτουνού του «πουθενά» του Βραζιλιάνου που θα σπεύσετε να γράψετε).

3) Ντιόγκο
Ντιόγκο = γκολ. Ντιόγκο = ουσία και θέαμα μαζί. Ντιόγκο = το ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό. Ντιόγκο = τα αντίπαλα σέντερ - μπακ να κουτουλάνε σαν κατσίκια που θέλουν να ζευγαρώσουν. Ντιόγκο = ποδιές, τακουνάκια, περίτεχνες ενέργειες, να σε χειροκροτούν ακόμα και οι αντίπαλοι στο τέλος. Ντιόγκο = στην Βραζιλία. Οπότε no Diogo, no party.

4) Μίκαελ Ζεβλάκοφ
Εμένα εδώ που βρίσκομαι, στην φιλόξενη Τουρκία, δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Αρκεί το τραπέζι της νίκης στον Νικόλα το Βέρτη, να είναι πρώτο - τραπέζι - κάλτσα και οι λουλουδούδες να έχουν κάνει τα κουμάντα τους και να έχουν τουλάχιστον έναν μπαξέ για πάρτη μου.

5) Γιόνας Κόλκα
Πού’ ναι τα χρόνια/ ωραία χρόνια/ που είχες Κατεργιαννάκη/ μέσ’ την «καρδιά»... Α, και κάτι που άκουσα εδώ στην παγωνιά και μου άρεσε πολύ: Κατερ-Γιαννάκη, παραιτήσου!

6) Σωτήρης Κυργιάκος
The «Alani» says: do not mess with Alani. Always wash your mouth with «Detol» before you speak about Alani. Alani doesn’t mind about what happens in Greece, Alani is a living legend in Anfield, Alani never walks alone you fools.

7) Φέλιξ Μπόρχα
Δε πα να κόψετε τον λαιμό σας; Εγώ πρωτοπόρος στη Μπουντεσλίγκα είμαι, παλιοαχάριστοι. Που σας χαρίζανε «καγκουρό» και το κοιτάζατε στα δόντια. Που σκεφτόσασταν να με κάνετε στόπερ, ποιον, εμένα, τον «Ξεκ@#$αστή των Αντίπαλων Σέντερ - Μπακ».

8) Άγγελος Αναστασιάδης
«Θάνατος»!

9) Μίκαελ Νίλσον
Ξέρω πόσο θα λείψουν από τον Panathinaikos οι προωθήσεις μου και οι ξυραφένιες μου σέντρες. Πόσο μεγάλη ασφάλεια θα ένιωθε ο lad ο Γκοβού, αν με είχε μια πίσω του, να φυλάω τα νώτα του και μια μπροστά του, να υποδέχομαι τις πάσες του. Πόσο θα αλωνίζει ο Ριέρα τώρα που εγώ λείπω από την πλευρά του. Δεν σας έκανε ο ορισμός της σταθερότητας, ο «έχω απόδοση 6 βρέξει - χιονίσει», ο επαγγελματίας Σουηδός με το μεσογειακό ταμπεραμέντο; Δεν σας δίνω λοιπόν καμία τύχη χωρίς εμένα.

10) Τάσος Πάντος
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα ήθελα να είμαι παρών σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω έναν, θα πω το μεγάλο μου απωθημένο: να βάλω εκείνο το ρημαδο-γκόλ που δεν έβαλα ποτέ με τη φανέλα του «Θρύλου». Που παραλίγο να βάλω πέρυσι στο «Καραϊσκάκης» με το αριστερό πόδι, όταν σούταρα έξω από την περιοχή και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ας το έβαζα φέτος στο ΟΑΚΑ, που στο κάτω - κάτω δεν το πονάω σαν το «Καραϊσκάκης», οπότε δεν με νοιάζει κι αν γκρεμιστεί.

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x